» »

IPTV + hišni kino

IPTV + hišni kino

Karaya 52 ::

Kot ponavadi žlahtniki nabavijo tehnično robo in ko ne dela jokajo meni, js pa na forumu. Problem je sledeč, zvok ne dela na hišnem kinu med spremljanjem tv preko T2 sprejemnika. Slednjega preko scart povežem na TV, TV pa s HDMI ali scart na hišni kino, ki premore samo to dvoje poleg antene. Je možno dobiti zvok na hišni kino še kako drugače, morda T2 sprejemnik s HDMI izhodom?

uvz123 ::

Ali ta hišni kino nima optičnega vhoda? Na hišnem kinu sta SCART oz. HDMI po vsej verjetnosti samo izhoda (sploh če sta oba samo v enem primerku), isto je na televizorju, kjer sta oba vhoda in želenega zvoka/slike ne boš dobil v nasprotni smeri. V tem primeru bi moral STB najprej povezati na hišni kino in šele nato od tam naprej na TV. Najlažje bi bilo to rešljivo tako kot imam sam (seveda, če imaš za to predvidene vhode/izhode): STB in TV sta povezana direktno preko HDMI-ja (tako zvok kot slika), če se mi pa lušta poslušati prostorski zvok, pa glasnost na TVju zmanjšam in vklopim receiver, ki pa je s STBjem povezan preko optike (slike preko receiverja ne prenašam, ker za to ni potrebe in ker ima TV 4 HDMI vhode)!

Če sem te prav razumel, ima hišni kino samo 1x SCART, 1x HDMI in 1x antenski (vhod/izhod?). Potem sta tole dvoje samo izhoda in nimaš kaj za povezat z STBjem. Če ti pri T-2ju uspe dobiti STB z RF modulatorjem (Amino 110 ali starejši Amino 130), potem bi zadevo lahko povezal preko koaksialca... če ni tisto spet samo antenski izhod (in ne vhod).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365695 (4817) St235
»

Amis trojka, hišni kino in poslušanje radia

Oddelek: Zvok in slika
172580 (1726) woman
»

Zvok iz Tvja na domačem kinu

Oddelek: Zvok in slika
9924 (784) 5er-->
»

Prenos zvoka iz TV na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
105864 (5602) SkyEye90
»

SiOL tv + DVD kino + TV kako do zvoka preko dvd

Oddelek: Zvok in slika
163601 (3197) jokl

Več podobnih tem