Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
bzzero ::
Sicer ne direktno TV serija, vendar v povezavi. Film Veronica Mars marca prihodnje leto: http://www.theverge.com/2013/12/4/51750...
to mi deli. Bejba mi je res huda!!!
Btw, kakšen se vam zdi Mob city?
oo7 ::
Barry Allen tisti tamal, ki vedno zamudi na vlak je Flash najhitrejši superheroj.
Izi ::
Barry Allen tisti tamal, ki vedno zamudi na vlak je Flash najhitrejši superheroj.
Na imena sploh nisem bil pozoren, šele ko je začel opisovati kako je umrla njegova mati, ki jo je ubil "super speed" lopov, mi je kapnilo, da mora biti on potem "super speed" heroj Flash.
Kot kaže bo v Arrow seriji samo začasno (tri dele), kar se mi zdi v redu odločitev, ker Flash je super superheroj, en najmogočnejših superherojev sploh (Super speed, Time travel, Self-molecular control, Tornado generation,...) in Arrow bi popolnoma zbledel proti Flashu.
Govorice pravijo, da naj bi bil ta del Arrow, hkrati "backdoor pilot" nove "spin-off" serije "Flash"
Upam, da je to res.
Je bil pa ta del Arrow tudi drugače zelo divji. Presenetila je Moira, ki je zagrozila Malcomu, da pozna Ra's Al Ghula, ki naj bi menda želel Malcoma mrtvega in ta je bil potem čisto presran.
Arrow postaja ena divja mešanica superjunakov iz vseh vetrov.
Arrow SPOILER !!!
Na imena sploh nisem bil pozoren, šele ko je začel opisovati kako je umrla njegova mati, ki jo je ubil "super speed" lopov, mi je kapnilo, da mora biti on potem "super speed" heroj Flash.
Kot kaže bo v Arrow seriji samo začasno (tri dele), kar se mi zdi v redu odločitev, ker Flash je super superheroj, en najmogočnejših superherojev sploh (Super speed, Time travel, Self-molecular control, Tornado generation,...) in Arrow bi popolnoma zbledel proti Flashu.
Govorice pravijo, da naj bi bil ta del Arrow, hkrati "backdoor pilot" nove "spin-off" serije "Flash"
Upam, da je to res.
Je bil pa ta del Arrow tudi drugače zelo divji. Presenetila je Moira, ki je zagrozila Malcomu, da pozna Ra's Al Ghula, ki naj bi menda želel Malcoma mrtvega in ta je bil potem čisto presran.
Arrow postaja ena divja mešanica superjunakov iz vseh vetrov.
Res je
Flash v tej seriji bi bil prehud glede na to ,da lahko teče tako hitro kot potuje svetloba in še vse druge super moči, ki si jih naštel.
Še Supermana prehiti za šalo
Dami ::
ramiz?! ::
Blah, arrow mi je bil všeč najbolj zato, ker je bil vseeno human only. Če ga bojo začel srat z nadnaravnim, bo to šlo v podobno sranje kot pri smallvillu, ki enostavno ni bil več gledljiv.
Ja js sm biu tut zelo razočaran potem ko sm zagledal to ja (ker so mi vse sci-fi serije strogo antipatične)... samo sem se kar privadil in mi je serija še vedno med boljšimi ...
Lion29 ::
NejcSSD ::
Sicer nisem največji poznavalec DC Comics, ampak se mi zdi, da je ravno zgodba Arrow tista, kjer nastopa največ super junakov skupaj v isti zgodbi.
Avtorji so sicer že na začetku obljubili, da se bodo kolikor je mogoče poskušali izogibati super moči.
Za boljše razumevanje: "Arrow is trying to avoid going the super-powers route". Tako da ne skrbeti, da bo to postal drugi Superman.
Nekaj "super-junakov" smo že videli, pa niso pokazali nobene super moči. Tako bo verjetno tudi z Barry Allenom, ki bo najverjetneje odšel brez da bi pokazal kakšno super moč. Da je Flash verjetno sploh ne bi vedeli, če ne bi tega omenil M-Power
Super močem se poskušajo čim bolj izogniti, ampak borilne veščine so pa vseeno take, da se jih ne bi sramovala niti Bruce Lee niti Chuck Norris. Na lokostrelske veščine Oliverja in Merlyna pa bi bil močno zavisten tako Robin Hood kot Legolas
Kar se tiče zgodbe je Arrow soroden Batmanu. Veliko junakov nastopa v obeh zgodbah. Starling City, kjer živi Arrow in Gotham City, kjer živi Batman se omenjeta v obeh zgodbah (v Barmanu in v stripih se Starling City imenuje Star City).
"League of Assassins" je iz Batmana, njegov član pa je Merlyn, ki je boljši lokostrelec kot Oliver. Ra's al Ghul je šef "League of Assassins" in išče Merlyna, ker se ne drži pravil te lige morilcev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
bluefish ::
dr.Akula ::
Prvi blok epizodi Mob city-ja sta bili kar v redu, tudi Jon Bernthal mi je v njej precej "gledljiv", v Walking dead sem ga bolj težko prenašal.
Heisenberg ::
Heisenberg je izjavil:
a je to spet en Walking Dead na ledu ? Zombiji?
Izdelovalci Batlestar Galactica, Lost, X-Files in Contact, bodo pa ja spravili skupaj kaj bolj zanimivega kot še eno zombi serijo
Po moje bo šlo to bolj v smeri X-Files.
Ne gre za vojake, ki bi pobijali Zombije, niti za skupino ljudi, ki bi poskušala preživeti med Zombiji. To bo drugačno, tu so v središču doktorji oziroma znanstveniki, ki raziskujejo neko čudno in neznano bolezen.
Žanr je "Intense Thriller", pa "Sci-Fi" seveda. Kar pomeni, da bo ves čas napeto ko hudič, pa kakšni vesoljčki bi znali imeti prste vmes.
IL_DIAVOLO ::
Counting...še 18 dni
To, da je Crixus se ziv, sem bil ziher ze prej. Sicer se vedno gledljivo... ampak bodo zajebali vse skup s temi nadnaravnimi mocmi... sem precej razocaran nad tem. Glupo mi je tudi, da zelijo vse nekako povezat v grupo, kot pri marvelu. sicer nisem comics fan... vem samo, da je Justice league kao neko nadaljevanje vseh (ta glavnih) super herojev...ma sej po eni strani je zakon videt vse super heroje na kupu... ampak to precej jemlje od junaka v fokusu.... sicer ne vem, ali je arrow bil kdaj v justice league...in mi je tudi ravno... ker me ne zanima ozadje stripov... zanima me samo serija...ki mi je bila precej vsec, dokler je bilo vse v spektru normalnega (tudi ce je njegov super skill zelo za lase privlecen)....
skratka.. pri meni so precej izgubili s tem
Crixus - Slade Wilson Deathstroke the Terminator is known to be the greatest assassin in all of DC Comics.
To kar se mu je zgodilo zdaj v seriji Arrow je komaj njegov začetek in daleč od tega, da bi bil mrtev. Je pa res, da je bolj stranski lik v Arrow tako kot se je tudi pojavil v Batmanovih stripih in tudi že zbrcal Batmana. Je pa čez čas postal zelo priljubljen lik in tako dobil nekaj lastnih stripov.
ARROW SPOILER
Pretiravaš ;-)
Justice League sem skoraj prepričan, da tukaj ne bomo videli.
V njej so bili najprej Superman, Batman, Wonder Woman, Flash (Barry Allen), Green Lantern, Aquaman in Manhunter. Green Arrow se jim je pridružil šele leta kasneje in tega tukaj verjetno ne bomo dočakali.
Flash je bil član Justice League od začetka, tukaj pa si sedaj videl, da sploh še ni bil Flash. Mi smo spremljali še čisto navadnega Barry Allena, ki se je šele na koncu tega dela spremenil v Flasha, ko ga je udarila srela, hkrati pa ga je še zalilo z vsemi tistimi kemikalijami. Kot sem že rekel, načrtujejo, da bo Flash dobil svojo spin off serijo, tole je bi samo pilot v njegovo novo serijo, če seveda sploh bo.
Kar se tiče pa Sladea pa se mi zdi posrečeno, da je njegov bivši mentor iz otoka sedaj postal (bo postal) njegov glavni sovražnik. Njegov karakter in cel njegov življenjepis že poznamo, motiv za maščevanje tudi, tako da s tem ne bo potrebno več zgubljati časa. Sledi samo spopad.
In Slade kljub tistemu serumu ni kakšen hud super heroj.
Lastnosti:
- izredna fizična pripravljenost
- visok prag bolečine. Videli smo kako ga je Oliver "operiral" brez anastezije.
- odličen sniperist. To smo tudi že videli.
- Odličen mečevalec. Pravzaprav en najboljših mečevalcev sploh. Smo tudi že videli.
- regeneracija zdravja. To pa je njegova pravzaprav edina super moč, ki jo je pridobil s tistim serumom, katerega injekcijo je po čudežu preživel. Pol obraza, ki ga skoraj ni več imel se mu je popolnoma pozdravilo. Edino ostal je brez očesa, kar pomeni, da tudi ta super moč le ni tako super.
BorutK-73 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Komaj čakam na povratek sherlocka...tisti fake, ki so ga naredli, je bil noro epski
Counting...še 18 dni
Sma že dva.
Jst ::
Misliš del "Big Man in Tehran"? Ali si videl že naslednjo, ki je po našem času v ponedeljek 3AM? Začetek Homeland sezone je zgledal obup, potem je še postalo zanimivo. Glede zadnjega dela, ga moram pa še pogledati... upam, da bo/ima dober cliffhanger.
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Heisenberg ::
Wow končno dober psiho CIA plot. Sem mislil, da je že konec za homeland ko so 3/4 sezone prevajali limonado Dana. Upam, da so sedaj s to nadležno družino zaključili in da se bo nadeljevalo samo še v smislu CIA in operacije.
Sem bral da se je folk pritoževal ker naj bi Broady bil izključen iz njegove lastne serije. Jaz pa ne gledam na to tako. Zame je homeland CIA vohunjska serija in nima glavnih junakov. Zame do sedaj je glavni junak Carrie in pa Sol, Broady lahko zaradi mene crkne v Iranu gremo naprej.
Sicer pa ni potrebno tako hiteti pri serijah, kar je dokazal Breaking Bad ko se vseh 5 sezon v bistvu odvije v letu ali dveh. Naj se malce razvijejo vohunjske zgodbe in je potrem preobrat toliko bolj zanimiv. Pa naj izpustijo vse limonade in družinska kosila.
>Misliš del "Big Man in Tehran"? Ali si videl že naslednjo, ki je po našem času v ponedeljek 3AM?
Tudi jaz sem že mislil, da je bil prejšnji del finalni, ko se je tako presenetljivo zaključilo s cliffhangerjem. Nič ne de, bomo pa še en del pogledali, da se malo razplete zapletena situacija
Bom probal brez spoilerjev.
Na začetku sezone se je res malo bolj vleklo, ampak je bilo po moje potrebno, da se prikaže vsa veličina in kompleksnost diaboličnega načrta, ki sta ga skovala Saul in Carrie.
Meni se je zdelo odlično prikazano, čeprav smo 3/4 sezone gledali predvsem Carrie, kako počasi in zanesljivo spleta zaroto svetovnih razsežnosti, ki naj bi spremenila svet.
Edina napaka je bila, da so se malo preveč posvetili Brodyevi hčerki Dani. Tisti del, ki je spremljal njen pobeg s fantom je po moje povsem odveč.
Se pa ne morem strinjati, da gre za vohunsko serijo o CIA in njenih spletkah. Homeland je veliko globlji, bistvo so karakterji in kar se tiče glavnih karakterjev tukaj ni en sam ampak sta dva. Glavna lika serije sta Carrie in Brody.
Homeland je predvsem zgodba o Carrie in Brodyu. To je njuna zgodba in čeprav je duhovni vodja dogajanja Saul, sta nesmrtna lika samo Carrie in Brody, vsi ostali lahko umrejo in se zamenjajo. Če Brody umre je s serijo definitivno konec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
weasel ::
Misliš del "Big Man in Tehran"? Ali si videl že naslednjo, ki je po našem času v ponedeljek 3AM? Začetek Homeland sezone je zgledal obup, potem je še postalo zanimivo. Glede zadnjega dela, ga moram pa še pogledati... upam, da bo/ima dober cliffhanger.Ja, gledal sem tisto, ki bo pri nas v ponedeljek.
SPOILER
Sicer je res, da sam smisel serije ni v dejanjih posameznih likov, vendar nisem pričakoval, da se bodo znebili enega od bolj ključnih za zgodbo do sedaj. Ker nekega res očitnega cliffhangerja ni bilo, bo naslednja sezona bodisi imela nek nov plot ali pa se bo vrtela okrog nameščenca v Iranu,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
mogoce ni na nivoju Scandal, je pa kr kul za gledat
Kaj pa mislite o Black list? meni je postala precej povprecna... obetala je veliko vec... se vedno zelo gledljiva... a ne neka vrhunska serija
Za Blacklist se strinjam, obetala je precej, zdaj pa je še ena v množici serij, ki navržejo zaplet tedna. Ima sicer tudi neko kvazi zgodbo v ozadju, vendar je vse skupaj medlo.
jest10 ::
Za Blacklist se strinjam, obetala je precej, zdaj pa je še ena v množici serij, ki navržejo zaplet tedna. Ima sicer tudi neko kvazi zgodbo v ozadju, vendar je vse skupaj medlo.
No sedaj je v bistvu tisti prelomni trenutek, ko lahko bolj povdarijo to zgodbo v ozadju.
Če tega ne bodo storili, bo vse skupaj velik zajeb. Čeprav se itak že približno ve, kaj naj bi bila ta zgodba v ozadju
izi: imaš webrip zadnjega dela HOMELAND......in dobil boš odgovor na tvoj zadnji stavekSedaj je že "uradna" verzija zunaj in si bom pogledal zvečer. Ste mi že toliko spoilali, da vem, da nekdo od glavnih umre
Če je to Carrie ali Brody je s serijo tako ali tako konec in jaz vsekakor neham gledati.
Na hitro: Mi je bil pa zelo všeč zadnji del te sezone. Le kaj nam bodo servirali naslednje leto? Mogoče bi bilo pa bolje, da ko so ta long play zaključili in Iran "zmehčali", da bi se serija končala.
Začetek sezone je bil, po pravici povedano, meni obupen, ampak nekje na polovici sezone, sem videli zakaj. Ko pomislim nazaj, to z Javadijem, vrhunsko izpeljano.
Se pa tudi sam strinjam, da si Dana-story z njenim fantom, ni zaslužila cele epizode in da je tudi nekaj drugih stvari na začetku bilo slabo izpeljano.
Če bo naslednja sezona, me zanima, kakšno vlogo bo imel Soul... Če sploh kakšno.
Polomija. Kar ne morem verjeti koliko neumnosti so uspeli natlačiti v en sam zaključni del. Brez cliffhangerja ali česarkoli drugega na kar bi se lahko ozrl, čisti in popolni zaključek. Kar je po svoje dobro, ker za večino gledalcev je to končni zaključek serije h kateri se ne bodo več vrnili. Po moje je čas, da evtanazirajo serijo preden postane popolni poden.
Prva sezona je bila odlična, potem pa je šlo strmo navzdol. Drugo leto nas čaka kar nekaj novih odličnih serij, Homeland pa se je vsaj kar se mene tiče dokončno zaključil.
Flea ::
SPOILER HOMELAND
To, da so pokoncali Brodyja za moje pojme ni slaba stvar. Brody je svoje oddelal, preprosto so karakter peljali tako dalec, da ni bila vec moznost vrnitve. Ce bi se vrnil bi bilo se vec tega sranja z custvi, tako pa bo pomoje serija sla cisto svojo pot, ki bo se bolj osredotocila na CIA. Res je, da ni vec tiste rdece niti, ki je vodila to serijo, ampak je vseeno se dosti poti, v katere lahko serija gre.
Overall mi je bila pa njegova (Brodyjeva) zgodba dobra. Tragični junak, ki ga, iz stališča serije, vsi sovražijo in si mislijo najslabše, le peščica ve, da je pomagal ujeti in ubiti svojega Allah-mentorja (Abu nekaj) v prejšnji sezoni, v tej pa je bil ključen za "spremembo režima" v Iranu. (Zanimivo, kako so lahko predvideli pisci Homelanda, da se bo v resničnem svetu, to tudi dejansko zgodilo.)
Vse tri sezone vzameš skupaj, ven pomečeš nekaj storylines in epizod in bi lahko bile 2 sezoni po ene 16 delov, ki bi bili vrhunski. Vseeno pa seriji dam visoko oceno.
---
House of Cards S2 tudi komaj čakam...
SkIDiver ::
Razen seveda, ce bomo sledili liku Carrie v vlogi station sefa.
Mi je pa po eni strani ravno ta lik najbolj zoprn - prevec neke psihicne drame; v realnem svetu, ki je osnova za serijo, bi jo ta labilnost ze stala glave in bi najmanj letela iz CIE.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Dami ::
No pa sem tudi jaz zaključil s Homeland.
Polomija. Kar ne morem verjeti koliko neumnosti so uspeli natlačiti v en sam zaključni del. Brez cliffhangerja ali česarkoli drugega na kar bi se lahko ozrl, čisti in popolni zaključek. Kar je po svoje dobro, ker za večino gledalcev je to končni zaključek serije h kateri se ne bodo več vrnili. Po moje je čas, da evtanazirajo serijo preden postane popolni poden.
Prva sezona je bila odlična, potem pa je šlo strmo navzdol. Drugo leto nas čaka kar nekaj novih odličnih serij, Homeland pa se je vsaj kar se mene tiče dokončno zaključil.
+1
Hvala bogu, da sem pogledal samo 1. sezono, ki je bila odlična.
GamerBoy ::
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Akcijsko komedijo, ki je pravzaprav precej redek žanr. Komedije so ponavadi nizkoproračunske serije, ki temeljijo izključno na smešnih dialogih brez kakšne globlje zgodbe. Tukaj je precej drugače.
V ozadju je ves čas vohunska zgodba s precej akcije, seveda popolnoma brez vsake resnosti. Gre se za nadaljevanko, zgodba se ves čas nadaljuje skozi vseh 5 sezon.
Glavni lik je Chuck in skozi vseh 5 sezon spremljamo njegovo zgodbo od nezanimivega piflarja do vohuna svetovnega formata, z vključenimi ljubezenskimi prigodami in nezgodami.