Forum » Omrežja in internet » Dva routerja, dva net priključka - en wireless
Dva routerja, dva net priključka - en wireless
Guliwer ::
Zadeva je taka da imam na routerja na dveh različnih internetnih priključkih. Omrežja se v neki točki prekrivata. Zanima me, kako narediti, da bi naprava uporabila tisto omrežje, katero ima močnejši signal. Nastavil sem isti SSID, isto zaščitno, na obeh pustil DHCP. Ko preidet iz enega v drugega dela normalno, ko pa želim nazaj pa moram povezavo prekiniti in na novo vzpostaviti oz. počakati par minut drugče ne dobi IP-ja.
LP
LP
popster ::
temu se reče roaming, ce v eno stran gre v drugo pa ne, je verjetno to stvar routerja, idealno bi blo ce bi bila enaka..
Guliwer ::
Sem zadevo uredil. Problem je bil pri overlappingu kanalov saj so bi nastavljeni na 11 in 8 -> spremenil v 1 in 11 in zadeva deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povezati dva pc-ja v dveh vlan-ih?Oddelek: Omrežja in internet | 1805 (1251) | imagodei |
» | Dva ločena omrežja skupajOddelek: Omrežja in internet | 702 (570) | zhorzh |
» | Dva dva berezžična ruterja skupajOddelek: Omrežja in internet | 1472 (1233) | kockish |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3880 (3354) | NeMeTko |
⊘ | ADSL in dva računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1117 (1088) | bastadu |