» »

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

««
9 / 35
»»

I7I ::

Vidim da je vse nekam zamrlo.... A lahko kdo ki je že opravil poseg pove kaj iz svojih izkušenj kje in pri kom je naredil, katero tehniko, ceno in podobne stvari... Lahko tudi na privat če ne želi javno

crica ::

jaz sem bil pred enim mesecem in moram rečt,da mi ni žal. Bil pa sem v istanbulu:)

_IKE_ ::

crica je izjavil:

jaz sem bil pred enim mesecem in moram rečt,da mi ni žal. Bil pa sem v istanbulu:)

lahko napišeš kaj več ?

Dust ::

Uporabljam Regaine peno, na sprednjem delu glave, okoli tri mesece. Star sem 24 let, že okoli 7 let se mi ZELO počasi dviga lasna linija na robovih čela. Trenutno sem na NW 1,5 . Ko sem bil star devetnajst, sem v strahu pred hitro izgubo las šel na propecio. Tablete sem jemal okoli enega leta in jih tudi prenehal zaradi stranskih učinkov, močno znižan libido, težje doseganje erekcije, lasje so pa v tem letu zrastli nazaj in so bili praktično taki, kot sem jih imel pri petnajstih. Ni pa bilo vredno jemati naprej. Po končani "terapiji" se je stanje (stranskih učinkov) popravilo, bilo vse po starem, tudi pridobljeni lasje niso takoj odpadli, kot to vidimo na večini strani. Bilo je nekako tako kot, da bi lase začel zgubljati še enkrat od začetka. Verjetno pa ni nujno, da boste vsi občutili stranske učinke pri propeciji. Svetujem pa da če jo že jemljete uzamete samo pol tableta dnevno, ker naj bi bilo to okoli 80% tako učinkovito kot cela tableta, z 50% manjšo možnostjo stranskih učinkov in seveda tudi pol ceneje.

Od prenehanja propecije do sedaj (dobra 4 leta) nisem izgubil veliko las. Za regaine sem se odločil, ker sem dobil dve opazke če zgubljam lase. Peno sem kupil originalno v lekarni v tujini. Zanima me tudi, če se jo da dobiti kje v Slo, na netu nisem nič našel, v lekarni so pa samo debelo gledal ko sem prašal, so tudi neki preprodajalci na bolhi, katerim ne bi glih zaupal. Nad rezultati pene sem neverjetno navdušen, pod mesecu dni so že začeli poganjati drobni lasje na mestu kjer jih skoraj ni bilo več, sedaj je iz tedna v teden videti več las, oz. vedno boljšo teksturo las. Nisem pričakoval takih rezultatov, res je pa da imam zelo neagresivno izgubo las in je imela tudi propecija takojšen učinek. Peno uporabljam izključno na čelu, oz. pač na robu lasišča. Bral sem nekatere poste v tej temi, ki zatrjujejo, da tam ni učinkovita in da celo poslabša stvar. Če bi to prebral preden sem se odločil za peno se mogoče sploh ne bi. Verjetno je pa dosti tudi odvisno od posameznika.

Jerry000 ::

torej ta pena pomaga pri regeneraciji las? Imam bolj redke lase, torej bi to pomagalo?

Probaš, statistično je pomagal mislim da 85% moškim, nekaterim bolj, nekaterim manj. Kako bo pri tebi boš videl ko probaš. Pri meni, poganja rahel puh tudi po čelu, tam kjer sploh nikoli nisem imel las.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dust ()

samo ko se to ne dobi pri nas (kot ti praviš). Pa problem je tudi, sem bral, če imaš občutljivo kožo ali kakšne izpuščaje (kar imam občasno in srbi) ni priporočljivo

Mislim, da se ne dobi, bo kdo drug upam kaj več vedel. Načeloma imam zelo občutljivo kožo in nisem imel nobenih problemov, res pa je da se ne mažem po veliki površini, uporabljam pa več pene kot je priporočljivo. Pač rad pretiravam, tukaj ne delam izjeme :)

ja upam da kdo pove kaj več kje bi se dalo to dobit, je za probat:). Kako se ji točno reče? Ker sem malo na hitro pogledal in je več vrst tega?

Vse je ubistvu ista stvar. Minoxidil, se pa v evropi prodaja pod imenom regaine, v zda rogaine. Imas pa tudi generike.

exotic ::

Kaj lahko vsi, ki razlagate kako uporabljate Regaine peno, točno poveste kje jo kupujete, od koga? Ali se, da preverjeno kje v Sloveniji dobiti? Se jo da na Hrvaškem v lekarnah?

Al pa preko spleta?

roccat ::

Jaz ze od 15 leta opazam sivenje in pomanja las .vsakic vec tega je pa res da sem zivcen in rastresen ze od malega pa me vsaka stvr skrbi. Imam tudi visoko celo pa se je bolj opazno in tudi iopazim kdaj pa kdaj opaske glede tega.sedaj sem 18,5

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roccat ()

exotic je izjavil:

Kaj lahko vsi, ki razlagate kako uporabljate Regaine peno, točno poveste kje jo kupujete, od koga? Ali se, da preverjeno kje v Sloveniji dobiti? Se jo da na Hrvaškem v lekarnah?

Jst sm jo kupu v Nemciji. Ne vem ce jo prodajajo v Avstriji, bi pa tudi mene zanimal.

7tom1ja ::

Dust je izjavil:

Uporabljam Regaine peno, na sprednjem delu glave, okoli tri mesece. Star sem 24 let, že okoli 7 let se mi ZELO počasi dviga lasna linija na robovih čela. Trenutno sem na NW 1,5 . Ko sem bil star devetnajst, sem v strahu pred hitro izgubo las šel na propecio. Tablete sem jemal okoli enega leta in jih tudi prenehal zaradi stranskih učinkov, močno znižan libido, težje doseganje erekcije, lasje so pa v tem letu zrastli nazaj in so bili praktično taki, kot sem jih imel pri petnajstih. Ni pa bilo vredno jemati naprej. Po končani "terapiji" se je stanje (stranskih učinkov) popravilo, bilo vse po starem, tudi pridobljeni lasje niso takoj odpadli, kot to vidimo na večini strani. Bilo je nekako tako kot, da bi lase začel zgubljati še enkrat od začetka. Verjetno pa ni nujno, da boste vsi občutili stranske učinke pri propeciji. Svetujem pa da če jo že jemljete uzamete samo pol tableta dnevno, ker naj bi bilo to okoli 80% tako učinkovito kot cela tableta, z 50% manjšo možnostjo stranskih učinkov in seveda tudi pol ceneje.

Od prenehanja propecije do sedaj (dobra 4 leta) nisem izgubil veliko las. Za regaine sem se odločil, ker sem dobil dve opazke če zgubljam lase. Peno sem kupil originalno v lekarni v tujini. Zanima me tudi, če se jo da dobiti kje v Slo, na netu nisem nič našel, v lekarni so pa samo debelo gledal ko sem prašal, so tudi neki preprodajalci na bolhi, katerim ne bi glih zaupal. Nad rezultati pene sem neverjetno navdušen, pod mesecu dni so že začeli poganjati drobni lasje na mestu kjer jih skoraj ni bilo več, sedaj je iz tedna v teden videti več las, oz. vedno boljšo teksturo las. Nisem pričakoval takih rezultatov, res je pa da imam zelo neagresivno izgubo las in je imela tudi propecija takojšen učinek. Peno uporabljam izključno na čelu, oz. pač na robu lasišča. Bral sem nekatere poste v tej temi, ki zatrjujejo, da tam ni učinkovita in da celo poslabša stvar. Če bi to prebral preden sem se odločil za peno se mogoče sploh ne bi. Verjetno je pa dosti tudi odvisno od posameznika.

Kolega prosim, da nikomur ne priporočaš propecie in se zahvališ tistemu zgoraj, da si jo odnesel brez trajnih posledic.
http://www.examiner.com/article/kevin-m...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 7tom1ja ()

Dust je izjavil:

exotic je izjavil:

Jst sm jo kupu v Nemciji. Ne vem ce jo prodajajo v Avstriji, bi pa tudi mene zanimal.

ebay; pa lahko si precej znižaš stroške, če kupuješ generični minoxidil; Pfizer-ju je potekla licenca; sam kupujem kirkland minoxidil in da deluje na čelu, samo ne smejo trditi to ker so bili testi opravljeni na zgornjem delu glave

a ma kdo težave s sivimi lamsi in srbenjem ter prhlajem ??

roccat je izjavil:

za prhljaj in srbenje ti priporočam disprosalic lotion; prosi za recept pri osebnem zdravniku; pomaga takoj

Kolega prosim, da nikomur ne priporočaš propecie in se zahvališ tistemu zgoraj, da si jo odnesel brez trajnih posledic.

Dalec od tega, da bi komu priporocal, reku sm pa da ce ze morjo jemat je dovolj pol tablete. Verjetno pa ne more biti pri vseh stranskih ucinkov, bom sedaj preveril tvoj link.

taz ::

Imam 24 let, pa sem že pri 23 letih postaju plešast (zaradi barvanja las in genskega dedovanja), pa nisem zapravljal denarja za neke tablete in podobne reči, katere naj bi pomagale.
Rešitev za plešavost:

;)

koyotee ::

7tom1ja je izjavil:

roccat je izjavil:

za prhljaj in srbenje ti priporočam disprosalic lotion; prosi za recept pri osebnem zdravniku; pomaga takoj

Pozabil si dodati da smrdi kot kuga, razen če so kaj izboljšali zadevo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee je izjavil:

7tom1ja je izjavil:

roccat je izjavil:

Pozabil si dodati da smrdi kot kuga, razen če so kaj izboljšali zadevo.

he he niso; ampak tistih nekaj dni bo že zdržal

Dust je izjavil:

Dalec od tega, da bi komu priporocal, reku sm pa da ce ze morjo jemat je dovolj pol tablete. Verjetno pa ne more biti pri vseh stranskih ucinkov, bom sedaj preveril tvoj link.

Ne, večina ima le blage stranske učinke; je pa vse skupaj zelo tvegano. Imaš internetno stran in forum, kjer se zbirajo vsi, ki imajo permanentne težve po prenehanju uživanja propecie. Enostavno ni vredno.http://www.propeciahelp.com/

Ljudje jih obtozujejo, da lazejo pri navajanju stranskih ucinkov. Jst zase vem, da sem mel take strwnske ucinke, da ne bi blo smiselno nadaljevati, raje zgubim vse lase. Bos rekel, da spadam v tisti procent ljudi. Bullshit. Na zgoraj podanem linku zatrjujejo, da se pri propeciji pojavljajo stranski ucinki pri vec kot 90 procentov pacjentih. Ce ne bi sam obcutil ne bi verjel.

taz je izjavil:

Imam 24 let, pa sem že pri 23 letih postaju plešast (zaradi barvanja las in genskega dedovanja), pa nisem zapravljal denarja za neke tablete in podobne reči, katere naj bi pomagale.
Rešitev za plešavost:

;)

Dj nehi z neumestnimi. Si bom ker mi manka pol centimetra las na vsaki strani bril celo glavo in zgledov kot e.t. vesolček ali kot, da mam levkemijo. Tudi pri 23ih nisi mogel sele ratvati plesast, ker ne bi v enem letu napredovalo do te stopnje, da bi se mogu kar obrit. Zacelo se je dosti prej, ampak si bil prevec skoncentriran na barvanje las, zdaj se pa brijes.

Lol, meni je 3/4 las izpadlo v pol leta(krožno izpadanje), pa dermatolog ni mogel odkriti vzroka. Imel sem regaine peno 5% ampak se mi ni dalo mazati, zato sem kmalu po začetku prenehal. V enem letu so mi lasje zrasli nazaj...

P.s. ker ti manjka pol cm las se vrži pod vlak, to je edina rešitev
Rear DVD collector!
JTD power!

krispe ::

@koyotee, Alopecia areata :)
Popolnoma druga zgodba kot Androgenic alopecia.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

nekaj bi rbabil za gostejše lase imam ful redke ??

chucki ::

Dust pol si že grdi deček, da ti obrita glava ne paše :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

chucki je izjavil:

Dust pol si že grdi deček, da ti obrita glava ne paše :)

Ne paše vsakemu obrita glava, zato še ni grd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

nnnnnnn ::

Pozdravljeni,
Ker sem opazil to temo, sem se odločil da se vpišem in prispevam svoje znanje in mnenje na to temo. Mogoče bo komu prišlo prav.
Kot vas je verjetno večina opazila smo leta 2013 in ne več 1980, so dobre in slabe strani tega. Ena dobrih je tudi to da je na področju zdravljenja, oziroma boljše rečeno preprečevanja plešavosti, medicina in znanost zelo napredovala, in da so v dobi interneta informacije dostopne vsakomur. Za začetek... Presaditev las je ( FUE - follicular unit extraction ) je novejša tehnologija, ki je še precej v povojih in je zelo draga ter marsikomu nedostopna. Z razvojem pripomočkov (npr. neograft) s katerimi zdravniki učinkoviteje in predvsem hitreje opravljajo postopek se je cena nekoliko zmanjšala, z razvojem robotske tehnologije in še večjo učinkovitostjo (ja, tudi to že obstaja) bo s časom postalo vse skupaj bolj in bolj dostopno. Vendar pri tem ne gre za odpravljanje problema, in zaradi tega tudi presajeni lasje ne bodo obstali za vse večne čase, kar pomeni ponovne presaditve, $$$ itd...

Androgena alopecia je dedno pogojena in prizadene tako moške kot ženske. Ozdravljiva ni, jo je pa možno UBLAŽITI, USTAVITI, PREPREČITI, in celo do neke mere povrniti izgubljene lase. Čarovnije ni, je pa biologija, in s tem si lahko pomagamo. Kakšen rezultat je možen je odvisno od primera do primera, genetike posameznika, njegove volje, tolerance do posameznih snovi, ter predvsem stopnje plešavosti ki ga je prizadela. Razlog za izpadanje pri androgeni alopeciji je DHT - Dihydrotestosterone. Je hormon ki nastaja iz testosterona, poleg ostalih vplivov na marsikatere celice v našem telesu vpliva tudi na lasne mešičke. Po večini telesa rast las (dlak) spodbuja in jih krepi, RAZEN na glavi, kjer najbolj in najprej prizadane sprednji del in vrh lasišča. Lasne mešičke zavira, faza trajanja rasti lasi je vse krajša, novi lasje postajajo vse šibkejši, dokler nov las iz posameznega mešička ne zraste več, kar vodi v redčenje in posledično plešavost. Manj časa kot je preteklo od neaktivnosti mešička, več je možnosti da ga uspemo ponovno aktivirati, in da povrnemo zdrav las. Obstajajo blokerji DHT hormona. DHT ni ključnega pomena za vašo "moškost", razen če pod to štejete tudi plešavost! Za vse ostalo je ključen testosteron. Za preprečitev nadaljenga razvoja plešavosti je v večini primerov dovolj ZMANJŠANJE nivoja DHT hormona. To pomeni da ga ni treba izbrisati iz telesa, ker je verjetno marsikje drugje tudi koristen, se pa z reduciranjem DHT hormona doseže to da je vpliv na rast las dosežen. Obstaja več vrst kako blokirati DHT v našem lasišču. Ključne sta dve, lokalno- z nanašanjem snovi z učinki blokiranja DHT-ja direktno na lasišče, in preko dermalnega učinkovanja poseči v vpliv DHT-ja na lasne mešičke. V določenih primerih je to dovolj, obstaja več različnih naravnih in umetnih učinkovin, ki se prodajajo v raznoraznih preparatih, pogosto v obliki šamponov, ampul, v kombinaciji tudi z kakšno drugo učinkovino kot je naprimer Minoxidil.. Druga, bolj učinkovita opcija pri zaviranju DHT-ja je jemanje tablet. Za moške sta primerni dve snovi. Prva je FINASTERIDE (Propecia 1mg, Proscar 5mg, itd...), druga pa DUTASTERIDE (Avodart). Pri obeh so možni stranski učinki. Poročanje je o strašnih učinkih, ko nekdo ki ga prizadene, zažene vik in krik. Pri obeh se neželeni stranski učinki pojavijo pri približno 4-5% uporabnikov. Torej 95% uporabnikov nima neželenih stranskih učinkov. Pri nesrečnih 4-5% se na 100 takih uporabnikov najde kak primer, pri katerem negativni učinki, npr. impotenca, ne izginejo še dolgo po prenehanju uporabe. Pri vseh ostalih uporabnikih ki so doživeli nezaželjene stranske učinke, so ti izginili s prenehanjem uporabe. To so dejstva, in zadeva ni noben bav-bav sploh če pomislite kakšne stranske učinke imajo kakšna druga zdravila, sta finasteride in dutasterid praktično popolnoma varna. Ne pri eni, ne pri drugi učinkovini, ni treba prevelikih doz, marsikdo ugotovi da pri njemu deluje že zelo majhen odmerek, ki je dovolj za preprečevanje nadaljenga izpadanja las. 5mg obeh učinkovin je primarno namenjeno zdravljenju bolnikov s povečano prostato, ne plešavosti. Stranski učinki se pojavijo, ker si nismo enaki in ker pri nekomu 1mg finasterida trženega kot Propecia, učinkuje 5x ,ali 10x močneje kot pri ostalih uporabnikih. To je tistih 4-5%, ki ima težave kot je impotenca in ginekomastija, in izguba spolne sle, itd... Če daš tistemu ki normalno prenaša finasterid, recimo dnevno tri tablete Proscarja 5mg, torej 15mg dnevno, kar je 15 tablet Propecija 1mg, bo TUDI doživel stranske učinke. 15X preveč je PAČ 15X preveč. Večina (95%) uporabnikov finasterid in dutasterid dobro prenaša, in tudi z dolgotrajno uporabo ni negativnih in spremenljivih učinkov. Nekaj časa traja preden začne delovati, nekaj mesecev. Prvi znak da deluje je pospešeno izpadanje las, ker se veliko las spravi v fazo izpadanja, ker so mešički spodbujeni in pod njimi začenja rasti nov las! To je normalno. Treba je ugotoviti kateri najmanjši odmerek ene ali druge učinkovine je delujoč! To je največ kar je pametno uživati, in nič več kot to! Če to pomeni pol tablete 1mg Propecije je lahko tudi to dovolj. Lahko tudi tretjina. Odvisno od posameznika. Ključno je razumeti dve stvari. Ne ena ne druga snov, ne pomeni obujanje lasti že izgubljenih las, oziroma povrnitev ( za to je tu minoxidil... ) ampak blokiranje DHT-ja in preprečevanje nadaljne izgube. Je možno da se nekomu zarastejo lasje do neke mere tudi nazaj, ni pa to pravilo pri večini uporabnikov. Druga stvar ki jo ljudje ne razumejo je to, da ko prenehaš jemati finasterid, na DHT v nekaj tednih ne bo več učinka, in plešavost se bo zagotovo povrnila. Pri dutasteride je ta učinek nekoliko dlje. To pomeni, da je treba jemati eno ali drugo snov, dokler hočeš ustavljati plešavost. Če to pomeni da hočeš imeti lase do 50. leta boš moral jemati eno ali drugo do 50. leta (predpostavljam da ne odkrijejo česa revolucijonarnega do takrat), oziroma celo življenje, če pač nikoli nočeš biti plešast. Komur se je lažje sprijazniti z izgubo las, naj pač reče, je*i ga in se obrije, oziroma karkoli mu sede. Važno da je srečen. Tisti ki nočejo izgubiti svojih las, TO JE REŠITEV! Za veliko večino bo to rešilo problem, če ne drugega vsaj ne bo nadaljnega slabšanja plešavosti. Finasterid sicer ni poceni, dutasterid je še dražji, vendar se najde cenejše rešitve na internetu, kot je najbližja lekarna in Propecia ki je draga. Generičen finasteride 5mg se dobi marsikje iz tujine za ceneje, (obstaja tudi domači proizvajalec), v lekarni prodajajo rezalnike/delilnike tablet, 1/4 je 1.25mg kar je skoraj isto kot Propecia vendar veliko cenejše. 30eur naprimer, bo dovolj za 3 mesece... 120eur na leto je zelo malo, za rešitev glede izgube las! tudi če vas stane 200 eur je to za marsikoga zanemarljivo, gleda na to da se ne bo več rabil sekirati zaradu svojih las. Spremljajte morebitne stranske učinke, in ČE ste eden od nesrečnih 4% uporabnikov, je še vedno na voljo nekoliko dražji dutasterid. Tudi tam se da deliti tablete na štiri dele! Da boste občutljivi na obe učinkovini je praktično zelo malo verjetno. Torej rešitev za plešavost je. Za povrnitev dela že izgubljenih las je vredno poizkusiti Minoxidil! Sam po sebi ne bo prinesel čudeža, in ker ga je nadležno uporabljati 2x dnevno ( poraba časa za masiranje lasišča preden se vpije ... , mastni lasje, prahljal, itd... ) večina kmalu obupa in neha uporabljati. Po prenehanju uporabe se pravtako plešavost vrne v prvotno stanje! Lahko se ga uporablja skupaj z Finasteridom, oziroma dutasteridom... vendar ga ne bo potrebno uporabljati nadaljnih 30 let, ker bo za to skrbel Finasterid. Z Minoxidilom se spodbudi rast las iz že mirujočih lasnih mešičkov.. mešički ki so neaktivni manj kot 5 let, se bodo v večini uporabnikov spet aktivirali in las zraste nazaj. Še enkrat povem, da las ob prenehanju minoxidila hitro izpade če ne uporabljate enega DHT-blokerja! Mislim da je to najbolj pomemben podatek. Ker je minoxidilu patent že potekel, obstaja ena gora različnih produktov, in najde se cenejše in BOLJŠE produkte kot je originalni Rogaine/Regaine.. Lipogaine je najbolj kakovosten izdelek ki sicer ni poceni, ima pa tudi sam učinkovine za dermalno blokiranje DHT. Kirkland je recimo zalo ugoden, 1/3 cene Rogaina, ali še manj, deluje praktično isto. Razlike med učinkovino 5% minoxidila, ki je glavna učinkovina v vseh, ni.. razlike so v tem kaj je zraven, in kako to vpliva na lasišče, nekateri mastijo, nekateri to preprečujejo, nekateri se hitreje vpijejo, nekateri počasneje, itd... skratka kogar zanima, naj pobrska za več informacijami. Kolikor je meni znano, stranskih učinkov ni, deluje pri 90%+ uporabnikih ( spet odvisno od individualnih razlik ... ) Glede minoxidila le še to.. Kupujte izdelke ki imajo rok trajanja še dve leti, če je zdaj 2013, kupite tistega ki ima recimo 2015, ali 2016, KER minoxidil s časom, izgublja strukturo in učinkovalne učinke! Pozna se po tem da tekočina porumeni, ali pa se pojavijo majhni kristalčki. Dokler je "nov" in primeren je kolikor je meni znano pri večini znamk prozorne barve. Skratka pametneje je kupiti 3 mesečno zalogo, ali pa max 6 mesečno, in kmalu naročiti naslednjo, kot pa kupiti letno zalogo, in jo pol fu*niti v smeti. Od tega kar sem videl da se da dobiti v Sloveniji, boste preplačali da kar boli. Smiselno je naročiti znotraj EU, za britanski ebay sem 100% da ima kar nekaj kredibilnih prodajalcev, in veliko izbiro različnih branž.
Skratka. Probati pomoje ni greh... ključ je kot sem napisal v blokiranju DHT-ja na dolgi rok.
Še to-> ne nasedajte komercialnim potezam preverjenih nategunov.. kdor je videl vijolične NEOnekaj reklame zadnje čase, bo že vedel o čem govorim. Takih for je bilo že veliko.
Lp!

Teorijo obvladaš, imam pa vseeno nekaj pripomb. DHT v telesu igra več vlog, ne samo krčenje lasnih mešičkov. Na to temo je bilo napisanih že veliko člankov. Zdravila kot so Proscar, Propecia in ostali so pač zaviralca DHT in če imaš stranske učinke pri enem, jih boš mel tudi pri drugem. Kot smo že zgoraj pisali se stranski učinki propecije pojavljajo pri dosti več kot pri petih odstotkih pacjentov. Po mojem osebnem mnenju je več možnosti, da boš občutil enega od stranskih učinkov kot pa, da ga ne boš. Vprašanje je samo kako intenzivno. Ponavadi je to znižan libido, slabše erekcije ipd. Podatki, ki jih navajajo so verjetno prirejeni. Kako boš pa dokazov nižji libido in take stvari. Lahko mi samo verjameš na besedo, ker sem mel to že za sabo in tudi nimam najmanjšega razloga za laž. Ne bo te pa kar tako kastrirala propecija ali ti spodbudila rast jošk, kot nekateri "poznavalci" zatrjujejo.
Kar se regaine pene tiče, če bi jo moral mazati po celi glavi bi bila to res nočna mora, sploh zjutraj. Spredaj ob robu lasišča ni tak problem, sj morš zobe tud umivat dvakrat na dan, pa še kaj druzga, pač uzameš si nekaj minut še za to. Nekateri pa zatrjujejo, da minoxidil učinkuje okoli 20 ur in da je zaradi tega skoraj isto učinkovito če se mažeš samo zvečer. Zadnjič, sem bil spet v Nemčiji in sem tokrat dobil cenejšo peno kot prejšnjič. Okoli 55 evrov za tri mesece, kar se mi ne zdi prehudo, toliko je v naših lekarnah škatlica propecije za en mesec.

Zgodovina sprememb…

A se da kaj s hrano resit Sam mam visoko celo pa me moti.

JH84 ::

Hja, starost 26 in se mi tudi dela že lepa pleša...trenutno se je stanje normaliziralo in se pač na kratko strižem že nekaj let, a prej in slej se bo treba obriti.

Sem se sprijaznil s tem, a še vedno mi je bedno. Že tako ni lahko biti mlad človek s samozavestjo v teh časih ko se moraš močno borit za delavna mesta in denar, samozavest ti dodatno zbija še pleša...

Sploh pri nasprotnem spolu je to velik udarec, dejstvo je, da so moški z lasmi privlačnejši od plešastih.

taz ::

JH84 je izjavil:

Sploh pri nasprotnem spolu je to velik udarec, dejstvo je, da so moški z lasmi privlačnejši od plešastih.

Prepričan? :)

taz je izjavil:

JH84 je izjavil:

Prepričan? :)

Brada ga rešuje, lej kok ma gosto brado:D

blackbfm ::

Že tako ni lahko biti mlad človek s samozavestjo v teh časih ko se moraš močno borit za delavna mesta in denar, samozavest ti dodatno zbija še pleša...

Jah človek ni nikol zadovoljen.. poglej moj kolega ima obrabljene vretence al zamaknjene v hrbtenici kar tako no reason, ne more hodit pol ure skupaj, pa je bil zelo fit aktiven zdrav celo življenje..kolegica ima obrabljena kolena, ena druga znanka ima multiplo..sigurno se jim ne piše prav dobro, pa vsi stari 25 plus minus. Pa sem jaz bolj zamorjen zarad tega kot oni sami. Nekje pri teh letih telo začne propadat, eni prej eni kasnej. Dokler bo pleša tvoja največja težava, si lohk še vesel:)

Pomoje lažje dobiš bejbo z všečno in trdno osebnostjo, odprtostjo, komunikativnostjo, zmožnostjo empatije itd..kot pa s čupo. Eni imajo vse, eni nič jebiga, večina je pa nekje vmes. Sicer pa kakršenkoli že pač si, sigurno ne moreš bit vsem všeč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

A je bil kdo pri zdravniku ?)?

JH84 ::

Edina stvar, ki mi je še bolj bedna od moje plešavosti je tista primerjava raznih Stathamov in Willisov itd...Treba je razumeti, da je to drug svet, ti ljudje imajo slavo, moč, ogromno denarja itd., zato primerjava ni na mestu.

Res pa je po drugi strani, da je plešavost še najmanjši 'zdravstveni' problem, ko ima človek kakšno drugo hibo ki mu ne omogoča normalnega življenja oz aktivnosti dobi čisto drugo perspektivo.

Vendar, v današnjem hitrem svetu veliko pomeni prvi vtis, sploh pri medosebnih razmerjih in plešavost je pač še ena stvar ki ti gre v minus...vem da včasih sem lahko bil skoraj s katero punco sem hotel, zdaj je veliko težje...verjetno zaradi slabše samozavesti pa tudi zaradi tega, ker nekaterim pač niso všeč pleškoti. Sicer je to plehko, vendar popolnoma razumem. Ravno tako meni niso všeč debele ženske in nikoli ne bi mogel biti s takšno, pa lahko ima še tako dobro osebnost.

Še sreča da ste vsi plešasti, več žensk zame, lol
Rear DVD collector!
JTD power!

aerie ::

Smešna tema. A moški se res sekirate, če vam lasje izpadajo?

Boljbse sekiramo slabse ce si pabse,mlad pa nimas nobene pol Te nebo mela skoraj nobena ne.

Prosim, da nehate smetiti temo z bedimi posti. Ce nimate izkusenj ali nasvetov svoje bedna mnenja zadrzite zase, ker res nobenemu ne koristite.

No kaj pa pri nas se da dobit kaj.

Malo poglej gor, smo že vse napisal. Od učinkovitih zdravil se da dobit samo propecio, na recept pri dermatologu. Sicer pa vse ostalo piše gor.

milica ::

roccat je izjavil:

No kaj pa pri nas se da dobit kaj.

milica je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Da bi bil nek šampon da bi te male lase "nahranil" da bi lahko bolje rasli bi blo že ql.
Saj obstaja šampon, ki te male lase nahrani.
Od mojega moškega stara očeta in njegov oče so vsi plešasti, on pa ni. Torej to o dednosti ni 100 posto. So mu pa pred leti pričeli izpadati lasje. Vendar od kar uporablja ta šampon se je izpadanje ustavilo.
LP!

Potem pa svizec zavije cokolado v folijo.

Zgodovina sprememb…

I7I ::

A lahko kdo ki kupuje pove, kje se da kupit generično propecio, ali pa proscar... Hvala za odgovore.

Mal pobrskaj, ni dolg ko je negdo tocno to pisal.

A ze makdo sive lase jaz mam po strani glave ne temenu zelo e sive drugje pa ne kaj okrent.
««
9 / 35
»»