» »

Vprašanje za tiste, ki študirate v Mariboru (tehnični faks)...

Vprašanje za tiste, ki študirate v Mariboru (tehnični faks)...

algo ::

...in imate najeto stanovanje. Kje živite? Center, Magdalena, Studenci, Koroška vrata, Melje (je to že predaleč?). Kje je najbolje najeti stanovanje (da lahko grete še peški na faks), kje so najboljše povezave, kje je že predaleč, kje se ne splača najeti? Kakršnekoli informacije so dobrodošle!

zanimajo me tudi cene za recimo garsonjere ter 1 do 1.5 sobna stanovanja - v njih bi bil sam! torej polna cena, ne kakšne polovične.
  • spremenil: algo ()

MisterR ::

Vse kar je na isti strani Drave je blizu, 10-15min hoje.

Aha, a pol to velja tut za Melje (sj ta del je na isti strani Drave, ne?) Pobrežje je verjetno že malo predaleč?

Zgodovina sprememb…

Iz Melja rabiš 20-25minut, ker je res na koncu mesta, tam so starejši bloki in stanovanjski objekti tak da si prej oglej situacijo.
Pobrežje je predaleč, če nočeš met stroškov mestnega prevoza. Če imaš avto pa vsekakor vzemi stanovanje ki ima lastni parkirni prostor.

balocom ::

Vzemi nekaj v centru ali pa na lentu. Popolna zmaga je, da dobiš posteljo v študentskem domu na Lentu:D
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Hvala. Pa je ponudba večja od povpraševanja tko da se zmeri kaj dobi ali je bolje pohiteti oziroma, če pride kaj ugodnega takoj vzeti (tudi par mesecev prej predno je potrebno, recimo)?

Cene za garsonjere & 1-sobna so pa recimo od 200-250EUR + stroški?

Zgodovina sprememb…

c0dehunter ::

Vem, da oddajajo stanovanja tu pri Klaseku na Koroški cesti, 2 minuti od faksa ;)
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

V radiju 1km bi blo vse ok ali bi moral biti na kaj posebno pozoren?

Ja, da te ne vtaknejo v mansardo v kakem bloku ker boš zgorel. T2 optika je na lentu in v okolici faxa(pozabil kak se reče ulici), tak da pazi da nebo kdo nategnil z siol storitvami, kjer boš imel velik strošek(če ti je denar problem). Drugače pa bi jaz na tvojem mestu dal prošnjo za študenta na lentu (dva bloka+en manjši).

Študent odpade, denar ni problem, če bo kaj primernega mogoče niti ne bom šel v najem ampak bom stanovanje kar kupil. Uuu, da bi mel optiko ;) Kje v MB pa je optika še razpelana? Kje bi se dal to preveriti?

seminal ::

Kar kupo stanovanje, na lentu in tukaj doli so cene zelo zasoljene.
Jaz bi reko vse kar je na desnem delu al pa levem, pač daš 15EUR za mesečno za busa pa se lahko kolikor hočeš pelaš itd. Drugače pa 15-20min prideš od ekonmskega faksa, do tehničnih komot tak da lokacija kjer ti bo všeč. A v prvi letnik greš?

A misliš cene najema da so zasoljene? Gledam na bolhi in bi garsonjero (center) dobil že za 200EUR + stroški, kar se mi ne zdi pretirano. V LJ so garosnjere 300, 350EUR + stroški. Ali bom prvi letnik ali pa absolvent odvisno ali bom šel dokončati pred leti falirani (nezanimiv) študij ali vpisal kaj novega.:P Slednje me precej bolj mika.

Me pa vsekakor vleče center oziroma pač vse v radiju 1km, ker bi rad imel vse na dosegu roke (kolosej, europark, gledališče, lokali...).

Kakšno je pa kaj življenje v MB, možnosti za rekreacijo, raznorazne aktivnosti itd.? Se dosti dogaja ali zna biti tudi "mrtvilo"? Kakšno je vzdušje oz. splošna klima? Kakšen je folk? Vam je všeč ali samo čakate, da doštudirate in se iz MB poberete?

Melje potem spada med bolj revni del glede na to, da so tam bolj stare baje, bloki?

Zgodovina sprememb…

No, kako ste kaj zadovoljni z življenjem v Mariboru (zanima me vse - od ljudi, zabav, cen, povezav, aktivnosti, dogajanja itd.)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentski dom Maribor

Oddelek: Šola
206425 (3702) xgenx
»

FERI - Kje parkirati?

Oddelek: Loža
306636 (3241) seba-beba
»