» »

Prodaja izdelkov

Prodaja izdelkov

harmony ::

Pozdrav.
V planu imam ustanoviti popoldanski s.p. za prodajo izdelkov. In sicer šlo se bo za prodajo medu in olja. Med ni navaden, ampak bodo notri še razne druge sestavine. Pač namenjeno bo preventivi pri zdravlju in ostalih bolezni...

Kolega ima v Bosni že podjetje in on je tudi domači proizvajalec tega medu in olja. Vse lepo in prav, vendar sva v dilemi kako bi to prodajo prenesli tukaj v Sloveniji. Namreč izdelki nimajo črtne kode, zgolj domača pridelava.

Kako je s tem pri nas? Če jaz želim prodajati npr. ta med ali potrebujem črtno kodo oz. kakšno potrdilo od teh, ki preverjajo kvaliteto medu oz. sploh vse kar je v tem medu. Ali pa lahko enostavno takšen produkt prodam brez da bi karkoli preverjal.

Problem je, ker nebo šlo za nevem kakšno veliko prodajo, mogoče kasneje in v tem trenutku registracija izdelka v bosni bi prišla veliko denarja.

Nasveti so dobrodošli.

KoMar- ::

Ne moreš kar neke hrane pripeljat v EU brez dokumentov... hvala bogu ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

harmony ::

Torej mora biti vse urejeno s črtno kodo itd. Kako je pa pri nas? Ali izdelek mora imeti to kodo, tudi če gre za domačo proizvodnjo?

b ::

Malo preveč se obešaš na črtno kodo, če boš ti to prodajal v malih količinah je IMO ne rabiš. Pa tudi če jo, jo lahko natiskaš na nalepke in napopaš zraven.

Pogoje za uvoz/skladiščenje/prodajo hrane ti bojo verjetno znali najbolje povedat tile: http://www.mkgp.gov.si/si/delovna_podro...

harmony ::

Hvala b. Bom tam prebral. Ma ni problem sploh te črtne kode, valda da lahko to natisnem. Problem se edino pojavi, da npr. stranka zažije med in se npr. pojavi alergijska reakcija in potem mene obtoži da sem prodal "gnil" izdelek ipd.

Pač vsak rabi neko zaščito. Seveda to je v nekem najslabšem primeru, sam sej vemo kakšni so danes ljudje.

Šimpanz ::

V primeru težav je vedno odgovoren uvoznik oziroma tisti ki je izdelek dal na naš trg. Se pravi če se z medom kdo zastrupi in si ti ta med uvozil boš za to kriv ti. Pa tudi sicer je treba vsako hrano, ki jo uvoziš v EU za nadaljno prodajo pregledati, tako da računaj še s tem stroškom.

Yohan del Sud ::

Itak. Če boš prodajal samo na trgu in lastni štacuni, črtna koda ni obvezna. Če boš to posredoval Merkatroju in Hoferju, bo pač morala bit. V vsakem primeru, pa neki higienski minimum obstaja za vse slo izdelke (četudi na umazanem štantu), za bosanske pa verjetno je še malo višji. Si me pa dobil sedaj, keri birokrat je zadolžen za to ... Baaa. Ministrstvo za kmetijstvo?
www.strancar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Manjkajoče blago

Oddelek: Loža
242925 (1924) BivšiUser2
»

Nov način nakupovanja prehrambnih izdelkov

Oddelek: Loža
345848 (4166) Vice
»

Spar črtna koda (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9019247 (13196) ales85
»

Črtne kode beremo že 35 let

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
306536 (5380) opeter
»

Gorenjev hladilnik z iPod touch (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
729853 (7416) LordPero

Več podobnih tem