» »

Napajalnik

Napajalnik

MAFIA ::

Dobr dan

Kupil sem nov napajalnik crosair 600 cx in bi ga zamenau pa me zanima ce lahko kej zaj.. In pol ceu racunalnik unicm.
Sm pa ze odprl pc zdaj imam notri 320 w in sta samo 2 kabla v maticno plosco. Pri tem tanovem jih je pa 7 pa nevem kaj kej pase ce jst to narobe zvezem je lahko kej narobe ali samo ne bo delalo?
Na enem kablu so 3 utikaci in pise sata-na 2 kablu so 4 utikaci z 4 luknami in en mali csi pise gor-3 kabl so spet sata-4 kabel je samostojen pise pci-e 4 lukne pa se en majhn je zdravn 2 lukne-5 kabel je zelo velik je sam in ima okol 22 lukn-6 kabel je tudi sam in ima 8 lukn in -sedmi kabel je spet pci.

A je mozno da napajalnik nebi pasal na ta moj racunalnik?

Hp6000p pro mt, e 8400 4 gb rama, ge force gtx 260?

Ker takega so mi sesavli sam mislm da je napajalnik 320 w preslab in mi ucas kr zablokira sicer se ne pregreva samo sem kupil nov napajlnik.

Hvala
lp
  • polepsal: bluefish ()

miranpozar ::

Konektorji so standardni in različnih oblik, tako da načeloma ne moreš zgrešit. Kar je bilo prej priklopljeno, priklopi tudi z novim napajalcem in to je to.
Je pa res, da imajo včasih nekatere hpjeve mašine neke svoje konektorje (nisem prepričan v zvezi s tvojim 6000 pro mt). Samo ne forsirat, če ne gre!
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Duhec ::

Žal ima ta model HPja svoj napajalnik z nestandardnimi priključki in ne bo šlo s tem, ki si ga kupil. Čudno, da se prej ne prepričaš o tem! Vrni ga nazaj v štacuno.
V bistvu ti tega HPja niso sestavili, ker v SLO pridejo že sestavljeni ampak so samo dodali grafiko, ki pa ni ravno slab porabnik in povsem možno je, da se občasno kaj obesi, ni pa nujno.
Zdaj pa povej od kdaj te to blokiranje heca in koliko časa imaš že tako konfiguracijo ? Je še v garanciji ? Povej kaj več !
Vseeno najprej preveri, če ni vzrok blokiranja programske narave. (spyware zajedalci/virusi, gonilniki za grafično, Windows posodobitve...) nato pa se posvetuj s prodajalcem, ki ti je sestavil to konfiguracijo, da ti odpravijo to blokiranje in naj ugotovijo zakaj se to dogaja ali zaradi prešvoh napajalnika, zanič grafike ali kaj tretjega.
Lahko pa se sam špilaš serviserja pa za začetek lepo odstraniš grafiko GTX 260 in testiraš delovanje HPja kak teden, pač z onboard grafiko.
Poročaj !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

MAFIA ::

nevem ali so mi racunalnik sestavili ali ne samo jst sm povedau da bi rad imeu tak racunalnik sicer za procesor in maticno nism rekel nic-narocil sm 4 gb rama 500gb diska in graficno gtx 260. zdj zakaj so mi dal tako svoh napajalnik nevem ker bi lahko dali usaj 550w. no zdaj sm kupil gtx 470 in napajalnik 600w. zdj bi rad prvo zamenjal napajlnik ker 470 rabi najman 550w . racunalnik sem kupil marca 2010. zacel se mi je pa dogajat to prvic pri igri fallout new wegas kjer igram lahko 10 minut ucasih malo vec nato racunalnik zmrzne za nekaj sekund in potem je grafika u kockah. pri drugem pa call of duty preko spleta in v nekaterih sobah ko se dogaja na polno slika cisto zamrzne tako da tudi alt ctrl delete ne pomaga da moram racunalnik resetirat. virusou naj nebi imel ker imam antivirusni program in na usake tok casa racunalnik pregeldam z antivirusnim in anti malwere. tko da nevem pomoje je napajalnik ali graficna.

miranpozar ::

Tega PCja ti niso sestavili. So ti samo dodatno grafično kartico vgradili. Napajalca pa niso zamenjali, ker se močnejših pri hpju za takšen model sploh ne dobi! To je pisarniški, ne pa gamer PC.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

MAFIA ::

sej takrat k sm kupoval sem m rekel tak racunalnik da bo za igranje iger.
hp6000p pro mt ,e8400,4gb kaj ima to sploh pol dual core.
a pol sm se cist nategnu pol ni sans da dam vec kot 320 w napajalnik notr al kaj??
ce lahko notri dam do 16 gb rama je reku da drzi ta kista a zdej pa nemorem dat vec kt 320 w napajanja????

logit ::

Kaj ne more zamenjat osnovne plošče? Ne poznam HPjeve sestavljene zadeve samo predvidevam da je samo matična drugačna ali se motim. Sicer pa ta komp je idealen za igre (e8400, 4 gb, gtx 470 in Corsair 600W).

Duhec ::

@MAFIA, kaj ko bi ti najprej preizkusil komp brez gtx260 grafike, da vidiš, če brez nje tudi šteka. Pa se špilaj nekaj časa samo z uno onboard grafiko, mislim da je v osnovi Intel GMA 4500, lahko tudi ATI 6350 model.
Če nisi sam vešč pa raje zaupaj komp kakemu servisu in ti naj nadgradijo bios na zadnjo verzijo !
Katero verzijo imaš ti ?Navadno se pred bootom izpiše v levem kotu spodaj. Npr.: Ver 1.09 Rev. A , še bolj natančno vidiš v Cmos nastavitveh Biosa (F10).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GTX 470 pregrevanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
201633 (1218) MAFIA
»

prehod iz E8400 na I5-2500K?

Oddelek: Kaj kupiti
243654 (2905) TeraTM
»

prosim, če mi ocenite računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
432288 (1729) jedom86
»

Nakup PC ja po delih (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
887922 (6644) zigasoncek
»

Kakšen Gamerski računalnik za 800€

Oddelek: Kaj kupiti
132962 (1571) profii

Več podobnih tem