» »

Google Offers konkurenca Grouponu

Google Offers konkurenca Grouponu

Mashable - Google je lani snubil podjetje in spletno stran Groupon, za katera je ponujal kar šest milijard dolarjev. Kupčija je padla v vodo, ker se Groupon ni pustil prodati. Google ni dolgo razmišljal kaj storiti; napovedali so razvoj lastne storitve Offers, ki bo neposredno konkurent Groupona.

Groupon posluje v 27 državah in ponuja svojim članom ugodne ponudbe, ki veljajo en dan. Vsak dan ponudijo nekaj izdelkov svojih dobaviteljev po posebni promocijski ceni in če se dovolj ljudi prijavi k nakupu, se posli tudi izvedejo. Če interesentov ni dovolj, posla ni. Skratka, gre za kombinacijo lokalnega oglaševanja in prodaje diskontiranih izdelkov (oziroma kuponov s popusti, če želite), ki neverjetno dobro funkcionira.

Google tako sedaj že testira svojo storitev Offers, ki bo ponujala isto storitev. Navezala se bo na Google Checkout, dopolnjevali pa jo bodo Gmail, Google Reader in Google Buzz, prek katerih bo mogoče znance obveščati o akcijah, in seveda Google Maps za prikaz naslovov.

Groupon bo torej dobil resno konkurenco, a še zdaleč ne bo prva. Po svetu že obstoji na tone klonov te storitve, pa je Groupon še vedno prepričljivo v vodstvu. Poleg tega lahko predvidevamo, da so ob zavrnitvi Googlove ponudbe gotovo imeli način, kako bodo tekmovali z njim. Groupon je medtem zbral milijardo dolarjev v dokapitalizaciji, kmalu pa želijo z javno prodajo delnic dobiti še petnajstkrat toliko. Bitka bo torej ostra.

13 komentarjev

momentum ::

V Sloveniji to obstaja že nekaj časa...
http://www.bigdeal.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: momentum ()

matej_jack ::

Pa tudi kupujmo.si in 1nadan.si. Imamo morda še kakšno?

z00s ::

overlord_tm ::

Groupon je medtem zbral milijard dolarjev v dokapitalizaciji, kmalu pa želijo z javno prodajo delnic dobiti še petnajstkrat toliko. Bitka bo torej ostra.


A tukaj ena stevilka manjka?

Tody ::

ne samo črka o. Miljardo so zbral 15 jih pa hočejo recimor :)

Gregor P ::

Pri takšnih zadevah s spletnimi kuponi oz. ugodnimi ponudbami je vsaj za mene na prvem mestu varnost ter kredibilnost strani. Sam sicer še nisem izkoristil nobenega kupona pri Grouponu ker se še nisem zanimal za takšno vrsto kupovanja, ampak če pa bom, bosta pomembna zgoraj omenjena dejavnika; domnevam da pri teh zadevah ne moreš resno računati na varnost zasebnih podatkov (tako kot pri kakšnem Facebooku ipd. ne) torej ti preostane le še kredibilnost kar pomeni (poleg tega, da so transakcije varne oz. preverjene, ali vsaj verjameš v to) tudi dobra prepoznavnost strani. Naivno domnevam, da bi moral Google ob lansiranju projekta nemudoma imeti na tisoče potencialnih uporabnikov ter s svojo prepoznavnostjo privabiti še tisoče več, ki sicer sploh niso resno razmišljali o takšnih ponudbah; torej bi moral Google postati kar zelo resna konkurenca npr. Grouponu. Če se bodo seveda projekta lotili pravilno in bo stran nudila dokaj dobro uporabniško izkušnjo.

Je pa zanimivo, da se Groupon očitno počuti tako močnega na trgu (kar bi lahko pomenilo, da že ima ogromno bazo uporabnikov), da lahko takole zavrne Googlovo večmilijardno ponudbo in upa, da bodo z dokapitalizacijo zbrali še več denarja. Ker tako kapitalsko močno podjetje bi lahko posegle še v druge segmente, tudi Googlove.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

flipflop ::

In kako to izgleda pri nas? Glede na to da smo balkanci nategatorski, bi pričakoval, da v teh posebnih ponudbah predhodno pač nabijejo ceno za 2x in potem dajo 50% off?

Ales ::

In kaj ti preprečuje, da preveriš dejansko "ugodnost" ponudbe?

momentum ::

Jah ne vem, jest mam dobro izkušnjo. S kuponom smo šli jest v mongolsko (pri pop tv-ju). Za 5 EUR, all-you-can-eat. Pa še dobr je blo. Men tole zgleda da je bolj kot reklama za različne storitve, firme, z namenom da jih ljudje spoznajo. Kot dilerji. Prvič je free - oz. minimum cena da te navlečejo, pol pa sam začneš hodit :)

Relanium ::

Za 5EUR (oz. 4,9 menda) all you can eat se dobi tud v MB, če ješ na bon pa za 1,9EUR

sepravi nič cenej

mi drugače prav na živce gre tak način prodaje, ufff
palačajte bla bla za nekaj v vrednosti bla bla *2

uio ::

Hm vse 4 strani majo sumljivo podobno če ne isti dizain hehe.

Blazz ::

smešno je kako so eni izmed teh slovenskih podjetij k majo ala privoscite itd dobili nagrado za podjetnika leta za inovativnost. Res so bili inovativni, ni kej...

drgac pa sm kupu eno zadevo na privoscite za 300 eur in bil z zadevo super zadovoljen!...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

Ales ::

Relanium je izjavil:

Za 5EUR (oz. 4,9 menda) all you can eat se dobi tud v MB, če ješ na bon pa za 1,9EUR

sepravi nič cenej
Sigurno se najde kak all-you-can-eat v Ulan Batorju, ki je še cenejši. Pa kaj pol?

Primerjaš jabolke in hruške. Če bi v isti restavraciji bila cena s popustom in brez enaka, potem bi to bilo nekaj. oz. bi bilo za tržno inšpekcijo. Tako pa bluziš...

Sam se ne poslužujem teh zadev, na živce mi grejo razni kuponi, nagradne igre in "članske" kartice, preko katerih sledijo potrošniškim navadam. Ampak vseeno, vse ima svoje mesto na tržišču in primerjat je treba s primerljivim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pok socialnega balončka

Oddelek: Novice / Rezultati
4915551 (12244) spirit
»

Foursquare in skupinsko nakupovanje

Oddelek: Novice / Ostale najave
84552 (3387) hermes
»

Groupon se pripravlja na največjo ponudbo delnic v zgodovini

Oddelek: Novice / Ostale najave
207421 (6289) Keyser Soze
»

Google Offers konkurenca Grouponu

Oddelek: Novice / Ostale najave
137332 (5313) Ales

Več podobnih tem