Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pretvornik iz 12V DC na 220V AC
Pretvornik iz 12V DC na 220V AC
SkIDiver ::
Kupujem pretvornik z v avto. Namen je priklop prenosnika in sočasen priklop mobilnika preko polnilca v primeru potrebe. Sam mislim, da bo 150W zadostilo takšni potrebi.
Zanima me čemu je potrebno posvečati pozornost pri tovrstnih napravah. Na bolhi sem v nižjem cenovnem rangu našel;
Prvi
Drugi
Tretji
Mnenja, nasveti?
Zanima me čemu je potrebno posvečati pozornost pri tovrstnih napravah. Na bolhi sem v nižjem cenovnem rangu našel;
Prvi
Drugi
Tretji
Mnenja, nasveti?
- spremenil: SkIDiver ()
jest10 ::
V Leclercu imaš mislim da za 22EUR "300W" razsmernik. Ok, v realnosti je tole okoli 150W stalne moči
SkyEye90 ::
Ni važno kakšnega kupiš, vsi cenejši so trapezni razsmerniki (nimajo takega sinusnega signala kot vtičnice), vendar za priklop prenosnika je več kot odličen. Presnosnik porabi tja do 60W, mobitel pa praktično nima smisla omenjat.
Razlike so le v močeh in pa ali ima zaščito za akumulator, nekateri se sami ugasnejo v kolikor zaznajo da akumulatorju pade napetost pod določeno.
Če imaš dober akumulator, potem ni nobenih težav :)
Sam sem ga kupil v hofru, ko so ga imeli za 19evrov, deluje odlično :D
Razlike so le v močeh in pa ali ima zaščito za akumulator, nekateri se sami ugasnejo v kolikor zaznajo da akumulatorju pade napetost pod določeno.
Če imaš dober akumulator, potem ni nobenih težav :)
Sam sem ga kupil v hofru, ko so ga imeli za 19evrov, deluje odlično :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
Da zaznava padec napetosti akumulatorja bi bilo dobrodošlo. Bo pa načeloma v uporabi samo med delovanjem motorja in pač čas, ko ugasneš motor, da se malo pretegneš med vožnjo, greš na kavo, ... Mislim, da ne bi smelo bit hudega.
Ne ne, brezskrbi. Sam sem zvečer priklopil laptop, da se je čez noč napolnil, pa nisem imel še nikoli težav.
Druga zgodba bi bila, če bi imel kakšen večji radio al TV prižgan pol dneva ob ugasnjenem avtu :)
Druga zgodba bi bila, če bi imel kakšen večji radio al TV prižgan pol dneva ob ugasnjenem avtu :)
Občasna, hofer ima tiste tedenske akcije, sem in tja se kak artikel pojavi čez pol leta spet. Kupi kje drugje, bolha itd., vsak bo za tvojo uporabo dober :)
Pyr0Beast ::
Kupi napajalnik za prenosnik.
Ne rabiš nobenega pretvornika.
Ne rabiš nobenega pretvornika.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
In večjo porabo, nekaj brnenja in več zavzetega prostora v avtu.
Poleg tega ne vem kakšno kramo bi ti uporabljal v avtu da rabi 220.
Poleg tega ne vem kakšno kramo bi ti uporabljal v avtu da rabi 220.
Bias ::
Dobro nekateri imajo avto, drugi camper/avtodom in včasih se mogoče pa le rabi takšen pretvornik. Sam ga sicer nimam ker imam v kamperju večino stvari na 12, sam za 22EUR ni greh imet take zadeve v predalu. Zavzame prostor? Jaz imam v svojem avtu 90% časa prazen kufer.
Seveda zavzame. Ima razsmernik svoj kabel in še laptop.
V Leclercu sem dobil samo francosko štručko Pretvornik je bil samo eden za ceno 49€, kolikor pa ne mislim plačat zanj.
Spajky ::
Jest sem kupil takega v Merk*torju lani za 39EUR ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
jest10 govoriva o Leclercu na Rudniku?
Gledal sem v vrsti z avtomobilskimi potrebščinami in dodatki. En nesrečen primerek je bil na polici poleg mini kompresorjev, ki se priklopijo v vtičnico za vžigalnik v avtomobilu. Brez cene, ničesar. Ceno sem zvedel na terminalu, ko sem poskreniral črtno kodo.
Nato sem pregledal celo vrsto in nisem nikjer našel ostalih. Nisem pa vprašal prodajalca!
Lahko opišeš kje približno v policah se nahajajo?
Gledal sem v vrsti z avtomobilskimi potrebščinami in dodatki. En nesrečen primerek je bil na polici poleg mini kompresorjev, ki se priklopijo v vtičnico za vžigalnik v avtomobilu. Brez cene, ničesar. Ceno sem zvedel na terminalu, ko sem poskreniral črtno kodo.
Nato sem pregledal celo vrsto in nisem nikjer našel ostalih. Nisem pa vprašal prodajalca!
Okapi ::
Poleg tega ne vem kakšno kramo bi ti uporabljal v avtu da rabi 220.Polnilnik baterij za fotoaparat, kamero, bliskavico, AA akumulatorčke ... Če z avtov potuješ po svetu in kampiraš na prostem, je nekaj takega kar koristno imeti.
O.
No tako nekako Okapi! Če je človek popotnika in ne koristi kampov ima vozilo z dvema akumulatorjema takšna zadeva pride še kako prav in je bistveno cenejša, kot pa nabava 12v zadevšen za filat foto/kamero/dodatne baterije etc etc.
V Conradu imajo kar pestro ponudbo. Pri nakupu se mogoče splača pogledati, da ima tudi USB vtičnico, dandanes zna priti prav, na ceno pa praktično ne vpliva.
O.
O.
jest10 govoriva o Leclercu na Rudniku?
Trenutno se nahajajo v spodnji vrsti pribljižno na sredi police. Zdej kaj se nahaja okoli se ne spomnen, vem pa da je blizu na nasprotni strani antifriz. Zadeva je siva z rdečo nalepko.
int47 ::
Zadnji pretvornik ki sem ga kupil v Leclercu ("znamka" EURO, ali nekaj takega), je imel na škatli napisano moč 150W. V navodilih je pisalo 120W. Ko sem ga razstavil, je bila v njem še ena oznaka 75W. Kasneje sem enak pretvornik (glede na ohišje), vendar občutno cenejši našel na DealExtreme.
Sem kupil na koncu v Leclercu 300W za okoli 20€ kot je bilo rečeno. Deluje super. Je prijetno tih. Za enkrat mi zadostuje. Me pa matra firbec, če ima kako varovalko, vendar ga ne bom odpiral dokler je v garanciji.
uvz123 ::
Varovalka bi načeloma morala biti prosto dostopna in za zamenjavo te ne bi smela iti garancija!
leoncasar ::
tudi jaz bi rabo enga pametnega...
rabil bi ga za Notesnik, pa kašen polnilec baterij, gsm... itd (kaj manjšega) bo to 150w zovolj?
razmišlal sem tudi o napajalcu za notesnik samo nisem našel nič za lenovo thinkpad...
je kdo kaj gledal na DX, je kaj pametnega?
en je omeno hoferjevega... kakšne so bile kaj lastnosti?
ma kakšne varovalke, mogoče zaščito aku...
če ma kdo kakšen predlog za pretvornik, ki bi ustrezal mojim zahtevam s kakšnimi varovalkami za aku, in pa mogoce z usb... lp
lp
rabil bi ga za Notesnik, pa kašen polnilec baterij, gsm... itd (kaj manjšega) bo to 150w zovolj?
razmišlal sem tudi o napajalcu za notesnik samo nisem našel nič za lenovo thinkpad...
je kdo kaj gledal na DX, je kaj pametnega?
en je omeno hoferjevega... kakšne so bile kaj lastnosti?
ma kakšne varovalke, mogoče zaščito aku...
če ma kdo kakšen predlog za pretvornik, ki bi ustrezal mojim zahtevam s kakšnimi varovalkami za aku, in pa mogoce z usb... lp
lp
DX ima kar zanimivo ponudbo. Tudi na ebayu se najde zanimive ponudbe, čeprav DX prekaša s svojo ponudbo.
connel ::
Hoferjev je bil kul ja, mislim da ima 150W stalne porabe, peak je lahko tudi do 300W, ima varovalko. dovolj je ta vse male naprave. Ima pa eno navadno vtičnico in pa USB, ki je fino uporaben za vse naprave, ki se jih lahko polni preko njega. Za zašćito akuja se pa ne spomnim, bom ob priliki sprobal. Karkoli boš kupil v takem rangu, ne boš prav nič zgrešil.
__Devil__ ::
V avto bi priklopil Logitech Z-5500 preko pretvornika na 220V, sedaj pa me zanima kako zmogljiv pretvornik potrebujem? Razmišljal sem, da bo 600W dovolj, ker zvočniki delujejo z 505W RMS oz. 1010W peak power. Kakšni nasveti kje dobiti tak pretvornik čim ceneje (čim močnejši, cenejši) bi mi prišli zelo prav.
Edit:
kaj takega gledam:
- 1000W
- 600W
Hvala in Lp!
Edit:
kaj takega gledam:
- 1000W
- 600W
Hvala in Lp!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()
Ti vati pri zvočnikih so pravljični. Če imaš nekaj, kar daje od sebe konstantnih 100 vatov, bo IMHO čez in čez dovolj.
O.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop 220V hladilnika v avtu - razsmernik? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5161 (835) | matobeli |
» | Dvojni inverter 12 - 220 v avtomobilu - yes or no?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3239 (2812) | Primorec |
» | Priklop prenosnika v avtuOddelek: Loža | 3611 (2825) | mbwinners |
» | Kako močan razsmernik za prenosikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3323 (2435) | Pyr0Beast |
» | 12v to 220vOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5493 (5147) | pucvoler |