» »

Problemi z računalnikom

Problemi z računalnikom

keezord ::

Imam računalnik, ki je star kakšnih 6 mesecev in že od začetka se pojavljajo problemi, ko sem nekaj časa igral Cod 4 se je komp ugasnil, ampak ventilatorji so se delali, lučke niso in slike ni bilo. Zdaj sm to težavo rešil da sem na driverjih za grafično povečal moč ventilatorjev. Zdaj pa ko iz fotoaparata naložim slike na računalnik in jih kakšnih 5 minut gledam, se spet računalnik ugasne in danes sem šel zaradi prijatelja na farmville in spet se je računalnik ugasnil, ko sem ga prižgal sem povečal moč ventilatorjev grafične in spet grem na farmville in spet isto komp se vgasne.

moj računalnik je to: acer aspire m7300
Ati Radeon HD5850
AMD Phenom II 6x 2.8 T055
8GB rama ddr3

fosil ::

Naloži si program HWMonitor in poglej temperature.
Tako je!

Sem in temperature so vredu, ko sem v igrici nekje do 50 stopnij graficna, procesor ima pa va navadnem delovanju 33 do 38 stopnj. Tako da to najbrz ni problem :(

c4nk4r ::

farmville je ful požrešen za comp, mogoče pa je težava v gonilnikih grafične, ali pa mogoče boljše da na novo naložiš windowse.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c4nk4r ()

RuskiSnajper ::

jas nevem zakaj folk rabi 8 gb rama

tole je OEM komp , valda da nedela , prešvoh napajalnik

farmville ni pozrešen , samo slab slabo je sprogramirana (seveda facebuk igre) je "zato tolko rabi" ker je neoptimizirana koda.

ko daš ventilator na ful še več elektrike žere seveda (neve se ali si na meji da bi ti to povzročilo ampak je očitno da ni dovol toka)

Z CPUZ pogledaj vse specifikacije kompa.

Polek tega naj bi bil vista home premium gor , a je bil komp kuplen ko še ni blo win7 ?

Itak da boš mogo zamenjat nekaj z tem kompom , al se odločiš za OEM popravilo (garancijo) kar ponavadi velja da ti samo zamenjajo in stvar se bo ponovila , drugič , lahko prodaš kišto in nabaviš z win7 nekaj današnjega , in seveda pošteno pregledan nakup da ne boš spet dobil prešvoh napajalnika

Lahko tudi vzameš stvari v roke in odjebeš garancijo , odpreš kišto gor , kupiš novi napajalnik in tegale prodaš , 2 GB rama vzameš ven če je možno (če imaš 4x2GB) in prodaš ali daš komu drugemu ki ga je potreben oz primankuje (PC od familije naprimer) , 6 GB rama mej ker je potrebno če izklopiš pagefile (virtual memory) to pomeni da ti bo pošteno izbolšalo odzivnost kompa , kak se izklopi pagefile najdeš na netu (google)

Ni samo napajalnik možen , spekuliram , lahko je ram , kar pomeni preslabe BIOS nastavitve, nekaj ne dobiva dovol elektrike , CPU , GPU , kaj te vem , svašta, pre-obširen topic imaš , in tako malo informacij kot si jih opisal je nemoče prit do dna kar takoj.

Zgodovina sprememb…

Ne gor je w7 home premium in star je šele 6 mescov. Mam pa 2x4 gb rama, tako da nemorm prodat 2 gb rama

zabica81 ::

Mam en problem. Na računalniku sem imela štiri particije. Pred kratkim sem inštalirala W7. Pred tem sem imela Visto in Xp. Ta dva diska sem formatirala inštalirala sedemko in sedaj ne vidim ostalih dveh diskov. Kako bi lahko dobila podatke iz ostalih diskov?

RuskiSnajper je izjavil:

jas nevem zakaj folk rabi 8 gb rama

tole je OEM komp , valda da nedela , prešvoh napajalnik

farmville ni pozrešen , samo slab slabo je sprogramirana (seveda facebuk igre) je "zato tolko rabi" ker je neoptimizirana koda.

ko daš ventilator na ful še več elektrike žere seveda (neve se ali si na meji da bi ti to povzročilo ampak je očitno da ni dovol toka)

Z CPUZ pogledaj vse specifikacije kompa.

Polek tega naj bi bil vista home premium gor , a je bil komp kuplen ko še ni blo win7 ?

Itak da boš mogo zamenjat nekaj z tem kompom , al se odločiš za OEM popravilo (garancijo) kar ponavadi velja da ti samo zamenjajo in stvar se bo ponovila , drugič , lahko prodaš kišto in nabaviš z win7 nekaj današnjega , in seveda pošteno pregledan nakup da ne boš spet dobil prešvoh napajalnika

Lahko tudi vzameš stvari v roke in odjebeš garancijo , odpreš kišto gor , kupiš novi napajalnik in tegale prodaš , 2 GB rama vzameš ven če je možno (če imaš 4x2GB) in prodaš ali daš komu drugemu ki ga je potreben oz primankuje (PC od familije naprimer) , 6 GB rama mej ker je potrebno če izklopiš pagefile (virtual memory) to pomeni da ti bo pošteno izbolšalo odzivnost kompa , kak se izklopi pagefile najdeš na netu (google)

Ni samo napajalnik možen , spekuliram , lahko je ram , kar pomeni preslabe BIOS nastavitve, nekaj ne dobiva dovol elektrike , CPU , GPU , kaj te vem , svašta, pre-obširen topic imaš , in tako malo informacij kot si jih opisal je nemoče prit do dna kar takoj.

Z CPUZ sm pogledal specigikacije in nisem našel kakšen napajalnik imam

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik-nadgradnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
574180 (3448) nyler
»

Katero od teh treh kartic kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
242676 (2202) Dr_M