Forum » Pomoč in nasveti » RAID 0 priklop diskov ?
RAID 0 priklop diskov ?
-MiS- ::
Zanima me, ali je možno priklopit dva diska v raid 0, ne da bi pri tem na enem izgubil podatke, disk s podatki je razdeljen na 4 particije, drugi disk pa je prazen ?
A more za raid bit samo ena particija na disku ?
A je dobro imer nameščen op. sistem na teh dveh diskih, al priporočate še en disk posebej za sam sistem ?
Na MSI-jevi plošči pa imam Promisov RAID kontroler, ki omogoča RAID 0 in 1
Za odgovore vam že v naprej hvala
A more za raid bit samo ena particija na disku ?
A je dobro imer nameščen op. sistem na teh dveh diskih, al priporočate še en disk posebej za sam sistem ?
Na MSI-jevi plošči pa imam Promisov RAID kontroler, ki omogoča RAID 0 in 1
Za odgovore vam že v naprej hvala
blabla ::
>Zanima me, ali je možno priklopit dva diska v raid 0, ne da bi pri tem na enem izgubil podatke, disk s podatki je razdeljen na 4 particije, drugi disk pa je prazen ?
Žal ne. Podatke zbackupiraj na tretji disk, naredi raid in podatke nazaj posnemi.
>A more za raid bit samo ena particija na disku ?
Ne. Ko ti narediš raid disk se ta dva diska obnašata kot en sam disk in se na njem dela lahko vse kar se drugače dela na enem samem disku.
>A je dobro imer nameščen op. sistem na teh dveh diskih, al priporočate še en disk posebej za sam sistem ?
Jaz imam sistem na raid 0 arrayu in dela BP.
Žal ne. Podatke zbackupiraj na tretji disk, naredi raid in podatke nazaj posnemi.
>A more za raid bit samo ena particija na disku ?
Ne. Ko ti narediš raid disk se ta dva diska obnašata kot en sam disk in se na njem dela lahko vse kar se drugače dela na enem samem disku.
>A je dobro imer nameščen op. sistem na teh dveh diskih, al priporočate še en disk posebej za sam sistem ?
Jaz imam sistem na raid 0 arrayu in dela BP.
-MiS- ::
hvala ti, torej ne preostane drugega kot backup in potem vse skupi nazaj gor,...
Kolk hitre prenose pa se lahko dejansko iztrži od dveh hitrih diskov (ATA 100) z 7200 obrati ? (cca kolk MB v sekundi)
Kolk hitre prenose pa se lahko dejansko iztrži od dveh hitrih diskov (ATA 100) z 7200 obrati ? (cca kolk MB v sekundi)
TESKAn ::
Načeloma hitrost najpočasnejšega*2.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12429 (7910) | carota |
» | Opcije glede RAID-aOddelek: Strojna oprema | 2391 (2026) | wave |
» | RAID1, bistvena vprasanjaOddelek: Strojna oprema | 3645 (2404) | element |
» | Win2k, instalacija, pomocOddelek: Operacijski sistemi | 2275 (2057) | CaqKa |
» | RAID kontroler (abit kt7)Oddelek: Strojna oprema | 2078 (1879) | Igor |