Forum » Pomoč in nasveti » Samba in souporaba diskov
Samba in souporaba diskov
winlins ::
Na starem računalniku celeron 333 Mhz in 256 Mb rama sem si postavil debiana (samo terminal) in namestil sambo preko nje sem dal v skupnouporabo dva diska v računalnik sem pa ša še dal dve usb kartici in mrežno 10/100 problem pa nastane ko kopiram podatke mi kopira samo s 5 Mb. V čem je problem?
SasoS ::
Počasi
edit: daj preveri s hdparm, če je vklopljen DMA na diskih
edit: daj preveri s hdparm, če je vklopljen DMA na diskih
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
http://www.sestavi.si/index.php/item/di... kolega ga želi kupiti in pravi da kopira od 10 do 15 MB pa je tudi 333 Mhz procesor
V čem je pa fora DMA? Prej ko sem imel te iste diske serane na istem os-u in na drugem boljšem računalniku mi je pa kopiralo z 10MB
gokky ::
DMA - Direct Memory Access - I/O naprava direktno piše/bere v/iz RAM brez potrebe po procesorskih ciklih. Pri počasnem procesorju zelo veliko pomeni.
Sem namestil hdparm in pogledal conf datoteko pa bi prosil če mi lahko kdo prosim malo opiše kaj vse moram od komentirat da bo stvar delovala pa če moram točno določiti za kateri disk gre
Hvala
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cod 2-------->fps-ji (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 17692 (9962) | DiaMonDer |
» | Zakaj mi preko mreže vleče samo 2 MB/s??Oddelek: Omrežja in internet | 1277 (1047) | bastadu |
» | Linux za poslušanje MP3jev na 100mhzOddelek: Operacijski sistemi | 1247 (962) | jype |
» | pc - to slowOddelek: Pomoč in nasveti | 1093 (894) | icecube |
» | Nujno rabim pomoc!! Racunalo ne prizge monitorja ce ga prevec navijem..Oddelek: Navijanje | 909 (852) | lepi joker |