» »

Presnosnik za acad, 3ds max,...

Presnosnik za acad, 3ds max,...

rex000 ::

Rabim prenosnik, kjer bodo normalno delovali omenjeni programi. Iščem v rangu do 800 eur z 15 col monitorjem. Prosim za kakšne predlog. Hvala.

nobenga predloga? :(

J-ronimo ::

Jst sem svojega prodal kake 2 tedna nazaj in je bil v tem rangu oz. na koncu celo malo manj. Konfiguracija je bila nekako 15", i7-720QM, GeForce 320M, 4GB 1333 Mhz ram, ene 500 gb disk. Tak okvirno, da boš vedel kaj se za ta denar lahko dobi rabljenega, novi so pač občutno dražji.

Drugače sem ga imel pa za zgoraj omenjene program in ti toplo priporočam, da če misliš delati bolj resno, si raje za isti denar nabavi desktop pc (kar delam trenutno jaz). Če hočeš na istem nivoju laufat tele programčke, potem je cena takoj parkrat višja - p/p je takoj poden.

Povej kak nujno je da je prenosnik, pa si bom vzel čas in najdu kej podobnga mojemu prejšnjemu, drugače pa res priporočam konkretno kišto za isti denar oz. jst mam nekje za 900EUR trenutno sestavo ogledano.

Rabim predvsem za pisanje diplome, da bom lahko naredil tudi kaj na faksu... Kasneje za resnejše delo pa bo desktop pc kot si omenil.
Torej zaenkrat bo (mora bit) prenosnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rex000 ()

J-ronimo ::

Očitno se moj prenosnik spet prodaja (hočjo eni mau zaslužt=)), wow:
RABLJEN: HP DV6 2060ea 15" - 850EUR

Na kratko, tukaj gor sem brez problema delal 2D AutoCad, Adobe PS in Ai. Ceno zbiješ komot na 700EUR.

RABLJEN: 17" rabljena različica zgornjega prenosnika za isti denar

Verjetno stvari isto lavfajo tudi na 17", nisem pa imel možnosti primerjat, da bi lahko na sigurno trdil. Načeloma ti pa priporočam 17", če je možnost, zaradi boljše resolucije, ker boš lažje delal. 15" je res mau mala za tele programčke, vsaj meni.

Tlele je ena dosti poceni trgovina s prenosniki. Kolega je pri njih nabavil 2 prenosnika in je delal k urca.

HP-je sem ti dal za primere, ker jih pač poznam in sem delal z njimi. Je pa še ena dost zanimiva varianta pri BB-ju in sicer ASUS K52JT I7-740QM/ 4GB/ 640GB/ HD6370 1GB/ W7P . Asus-ov sicer ne poznam, ker jih nisem nikoli imel. Primerjava z zgornjimi HP-ji je pa malo močnejši procesor vendar šibkejša grafika.

Prenosniki so mau nad predviden budgetom, vendar rabljene se vedno da še malo zbit. Za nove je pa težko najti kak pošten procesor za ta denar, ki ga teli programčki kar rabijo.

Tok iz mojega brloga o trenutnih variantah.

Hvala. Bom malo pogledal glede na tvoje predloge.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

izbira prenosnika!

Oddelek: Pomoč in nasveti
465679 (4996) hebla57
»

Računalnik za aCad 3d modeliranje + Adobe Master CS5

Oddelek: Kaj kupiti
374297 (3396) Vanadium
»