Forum » Pomoč in nasveti » kako sprintat print file??HELP :)
kako sprintat print file??HELP :)
Ste Lacni ::
pozdrav, js bi prosu da mi lah en pomaga pr eni zlo preprosti stvari ki mi zre zivce zdle ze lep cas in preprosto res nimam cajta zdej da se se s tem zajebavam :D shranu sm si en fajl kot print file (pac ko das printat sm dou print to file). In zdej bi rd to sprintu na svojmu kompu sam mater k nc ne dela :D sm pogooglu vse kko sprintat te fajle, in nc ni deloval ko sm napisu v commandu copy zgublamzivce.prn LPT1 /B (sm se par drugih for probu..)
a je mozn da sm zajebu ko sm shranjevou k nism napisu na konc imena datoteke .prn al pa .ps?? zdej sm sicr to dopisu sam mi nc ne dela in ce bom zard te malenkosti zgubu pomembne podatke bom res veseu :D
hvala za vsak odgovor
a je mozn da sm zajebu ko sm shranjevou k nism napisu na konc imena datoteke .prn al pa .ps?? zdej sm sicr to dopisu sam mi nc ne dela in ce bom zard te malenkosti zgubu pomembne podatke bom res veseu :D
hvala za vsak odgovor
Duhec ::
Hm, pa imaš na paralelnem portu LPT1 res priklopljen tiskalnik ? Če, potem preizkusi še:
COPY zgublamzivce.PRN /B LPT1
Za USB naj bi bila sintaksa:
COPY zgublamzivce.prn /B \\Computer_Name\Printer_Share_Name
Če ti še ne uspe stiskat na zgornji način lahko narediš takole:
Na namizju narediš bližnjico do tiskalnika, na katerega hočeš tiskat in isto na namizje ali pa kar iz raziskovalca desno klikneš in držiš ta zgublamzivce.PRN fajl in ga neseš na to bližnjico, spustiš in klikneš Print.
COPY zgublamzivce.PRN /B LPT1
Za USB naj bi bila sintaksa:
COPY zgublamzivce.prn /B \\Computer_Name\Printer_Share_Name
Če ti še ne uspe stiskat na zgornji način lahko narediš takole:
Na namizju narediš bližnjico do tiskalnika, na katerega hočeš tiskat in isto na namizje ali pa kar iz raziskovalca desno klikneš in držiš ta zgublamzivce.PRN fajl in ga neseš na to bližnjico, spustiš in klikneš Print.
Fave ::
A, če v vommand prompt vpišeš:
copy con prn test.dat "Enter"
Potem pa tu nekj natipkaš in pritisneš "F6"
Ali ti sprinta tisto kar si natipkal?
copy con prn test.dat "Enter"
Potem pa tu nekj natipkaš in pritisneš "F6"
Ali ti sprinta tisto kar si natipkal?
My mind's a hyper tool that fixes everything.
ender ::
Fave: to ne bo delalo na tiskalnikih, ki podpirajo samo GDI tiskanje (pod kar spada večina cenejših tiskalnikov, ki se danes prodaja).
Ste Lacni: poizkusi datoteko natisnit s tem programom (vendar pazi, da tiskaš na isti tiskalnik, za katerega si datoteko naredil, ker na drugačnem modelu tiskalnika najverjetneje ne bo delovala).
Ste Lacni: poizkusi datoteko natisnit s tem programom (vendar pazi, da tiskaš na isti tiskalnik, za katerega si datoteko naredil, ker na drugačnem modelu tiskalnika najverjetneje ne bo delovala).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Fave ::
Aha, ja to je pa možno. Sem hotu pomagat, ker v času DOS-a je to delalo in sem uporabljal, kot indikacija, če printer dela.
Se opravičujem za morebitno zavajanje.
Se opravičujem za morebitno zavajanje.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DOS print windows XPOddelek: Operacijski sistemi | 1930 (1757) | gumby |
» | Open Document Format pretvornik za Word + vojna dokumentovOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 6902 (5279) | tha_man |
» | kako odpreti .prn datoteko in natisni, kar se nahaja v njej?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1821 (1794) | urosh |
» | Printanje v datoteko?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1361 (1291) | BigWhale |
» | print fileOddelek: Operacijski sistemi | 1059 (994) | gumby |