» »

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

««
16 / 35
»»

mark16 ::

pravih las od minoxidil je zelo malo, nastane pa malo puh, na tržušču je polno izdelkov ko ne dela.

7tom1ja ::

mark16 je izjavil:

pravih las od minoxidil je zelo malo, nastane pa malo puh, na tržušču je polno izdelkov ko ne dela.

Če tebi ni delovalo ne pomeni da nobenemu ne ( saj veš kot Fin stranski); meni je na začetku ravno tako poganjal puh potem pa izjemno močni lasje. Je pa res da s časom izgublja učinkovitost. Prvo leto so bili pa rezultati izjemni, bi rekel, da sem imel hairline nazaj tak kot pred puberteto.

Noben FDA approved, ki ne dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 7tom1ja ()

L1nK ::

jaz sem imel ves čas probleme s prhljajem, zadnjič pa sem bil na pregledu pri dermatologinji v lekarni in mi je pregledala skalp z laserko, ugotovila akuten prhljaj in zamaščenost mešičkov, na čelu sem precej plešav ravno zaradi prhljaja, no gospa mi je predpisala terapijo VitaPlus (čistilni šampon, antiglivični preparati in kapsule) in zdaj po 2 mesecih so rezultati odlični, tam kjer prej nič ni raslo, zdaj opažam nove, bolj močne lase, ne srbi me več, prhljaj izginja, skratka zelo dobri rezultati. nasplošno so lasje bolj močno, prožni, vzdržjivi, lasišče bolj diha, ko bo ta terapija mimo, pa bom verjetno se poizkusil kakšen preparat za boljšo rast na podlagi izvornih celic. svetujem vsem, da pogledate te preparate, obstajajo rešitve za več vrst problemov z lasiščem.

kar se pa tiče minoxidila in drugih generikov, delujejo samo, če je skalp zdrav, mešički čisti in dobro hranjeni, če ne, ne bo nobenih učinkov in je stran vržen denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: L1nK ()

U.S. Propecia sales crashed by 84 percent to $5 million.

No počasi bo verjetno Merck le ugotovil, da ne bojo niti pokrili tožb s takimi številkami in bodo kar sami umaknili to sranje. Me zanima kako bodo naši dermatologi to razložili

Zgodovina sprememb…

Yj77 ::

Katerega dermatologa iz Ljubljane pa kaj priporočate? Govorim seveda o zasebni ambulanti.

Yj77 je izjavil:

Katerega dermatologa iz Ljubljane pa kaj priporočate? Govorim seveda o zasebni ambulanti.

Vsi so "zaupanja vredni"
Bom pa izpostavil Bojana Popoviča iz Dermadent, ki me je vprašal, če imam gensko pogojenost za rakom prostate, ko mi je predpisal to sranje. Če mi ne bi omenil tega verjetno nikoli sploh ne bi začel raziskovati in bi lepo metal vase te Pez bombone do bridkega konca. Nisem imel pojma takrat kaj je Fin, pričakoval sem nekaj podobnega kot Fitoval, pač popolnoma neškodljivo, pol me pa dr. sprašuje o raku prostate jaz pa pri njemu zaradi las. LAS. Noro

Zgodovina sprememb…

jype ::

7tom1ja> Noro

Skratka, tudi nekateri zdravniki preberejo navodila za zdravila, preden jih predpišejo. Kdo bi si mislil.

vostok_1 ::

jype je izjavil:

7tom1ja> Noro

Skratka, tudi nekateri zdravniki preberejo navodila za zdravila, preden jih predpišejo. Kdo bi si mislil.

Tko kot je moj dohtar, predvidevam, uporabil google za pomoč pri diagnozi. 24ur bi tako zgodbo že raztrgal. Jz pa sem vesel. Ker upam trdit, da je na netu več specifičnega medicinskega znanja kot ga ima katerikoli posamezni zdravnik.

bambam20 ::

vostok_1 je izjavil:

jype je izjavil:

7tom1ja> Noro

Tko kot je moj dohtar, predvidevam, uporabil google za pomoč pri diagnozi. 24ur bi tako zgodbo že raztrgal. Jz pa sem vesel. Ker upam trdit, da je na netu več specifičnega medicinskega znanja kot ga ima katerikoli posamezni zdravnik.

Dejansko bi zdravniki potrebovali zdravsveno različico wikipedije , seveda podkrepljeno z dejstvi , kar bi jim olajšalo delo. Vse prevečkrat se potem opazi, da ne vedo toliko, kot se od njih pričakuje. Mehanik zan poservisirat več avtomobilov različnih znamk kot ve splošni zdravnik za simptome in stranske učinke.

jype je izjavil:

7tom1ja> Noro

Ja, ta je bil edini ampak me je takoj "pomiril" naj me nič ne skrbi. Z "noro" sem pa samo hotel ponazorit nesorazmernost med razlogom za jemanje in stranskimi učinki.

Zgodovina sprememb…

Imaš pa tudi take kalibre kot je DR. Kralj, ki je na moje vprašanje o stranskih učinkih Propecie napisal tole:

Apirin ima objavljenih nešteto stranskih učinkov, alergij, stanj, ko je peljal v težke zaplete, pa se uporablja na miljonih ljudi.
Zame štejejo uradne študije, uradni testi, rezultati, ti pa niso tako grozljivi, da bi ne priporočal zdravila.

Ta pa je vredn svojega denarja.

Mare10 ::

mark16 je izjavil:

minoxidil, je osebno meni kar nekaj, novih las še doben ni dobil od tega, ampak dobiš mogoče kakšen las ali dva ostalo pa malo puha, s tem da imaš lase tudi masne prej

mark16
pišeš kr nekaj, da noben ni dobil las od minoxidila... Očitno govoriš na pamet.
Verjetno ga nisi uporabljal nekaj mesecev 2x na dan, redno vsak dan.. ker se ti ni dalo in si mislil da bo učinek v 5 dneh...

Jaz sem z minoxidilom v 6 mesecih naredil zelo zelo vidno zgostitev las od tega da se mi je preko las videla glava, do tega da je se glava več sploh ni videla in je zgledalo lepo gosto.
Poznam 10+ ljudi, ki uporabljajo minoxidil in jim dela dobro in ga redno uporabljajo.

Kar imaš prav je to, da se lasje hitreje mastijo- saj le nanašaš vsakodnevno nekaj na njih.
V prvi fazi minoxidila res rastejo tanjši lasje, katerih korenina je že v fazi ožanja ampak spet ponavljam ( če mislis minoxidil uporabljat 2 meseca potem je brezveze)minoxidil upirabljaj dolgoročno redno in lasje bodo tudi dobili na gostiti.

Glede vprašanj študenta...
laserski glavnik je brezsmisla se ne splača.. po podatkih tistih od katerih sem slišal da so ga uporabljali.

oronazol.. ni nekaj.. pomaga če imas perhljaj ali kakšno rdečico na lasišču.

O propeciji je viliko govora ne bom komentiral ampak je rizična in je treba paziiti.

Glede minoxidila, za nanos potrebuješ 1 minuto in ti ni treba prej vstajati zaradi njega ;)
Priporočam 5% ker je vsaj 1-krat,2-krat učinkovitejši od 2%...
Glede maščenja, močenja lasišča ob uporabi priporočam peno Rogaine 5%, ki je učinkovita in kompaktna ( ne namoči veliko lasišča) in se hitro absorbira. Enostavno se vpije v kožo. Nato pa si lepo oblikuješ frizuro... minutka dela. Je pa res verjetno da najdražja pena izmed minoxidilov.

Mare 10 mixoxidila sem uporablal 5 let pred posegom in nato po operaciji da so novi lasje začel hitrej rasti, hočem povedat, če si ti nagjem k plešavosti ti minoxidl nebo pomagal na dolgi rok. tam kjer nimaš las,nedobiš dobil novih z minoxidilom, kjer pa imaš lase še pa mogoče dobiš par novih mogoče več las govorim o močnih laseh, ne o takih ali puhu ki pod lučjo zgleda kot da ni, je pa mogoče enmu boljše delalo enmu manj, ampak na dolgi rok ti to nepomaga rešit problema.

mark16 je izjavil:

Mare 10 mixoxidila sem uporablal 5 let pred posegom in nato po operaciji da so novi lasje začel hitrej rasti, hočem povedat, če si ti nagjem k plešavosti ti minoxidl nebo pomagal na dolgi rok. tam kjer nimaš las,nedobiš dobil novih z minoxidilom, kjer pa imaš lase še pa mogoče dobiš par novih mogoče več las govorim o močnih laseh, ne o takih ali puhu ki pod lučjo zgleda kot da ni, je pa mogoče enmu boljše delalo enmu manj, ampak na dolgi rok ti to nepomaga rešit problema.

Sem že enkrat napisal pa nočeš poslušat. To ni res. In ja močni zdravi lasje, še močnejši kot so bili prej drugje

super, pokaž slike.

What ToDo ::

Živjo,

prebral celotno temo in tukaj je še moj vložek.

Finasterid jemljem že cca 4 leta in imam že od samega začetka precej nižji libido(napram prej je razlika ogromna). V tem času sem parkrat jemal Propecio 1mg (predvsem na začetku, nato pa, če sem kaj zašuštral z naročilom generikov), potem mislim da je bil lep čas Fincar, nato pa sem lansko leto na dopustu našel zelo zelo ugodno varjanto (iz radovednosti šel vprašat v lekarno). Od takrat jemljem to (ne vem če lahko napišem kje in kaj). Razlik med prehodom nisem opazil nobenih.

V tem času sem (spontano) zelo spremenil življenski slog. Ravno ob začetku jemanja zdravila sem se začel tudi aktvino ukvarjati s fitnesom in si uredil prehrano. Pred tem sem jedel sve in svašta in večinoma sedel za računalnikom :) al pa :'( kokr si vzameš. Iz tega razloga tudi nisem prepričan ali ima propecia name še kakšen drug stranski učinek razen libida. S športom in prehrano so se ostale stvari izboljšale.

Poleg tega še ves čas uporabljam minoxidil 5%. Sprva sem 2x na dan, zdaj že lep čas 1x. Na začetku sem nekaj časa uporabljal tudi Nizoral, potem sem ga nekako zanemaril. Skratka the BIG3 kot je mogoče komu znano iz tujih forumov. Rezultati so ok, nihajo od obdobja do obdobja, ni pa to to.

Ravno iz tega razloga sem že dolgo v dilemi ali se mi še sploh splača vztrajati saj nisem čisto zadovoljen (pač moje osebno mnenje, ostali ki me poznajo in vejo kakšno je bilo stanje pred tem, pravijo da je super) in predvsem, ker me je začel zelo motiti vpliv na libido. Ko se s kolegi družimo, hecamo, komentiramo lepši spol, imajo vsi tisto "iskrico", če se lahko tako izrazim, tist plenski nagon (kva bi ji delu), meni pa je vse "ravno". Sj mi je ženska simpatična, lepa, privlačna...ampak ni mi pa tist adijo pamet, kva bi dal, da jo... :D Ne vem, mogoče je nekaj tudi na pomankanju samozavesti, vendar definitivno v meni ni tistega nagona, tiste želje po seksu kot pred jemanjem finsterid. (Prej bi vsak dan, 3x na dan. Če gledam svoje kolege, je to normalno. Jaz sem že pozabil kakšen je občutek, ostal je samo spomin.)

Uglavnem zakaj sem sploh začel ta post...zato, ker ko sem že mislil (mogoče) nehati z vsem skupaj in mislil, da bo moja največja skrb plešavost, sem včeraj (kao za vsak slučaj) v googla napisal: how to properly quit propecia? in naletel na PFS in razne grozne zgodbe in tako tudi pristal v tej temi.

Sedaj me je strah nehati. Ne vem ali si bom naredil več koristi ali škode, če bi se mi bognedaj pojavili kakšni PFS učinki :( Nimam pojma kaj narest :|

Lp, WhatToDo

Zgodovina sprememb…

mk766321 ::

Hej
Jemljem dlje časa kot ti. Na libido nimam vpliva, res pa da sem športnik, pa tudi vsega sranja ne zmečem v sebe(kot tudi ti očitno ne).
Če nočeš jemat več, ne jemlji. Pač nehaj. Samo vedi, da vse lase, ki so se sedaj ohranli ali si kaj pridobil, bodo šli papa. Žal je pač to tako.
Če se ti bo libido popravil pa boš videl čez nekaj mesecev.

Še to:
to da pravijo kolegi, koliko sexajo...pa ja, poglej si statisiko, le redki sexajo 3x na teden, kar je povprečje. Vse ostalo je gobcanje.
Razen redkih izjem(v te izjeme se lahko štejem tudi jaz :D)

Tnx mk766321 za odgovor.

Bi kdo menjal 2 škatlici propecie, se pravi 1mg, za 2 škatlici generikov 5mg, kar je za 240 dni, če deliš na četrt?

Na propeciahelp.com sem prebral, da je mogoče le smiselno postopoma nižati dozo in nato eventuelno prenehati.

Ker je 1mg veliko lažje razdeliti na četrtinke kot 5mg na šesnajstinke, sem pripravljen zamenjati.

Nato bi prenehal nekako takole:
1-2. teden: 0,5mg
3-4. teden: 0,25mg
5-6. teden 0,25mg vsak 2. dan
7-8. teden 0,25mg vsak 3. dan

potem pa ne vem ali je smiselno še kaj ali tu končam...kakšna sugestija mogoče?

aja, če koga zanima, propecia ni več kaj dost dražja, kot generična
http://www.drugs24h.net/catalog/Bestsel...

mk766321 je izjavil:

aja, če koga zanima, propecia ni več kaj dost dražja, kot generična
http://www.drugs24h.net/catalog/Bestsel...

animal studies on Propecia showed an increased propensity for homosexuality

What ToDo je izjavil:

Tnx mk766321 za odgovor.

Bi kdo menjal 2 škatlici propecie, se pravi 1mg, za 2 škatlici generikov 5mg, kar je za 240 dni, če deliš na četrt?

Na propeciahelp.com sem prebral, da je mogoče le smiselno postopoma nižati dozo in nato eventuelno prenehati.

Ker je 1mg veliko lažje razdeliti na četrtinke kot 5mg na šesnajstinke, sem pripravljen zamenjati.

Nato bi prenehal nekako takole:
1-2. teden: 0,5mg
3-4. teden: 0,25mg
5-6. teden 0,25mg vsak 2. dan
7-8. teden 0,25mg vsak 3. dan

potem pa ne vem ali je smiselno še kaj ali tu končam...kakšna sugestija mogoče?

Pravilno si se odločil, želim ti, da se stanje čimprej povrne v normalno.

7tom1ja je izjavil:

Pravilno si se odločil, želim ti, da se stanje čimprej povrne v normalno.

tnx.

še vedno iščem 1mg :|

chucki ::

Hecno je, ko sportnik rece, da ne zmece vsega sranja v sebe, a uziva pa kemijo :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Kleemen ::

Zanima me če si je že kdo šel vsaditi lase in kje je najbolj priporočljivo glede na ceno in kvaliteto? Kaj pa kakšni lasni vložki? Gledal sem da so kar ugodno cenovni (500-1000eur) s tem da zdržijo okrog 3 leta. Hvala za pomoč in informacije.

Kleemen je izjavil:

Zanima me če si je že kdo šel vsaditi lase in kje je najbolj priporočljivo glede na ceno in kvaliteto? Kaj pa kakšni lasni vložki? Gledal sem da so kar ugodno cenovni (500-1000eur) s tem da zdržijo okrog 3 leta. Hvala za pomoč in informacije.

Turčija

to sem že slišal ja.. kje lahko zvem več podrobnosti? predvsem cena in kvaliteta me zanima?

Če kdo rabi imam 2 škatlici finasterida 5mg po 30 tablet od Leka. Ker sem prenehal jemati ne rabim več zaloge.

Kleemen je izjavil:

to sem že slišal ja.. kje lahko zvem več podrobnosti? predvsem cena in kvaliteta me zanima?

Imaš mnogo vrhunskih kirurgov v Turčiji. DR. Keser je eden najbolših fue kirurgov sploh.Je pa tudi najdražji v Turčiji.
Cene so od 1 eur na graft do 3,5 ( Keser)
http://bellicapelli.forumfree.it/?f=779...

So pa tudi drugi zelo dobri, jih pa ne poznam toliko (Hakan Doganay recimo)

Zgodovina sprememb…

What ToDo je izjavil:

Če kdo rabi imam 2 škatlici finasterida 5mg po 30 tablet od Leka. Ker sem prenehal jemati ne rabim več zaloge.

Dodam še eno iz leta 2011. Če že kdo želi uživati strup naj se tega loti konkretno.:D

7tom1ja je izjavil:

Imaš mnogo vrhunskih kirurgov v Turčiji. DR. Keser je eden najbolših fue kirurgov sploh.Je pa tudi najdražji v Turčiji.

In koliko "graft" približno pride za zgornji del lobanje (od čela do sredine lobanje delno rastejo lasje, vse ostalo normalno rastejo)? Samo približno da vem o kakšnih številkah govorimo.. 1000eur, 2000eur, 5000eur...? Koliko časa pa traja poseg? Čakalna doba? Če je že kdo šel na to lahko tudi na zs javi za več informacij.

Kleemen je izjavil:

7tom1ja je izjavil:

In koliko "graft" približno pride za zgornji del lobanje (od čela do sredine lobanje delno rastejo lasje, vse ostalo normalno rastejo)? Samo približno da vem o kakšnih številkah govorimo.. 1000eur, 2000eur, 5000eur...? Koliko časa pa traja poseg? Čakalna doba? Če je že kdo šel na to lahko tudi na zs javi za več informacij.

Presaditev enega grafta pride kot sem napisal od 1 - 3,5 eur v Turčiji ne glede na poseg. Kirugi imajo različne cene.
Malo si poglej slike in išči podobno stanje s svojim. Lahko tudi kontaktiraš izbranga dr. mu pošlješ slike in boš dobil okvirno ceno.
Pričakuj bliže oz. čez 5000 odvisno od zdravnika.
Dr. Keser presadi 800 graftov na dan, tako da si nekaj dni tam, nekateri naredijo vse v enem dnevu. Čakalna doba je nekaj mesecev.
Imaš pa plačano vse razen avionske karte.
Tukaj je še nekaj primerov DR. Doganay.Mislim da on računa 2 eur na graft. So pa to res top kirurgi tudi v svetovnih razmerah tako, da za kvaliteto naj te ne skrbi.
http://www.hairlossexperiences.com/view...

Hvala za info, samo tako približno da vem. Sicer pa imam komaj 25 let, ampak lasje mi počasi izpadajo že 3-4 leta če ne še kaj več, tako da razmišljam še kakšno leto počakat da se nekako "oblikuje" pleša, ali to nima veze? Tega pa nisem vedel.. Par dni si tam in v tem času imaš vse plačano? Razen letalo seveda..
Kakšna je naprimer razlika med Keserjem, ki naj bi bil eden najbolših na svetu kot razumem in naprimer Doganayem, ki je prav tako top? Oba verjetno opravita vrhunsko in kvalitetno, zakaj bi nekdo izbral Keserja, ki je skoraj še enkrat dražji? :P

Kleemen je izjavil:

Hvala za info, samo tako približno da vem. Sicer pa imam komaj 25 let, ampak lasje mi počasi izpadajo že 3-4 leta če ne še kaj več, tako da razmišljam še kakšno leto počakat da se nekako "oblikuje" pleša, ali to nima veze? Tega pa nisem vedel.. Par dni si tam in v tem času imaš vse plačano? Razen letalo seveda..
Kakšna je naprimer razlika med Keserjem, ki naj bi bil eden najbolših na svetu kot razumem in naprimer Doganayem, ki je prav tako top? Oba verjetno opravita vrhunsko in kvalitetno, zakaj bi nekdo izbral Keserja, ki je skoraj še enkrat dražji? :P

Ja počakaj; moraš vedet da imamo na razpolago samo od 8000-10000 graftov iz safe cone ( tam kjer ima Janša še lase:)). Sicer znanost napreduje tako da bo kmalu verjetno bolje.
Da, vse od prihoda na letališče naprej.

Keser dela vse sam, pri ostalih je dostikrat tako, da kirurgi samo opazujejo. Keser dela samo po 800 na dan kar pomeni, da res pazi kaj dela. Potem mnogi uporabljajo mikromotor, ne vem za Hakana.Keser si je pač ustvaril sloves za res vrhunska dela sploh za hairline. Pri njem so se učili tudi drugi kirugi, ki sedaj delajo FUE tudi na znanih nogometaših recimo ( dr. Lorenzo).
Ne bom pa rekel, da bo Hakan naredil kaj slabše, če gre za večji projekt in ne samo hairline bi bil celo boljša izbira. Imaš pa še vrsto drugih dobrih kirurgov.
Začni z minoxidilom.

Dodajmo še Erdogana, računa 2,5 in ne uporablja mikromotor
http://www.hairtransplantcenter-turkey....

Glede Fue velja turčija nekako za dobro izbire glede na razmerje kakovost/cena.
Ampak je potrebno vedeti da je teh klinik tam ogromno in jih veliko morda ni tako profesiaonalnih zato priporočam da res tisti ki gre izbere kakšno z izkušnjami in dobrimi rezultati posredovanimi s strani pacientov!! Ne fotoshopane slike s strani predstavnikov klinike in varke z mokro/suho, krajši/daljši, dnevna svetloba/luč ipd varkami fotografiranja.

Potrebno je paziti, da ti ne zajebe donor regije in nato slabo naredi. Dr. Erdogan Koray in njegova ekipa kažejo zankrat zelo dobre rezultate in delajo vse ročno - manual punch. Naredijo max 2500 graftov na dan. Je pa res da pri njih ni vštet hotel in hrana v ceno, kot pri večini drugih v Turčiji. Čakalna doba je nekaj mesecev. Cena 2,5€ na graft.

DR. Doganay racuna 2€ na graft motorized punch, manual punch pa 2,5€. Tudi kar dosti dobrih rezultatov, vendar so imeli par pripomb glede končnega rezultata zadnje leto. Načeloma pa Ok.

Je še par zanimivih, ampak manj znanih...

Priporočam branje hairrestorationnetwork forum, predvsem dela kjer pacienti obavljajo svoje izkušnje, ter napredek skozi celotno leto.

Za končne rezultate je potrebno počakati tudi do 12 mesecev, mnogi priporočajo uzivanje finasterida v tem času - ni pa nujno odločitev se pacient sam. V svetu je kar nekaj dobrih doktrojev ampak so cene zelo visoke v ESP, ANG, BEL dosti višje tja od 4-6€ na graft. Medtem ko se da dobra kakovost dobiti pri turkih za dosti manj. Ampak pametno izbirajte.

V kolikor si star 25 let, bi še počakaj da se izoblikuje okvirno vidno kako bo pleša zgledala, preden se gre a FUE. Do takrat pa poizkusi z kakšnim minoxidilom itd.

Se strinjam z vsem kar je napisal Mare.
Samo še dodal bi, da je stran hairrestorationnetwork forum zelo pristranska. Namreč, če želi kirurg objaviti dela na tej strani mora plačevati za to, prav tako pa je nato ob plačilu zaščiten pred kritikami (takoj brišejo).

tenchu ::

Živjo.

Evo še moja zgodba. Star sem 22 let in sem že precej opazno plešast. Spodaj sem prilepil slike, kot vidite, sem imam zadaj precej veliko luknjo, spredaj je zaenkrat še dokaj ok, držim linijo. Plešast postajam že recimo od 19 leta, moti me pa zadnjo leto, dve, ker pač ljudje opazijo in očitno je v današnji družbi sprejemljivo se smejat plešavosti, če nekomu rečeš da je majhen, je pa žalitev. Možno je tudi, da je del plešavosti zaradi paničnih napadov, ki so mi povzročili veliko stresa, vendar sem prepričan da mam MPB (oče in njegov oče plešasta).

No, kakorkoli že, kot vsak bodoči pleško sem delal svoje raziskave po internetu in obupano iskal rešitve dokler še imam lase. Propecio sem odpisal, nočem probat, minoxidil sem kupil, ga poizkusil za 1 teden, vendar sem prenehal, ker se mi zdi, da sem bil nekoliko omotičen zaradi njega in 2x dnevno nekaj nujno stavit na lase je nadležno. Predvsem pa sem se zbal stranskih učinkov, podočnjaki, dlake po telesu, ki jih mam že tako veliko (ko bi le bile na glavi), nižji pritisk, itd.

Nekako sem se že sprijaznil, vendar še vedno upam na kakšno rešitev. Sem mimo vaze, ko hočem za vsako ceno obdržat lase, ne glede na vse, nekako sem vdan v usodo. Vseeno pa si še vedno želim in upam na kakšno rešitev.

Nekaj postov nazaj sem prebral o mastnem in srbečem lasišču, ki zavira rast las. To je tudi pri meni že dolgo problem. Tri mesece nazaj sem zaćel uporabljat Nizoral 2% približno 1-2 krat na teden in jemati Fitoval tablete. Stanje se je izboljšalo, lasišče manj srbi, lasje so lepši in močnejši, ampak luknja zadaj ni izginila (nisem niti pričakoval). Čeprav imam sedaj lasišče verjetno nekoliko manj vneto, manj srbeče in bolj zdrave lase, mislim, da bi lahko bilo še boljše.

1. Kakšen predlog glede vnetega/srbečega lasišča? Trenutno uporabljam Fitoval šampon od Krke in Nizoral 1-2 krat tedensko.
2. Kaj naj z minoxidilom? Malo se ga bojim. Imam Kirkland peno za 6 mesecev. Če kdo hoče kupit, naj se javi.
3. Kdaj bi bil primeren za presaditev las? Predvidevam, da se mi pleša ne bo dokončno izoblikovala še precej let, vendar ta leta, ko se mi bo izoblikovala so ravno leto, ko lase najbolj potrebujem. Boli me k**** če sem plešast po 40ih.

Načeloma pa vem... govori z dermatologom in ne se sekirat. Obrij se na nulo. Pri 22ih? A-a. Kaj pa če nimam lepe glave...

1

1

2

2

3

3

piromanček ::

rabil bi 200 parov rok, da bi preštel vse obrite pod 30 let z "grdo" glavo, ki sm jih videl v svojem lajfu...bodi moški bi človek reku, z videzom naj se obremenjujejo najstniki...btw postajam plešast, nimam lepe glave in sm mel 3x bolj goste lase kot ti na sliki pa evo to poletje sm bil obrit...dol mi visi, tko kot bi moglo puncam (sej tu tiči zajec a ne?) ki mislijo z mano imeti opravka

NonPlusUltra ::

piromanček je izjavil:

...dol mi visi, tko kot bi moglo puncam (sej tu tiči zajec a ne?) ki mislijo z mano imeti opravka

Tu ti pa dam prav.
Ampak ... a tebi tudi dol visi pri puncah, s katerimi misliš imeti opravka, da imajo celulit, npr.? Če je odgovor da, potem ti vsekakor privoščim tako, ki tvoje plešavosti niti opazila ne bo. Žal je realnost precej drugačna.
Mislim, da sta plešavost pri moških in celulit pri ženskah podobno osovražena pojma za lastnika. Mislim tudi, da se pretirano obremenjujemo s tema dvema problemoma.
Drugače pa, za tiste, ki plešavosti ne jemljejo kot izredno resen problem, ki se ga lahko reši samo s kemijo in na hitro - nisem namreč prebrala vseh strani te teme - obstajajo naravne metode pospeševanja rasti las.
Osebno preverjena (jaz + 2 ženski osebi) in učinkovita je dnevno uživanje mletega neoluščenega prosa. Po dveh mesecih rednega jemanja so pri dveh pognali puhasti in nežni laski (pri eni osebi tam, kjer je imela golo kožo, pri drugi okrog po lasišču, ki se stika z obrazom), pri tretji osebi (ki je imela izredno kratke) pa so postali rahlo gostejši. Ne vem pa, če bi to učinkovalo pri moški plešavosti, za to še nimam informacij iz prve roke (sem namreč svetovala tudi dvema sodelavcema, a nisem še povprašala za rezultate).
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

tenchu je izjavil:

Živjo.

Evo še moja zgodba. Star sem 22 let in sem že precej opazno plešast. Spodaj sem prilepil slike, kot vidite, sem imam zadaj precej veliko luknjo, spredaj je zaenkrat še dokaj ok, držim linijo. Plešast postajam že recimo od 19 leta, moti me pa zadnjo leto, dve, ker pač ljudje opazijo in očitno je v današnji družbi sprejemljivo se smejat plešavosti, če nekomu rečeš da je majhen, je pa žalitev. Možno je tudi, da je del plešavosti zaradi paničnih napadov, ki so mi povzročili veliko stresa, vendar sem prepričan da mam MPB (oče in njegov oče plešasta).

No, kakorkoli že, kot vsak bodoči pleško sem delal svoje raziskave po internetu in obupano iskal rešitve dokler še imam lase. Propecio sem odpisal, nočem probat, minoxidil sem kupil, ga poizkusil za 1 teden, vendar sem prenehal, ker se mi zdi, da sem bil nekoliko omotičen zaradi njega in 2x dnevno nekaj nujno stavit na lase je nadležno. Predvsem pa sem se zbal stranskih učinkov, podočnjaki, dlake po telesu, ki jih mam že tako veliko (ko bi le bile na glavi), nižji pritisk, itd.

Nekako sem se že sprijaznil, vendar še vedno upam na kakšno rešitev. Sem mimo vaze, ko hočem za vsako ceno obdržat lase, ne glede na vse, nekako sem vdan v usodo. Vseeno pa si še vedno želim in upam na kakšno rešitev.

Nekaj postov nazaj sem prebral o mastnem in srbečem lasišču, ki zavira rast las. To je tudi pri meni že dolgo problem. Tri mesece nazaj sem zaćel uporabljat Nizoral 2% približno 1-2 krat na teden in jemati Fitoval tablete. Stanje se je izboljšalo, lasišče manj srbi, lasje so lepši in močnejši, ampak luknja zadaj ni izginila (nisem niti pričakoval). Čeprav imam sedaj lasišče verjetno nekoliko manj vneto, manj srbeče in bolj zdrave lase, mislim, da bi lahko bilo še boljše.

1. Kakšen predlog glede vnetega/srbečega lasišča? Trenutno uporabljam Fitoval šampon od Krke in Nizoral 1-2 krat tedensko.
2. Kaj naj z minoxidilom? Malo se ga bojim. Imam Kirkland peno za 6 mesecev. Če kdo hoče kupit, naj se javi.
3. Kdaj bi bil primeren za presaditev las? Predvidevam, da se mi pleša ne bo dokončno izoblikovala še precej let, vendar ta leta, ko se mi bo izoblikovala so ravno leto, ko lase najbolj potrebujem. Boli me k**** če sem plešast po 40ih.

Načeloma pa vem... govori z dermatologom in ne se sekirat. Obrij se na nulo. Pri 22ih? A-a. Kaj pa če nimam lepe glave...

1

1

2

2

3

3

Disprosalic, dobiš na recept

mark16 je izjavil:

kdo bo testiral http://hair-lossprotocol.com/?hop=emosh... :)

Malo googlanja pa takoj vidiš kaj folk komentira glede resničnosti tega super programa :)

http://supplementpolice.com/hair-loss-p...

aja, kaj ni tole zanimivo? Še cena je enaka :)
http://emmashealthreviews.com/reviews/h...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mk766321 ()

Zivjo,
ja hehe http://hair-lossprotocol.com/?hop=emosh... dobra fora ampak žal ljudje probajo in vržejo nekaj denarja.

Tenchu, žal je res težava s katero se boš moral nositi z izpadanjem las naslednja leta (ki bi morala biti najboljša) in te čisto razumem.
Edini opciji trenutno pač samo finasterdi in minoxidil kot si sam ugotovil.

Glede srbečega lasišča pač kot si rekel občasno Nizoral ali pri nas v lekarni se tudi dobi Oronazol (ki ima podobne sestavine). Če maš perhljaj pa kakšen head&sholders za perhljaj z mentolom ali limono.

Glede minoxidila, pazi da ga ne dobis v usta nos itd. Ker sem tudi jaz bil enkrat omotičen in mi je potem zdravnica povedala, da sem ga verjetno dobil v sebe naj si po uporabi roke zelo temeljito umijem ali pa če uporabim gumjaste rokavice. Ker baje ce se dobi samo pikica ki ostane za nohtom v usta, ti lahko zniza pritisk in zato si lahko nekoliko omoticen. Od takrat pazim in ni težav s tem.
Dlake po telesu ti kaj ekstra dodatno ne bodo zrastle, tako da tiste 2-3 dodatne če se pojavijo ne bos niti opazil.
Skratka večina, ki jih poznam z minoxidilom nimajo nekih tezav.. so pa seveda vedno lahko izjeme.
Najlazja za uporabo je seveda pena in nekako najbolj kakovostno in najboljsa za absorbcijo je original Rogaine foam 5%...
Mislim, da bi ti na vertexu lahko naredil kar dobre rezultate.

Glede tega da te boli..k ce bos po 40 plesast se strinjam, čeprav ti tudi takrat ne bo vseeno.. ampak verjetno dosti lazje ce si plešast v 20-ih pa tudi 30-ih letih zivljenja. Saj plešavost dosti psotara človeka, v večini primerov tudi pomeni slabsi izgled, mnoge tudi resno psihicno obremeni...
Seveda tisti ki nimajo resnih tezav s plešo bodo rekli eh.. pa boli te sj se pa obrijes... ampak ni ravno tako.

Drugace pa pocakas da se plesa oblikuje nekaj casa in potem Fue ...

Eh tako sem utrujen in zmeden od vseh teh informacij, da res več ne vem kaj verjet. Mislim, da sem nekaj las zgubil samo od te grde industrije, preveč je informacij. Res ne vem več, ali naj dam energijo v to, da se stanje izboljšam, ali naj pošljem vse nekam. Enako je z minoxidilom... eni imajo super rezultate, drugi pravijo da je strup, ki jim je uničil kožo in ne vem kaj vse.

Zaenkrat nimam še nekih resnih problem s tem, največ kar je je kakšna opazka s strani dobrih prijateljev, deklet zaenkrat še ne moti, ker sem dokaj samozavesten. Sej drugače vem, da dejansko ženske še zdaleč ne briga za našo plešo tako kot nas. Ampak je**** kmalu bom 23, skrbi me za mojo bližnjo prihodnost.

Dejstvo je da so tisti, ki imajo lase uspešnejši v življenju kot pri ženskah. Seveda se najdejo izjeme, kot bodo tu lepli linke nekateri, ampak v povprečju če gledaš je to dejstvo, ki ga noben ne more spremenit.
Kako se boš lotil tega problema je na tebi. Eni zanikajo in se sprijaznijo in živijo srečno, drugi se trudijo(mo) rešit kar se da in tudi živimo srečno.
Odločitev je tvoja in boš moral z njo živet, kot z vsakimi svojimi odločitvami.

Ko sem bil mladenič mi je en dal dober nasvet: "ko ne veš kako se odločit,čakaj!".

Mogoče ti bo pomagal, kot je meni, drugače pa ti želim vse naj.

P.S. jaz jemljem Propeci že dolga leta, sedaj razmišljam, da jo neham, pa ne zaradi straniskih učinkov(ker jih nimam), ampak zaradi cene. Euro je zelo padel, carina me vedno opali in pride 90 tabletk na 60-70€,pred leti sem dajal 30€(generična) za isto dozo, tako da to ni mali strošek.
Po drugi strani pa mi ni všeč, ker z Propecio sem rešil tudi mastne lase in prhljaj, ki se sedaj vrača ko zmanjšujem dozo. Lasje še ne izpadajo, toda me ful moti prhljaj in srbenje, ki ga ta leta nisem imel. Tukaj je na meni odločitev ali bom pač malo globje segel v žep ali pa....trpel :)

I7I ::

kaj pa še poskušiš z Prostide ( 5mg ) in si jih zlomiš na 4 dele...te pride dosti cenej kot propecia... Vsaj jaz tako delam, sem prej bil na propeci ampak je prevelik strošek in sem zamenjal... Če pogledaš tuje furume boš opazil, da veliko ljudi počne na ta način

Zgodovina sprememb…

• spremenil: I7I ()

sam delam enako

bambam20 ::

Mene zanima, če je kdo recimo sploh poizkusil z lasuljo iz naravnih las? Ima kdo kakšne izkušnje?

Kako je s stranskimi učinki minoxidila? Je možno, da bo tednu ali mesecu izginejo? Obstajajo tudi trajni stranski učinki, ali vsi možni stranski učinki po prenehanju izginejo?

meni so bli edini stranski učinki masni lasje
««
16 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Presaditev las

Oddelek: Loža
99368 (8784) FireSnake
»

Gostejši lasje?

174586 (3983) Timurlenk
»

Čebulni sok pri plešavosti? (strani: 1 2 )

9217137 (15154) TheBlueOne
»

seboroicni dermatitis in izpadanje las s cebulico

3313616 (332) Pithlit

Več podobnih tem