Forum » Omrežja in internet » Public Wan IP
Public Wan IP
filip007 ::
Zanima me, če se da to izklopiti ali skriti, na netu so ene strani, ki mi to pokažejo in ali to tudi oni lahko vidijo potem?
Fora je da se lahko vpišem v sistem s temu Public Wan IP isto kot 192.168.1.1, ali to je potem varnostni problem?
Fora je da se lahko vpišem v sistem s temu Public Wan IP isto kot 192.168.1.1, ali to je potem varnostni problem?
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Genymade Router je imel skrivanje WAN IP ta novi nima več, če pa dam še en router gor Canyon pa povežem na PPPoe in dam na skivanje pa ne dela...?
BigSexy ::
Ne obremenjuj se s tem. Lokalne IP adrese ne igrajo posebne vloge. Tvoj IP, ki ti ga dodeli ISP pa je itak vedno viden (bolj ali manj).
To Infinity And Beyond !
BigSexy ::
Ne razumem kaj te zanima ? Če imaš statični IP je ta vedno enak, če je dinamični, se pač občasno spremeni. Neke posebne znanosti tu ni. Lokalne adrese (192.168.x.x) so pa namenjene komunikaciji računalnikov znotraj tvoje mreže in niso neposredno dosegljive od "zunaj".
To Infinity And Beyond !
Sem dal še en router gor na omrežje, samo zame in vklopil varnostne funkcije in se povezujem preko PPPoE, zanima me, če se lahko povezujem preko drugega ruterja kako drugače razen preko PPPoE in bi v bistvu rad da bi glavni router nosil PPPoE internet.
Vsak router ima WAN IP, ki je dosegljiv od zunaj, tako tudi operater dostopa noter, če je treba.
Vsak router ima WAN IP, ki je dosegljiv od zunaj, tako tudi operater dostopa noter, če je treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpiranje porta ->SIOL Modem->Router->moj pcOddelek: Omrežja in internet | 4125 (3757) | SaXsIm |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6163 (4669) | nx6325 |
» | Težava AmisOddelek: Omrežja in internet | 3608 (3494) | Hayabusa |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4917 (4436) | SasoS |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4549 (4099) | BBB |