» »

Hitrost prenosa med dvema PC-jema preko LAN

Hitrost prenosa med dvema PC-jema preko LAN

DeR ::

V mreži imam dva PC-ja s 100 Mbps mrežnimi karticami. Težava oz. problem je v tem, da ko kopiram podatke, le te prenašata samo s hitrostjo 10 Mbps (ca. 1 MB/s) ... mogla pa bi 10 MB/sek (100 Mbps)... V čem bi lahko bil problem... kot sem že omenil, mrežne kartice in hub je 100 Mbps. V mrežnih nastavitvah sem že probal spremeniti ročno na 100 Mbps in full duplex pa nič ne pomaga.

Kakšen imate vi prenos v LAN mreži med dvema PC-jema? Ali dosežete hitrost 10 MB/s?

dr.J ::

Poglej med nastavitve kartic in nastavi najprej na obeh Autonegotiate. Kartice se navadno same zmenijo glede hitrosti. Če si pa res 100%, da so vse komponente v LANu 100 mbps, lahko nastaviš 100 Full duplex.

Sam rabim Intel EtherExpress 100 in sem z njim zelo zadovoljen. Pri neposrednem prenosu med mašinama dosegam 96% teoretične vrednosti. 3com je po mojih izkušnjah precej slabši, pa še drag povrhu. Za doma so kake 100 mbps RealTekove čisto OK, pa še stanejo samo 2 kSIT in delajo v vseh OSih.

Na obeh računalnikih imam nastavljeno na avtomatsko izbiranje hitrosti (avto link speed).... vendar, stvar ne gre, kot bi mogla... dosegam hitrosti do 1MB/s...
Na enem računalniku je notri intelova mrežna (8255x) 10/100, na drugem pa LevelOne 10/100... mogeče, če tale levelone kaj ne dela vredu...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utorrent prepočasen download (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
509152 (8073) MrStein
»

Integriran LAN 1000Mbps na plošči dela na 100 Mbps

Oddelek: Strojna oprema
101464 (1299) Tarzan
»

Gigabitna mrežna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
484132 (2549) Spc
»

Mrezne kartice 100/10Mbps delajo pocasi