» »

Racionalno na ISDN

Racionalno na ISDN

roro ::

Spoštovani!



Ker se mi ne da čakati na kabelski dostop (čeprav je sam kabel v hiši že več kot dve leti), resno razmišljam o ISDN. Telekom je spet malo spustil cene, tako da paketi stanejo (Petka - 24.900, Šestka - 44.900, Sedemka - 34.900, Osemka - 54.900). Petka in šestka sta brez modema, petka ima navaden telefon, šestka brezžičnega. Sedemka in osemka imata dodan še modem (Stollman ali Siemens I.surf USB) in (uau) Siol paket.



Kaj se splača kupiti? Rad bi imel dober brezžični telefon in dober modem. Kateri modem je trenutno optimalna rešitev? Je to Asus, USRobotics, ali kaj tretjega? Je ponujeni brezžični ISDN telefon Eurit 133 v praksi vreden svojega denarja, ali bi se bolj splačalo kupiti kaj drugega (Siemens itd.)?


Prosim za nasvet vse, ki imate s temi Telekomovimi paketi kakršne koli izkušnje. Hvala.
  • spremenil: roro ()

yjj ::

NE

andrej ::

Jaz bi mel 8, ampak ne bom ker ze imam bivsi paket 4. Prenosni telefon pa tudi ni slab in kar pici. Ce pa mas dnar za kaj boljsega pa izvoli, samo ISDN telefoni niso tako poceni...

ISDN adapter Siemens i.surf USB pa tudi ni slab tak da bi moral bil zadovoljen z njim. Malo pa poglej po netu ce najdes kaksne dodatne informacije o tem adapterju...

roro ::

Andrej, hvala za odgovor.

Naj dodam še, da želim imeti na obeh številkah ISDN brezžični telefon in dostop na internet. Torej bom moral najbrž dokupiti še en modem in dodatno slušalko. Slednja naj bi skupaj s polnilcem pri Telekomu stala 25.900 SIT, modem pa je 17.900 SIT, medtem ko USR-jev stane 34.900 SIT.

alien-w ::

Mi mamo ISDN zdej ze vec kot 1 leto (takrat se ni bilo teh paketov), pa je kr ql. Sm se cist navadu nanga.
Eurit 133 je super zadeva. Mi imamo eno bazno postajo +3 slusalke (za vsako nadstropje eno). Dela OK. lahko grem ven na vrt, al pa gor na podstreho, vedno lovi, ceprav je bazna v 1. nadstropju. Zadeva ja solidna. Ne kupovat Siemensa, ker so predragi (vasj meni se zdijo).
Modem oz kartico ISDN ce smo bolj natancni imam jest: ITK kolumbus, ki ga na zalost ne prodajajo vec na telekomu. Je cist solidna kartica za manj kot 15.000SIT. US robotics je sigurno drazji, pa nima kej ne vem kaksnih prednosti. Za ta modem, ki ga dajejo k paketu pa ne vem kaksn je, tko da...

luni ::

Ce bos kupoval paket definitivno vzmeni tega z Eurit 133 telefonom. Jaz sem zabasal 33ko pa mi je zelo zal zdaj :(.Drugace pa sem tudi sam eden izmed srecnezev, ki so dobili Siemensov I-Surf USB. Nad zadevo se res ne morem pritozit. Je majhna, zgleda stylish ( lahko ga na steno pripopas ), instalacija je res najbolj PnP kaj je lahko ( tudi v mojih Win2k! ), deluje pa cisto fino tako z eno kot z dvema linijama. Prenose mam nekje do 18KB/s z dvema linijama. Glede igricarskega vidika pa ne vem povedat, ker ne spilam online iger, ampak bi se po moje tudi tu obnesel precej bolje kot Stollmanova jajca.
Artificial Intelligentia

roro ::

Luni, kako je Siemensov modem priklopljen na računalnik. Sprašujem, ker moj brat, ki bo uporabljal ta drugo linijo, nima USB vhoda. Ali je poleg USB še kakšna druga možnost priklopa?

luni ::

nope, samo USB...
Artificial Intelligentia

roro ::

Hvala za odgovor. Bo imel pa kakega internega.

yjj ::

Škoda denarja. Enostavno NE. Če že moraš imeti hitrejši dostop počakaj na kabel. Resno ti govorim da boš razočaran


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236359 (4365) x.sci
»

ISDN telefon in Siol telefonija!

Oddelek: Omrežja in internet
143126 (2870) shock
»

XP in I-surf USB

Oddelek: Pomoč in nasveti
71127 (1025) sinicka
»

ISDN..vprašanje?

Oddelek: Omrežja in internet
7911 (802) urosbe
»

paket ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
181297 (1055) capitanoss

Več podobnih tem