» »

pentium dual core <celeron dual core

pentium dual core <celeron dual core

turist1 ::

ker kupujem PC, skušam razjasniti kateri procesor je boljsi in me prodajalec na vsak način skušal prepričati da je celeron dual core boljsi od pentiuma dual core.... ter da je pentium dual core boljsi od c2duo?!!?

kako je lahko Dual-Core Processor P6000 1.8 GHz boljsi od Core2Duo T6570 (2.1GHz/2M?!

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

ok sedaj mi pa nič več ni jasno! kako je lahko 1800 pentium dual core boljsi od core 2duo 2,1mhz?? celeron M 2500mhz boljši od obeh???

Yohan del Sud ::

Malo se pozanimaj in beri. mtosev je dal zelo lep in reprezantativen link, ki ga tudi sam redno uporabljam. Fora je po eni strani v novejših tehnologijah z več bombončki (že en "bogi" i3 ima 4 polno izkoriščena navidezna jedra v Win7 (ok 2+2 threada, da ne bo kdo dlakocepil)) in po drugi strani, da z butastimi oznakami proizvajalci to zameglijo in oklestijo cepce. Seveda pa so ti testi (sintetični) narejeni za sodobne aplikacije in pri pet let starih lahko v praksi bolje odneseš tudi s precej nižje rangiranimi proci. Da sekundarnega hardvera niti ne omenjam. :)

Prodajalec je pa po moje bolj kot ne hotel prodat stoječo robo, ne glede ali je mislil resno ali ne.
www.strancar.com

saj sem bral in se berem pa mi vseeno ni jasno.. tudi na tistem linku mi ni jasno...torej so po vrsti sortirani visje ko je boljsi je?? in gleda se TDP?? a precej jih ima isto kako potem vem kateri je boljsi?

hojnikb ::

tdp je največja poraba v w.
ni glih merilo zmogljivosti...
#brezpodpisa

po čem pa potem vem akteri je boljsi? na tistem seznamu je 500 pcjev kako ves kateri je boljsi od drugega ob skoraj identicni kofiguraciji...? cene v trgovinah pa precej razlicne ;)

boogie_xlr ::

Po izkušnjah prodajalci tvezijo marsikaj, samo da bi prodali, niso pa vsi takšni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri (najhitrejši) cpu podpira mobo

Oddelek: Strojna oprema
201881 (1407) Riff
»

Nov računalnik za pisarniška dela

Oddelek: Kaj kupiti
91610 (1428) Sc0ut
»