» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
166 / 256
»»

Oldi ::

Zadeva Patria se počasi bliža sodnemu epilogu. Mitja je obljubljal, da bo uletel v sodno dvorano in obelodanil, kako se je Dare hvalil s prejetim kešom od Ridla in komu ga je predal.
Pa tako krvavo potrebujemo dokaze, ki bi dokončno sesule ranjeno zver, njegove oprode in špecialce. V nasprotnem primeru nam lahko vlada do poletja, do takrat bo formiral holding in zagnal afere v povezavi s slabimi krediti. Takrat bo spet nepremagljivi borec za našo dokončno osamosvojitev, kao levica pa dokončno požgana zemlja.

ColdCat ::

K tej skici spada debata med mojstrom01(tudi specjalec) in mikijem na alterju aprila 2011 :D
LINK

Ejsi_Disi ::

@čarli
Sicer na eni drugi strani, ampak ja, je to ta zapis od Braneta.
Se pa vidi, da Mikija jebe (če je to on narisal) proporc. Zgleda je delal po odokativni metodi.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Matako ::

enadvatri je izjavil:

Ejsi_Disi je izjavil:

Sem glih bral in našel tole skico:

To bi bilo na taborniškem tekmovanju porazno, kroki ni orientiran - 0 točk! Solidno narisan, čeprav težko ocenimo, ker ne poznamo prave konfiguracije v naravi, pa legendo ima ...

Taborniški kroki bi moral biti tudi datiran (čas), z vrisanimi vsemi večjimi stvarmi ki so takrat bile na terenu.
Saj tako je bilo pri nas. V bistvo tale Mikijev izdelek ni vse skupaj nič. Namesto da bi se ukvarjal z pred-OŠ šrafiranjem (trave, vode kaj za vraga?) bi lahko saj malo bolje vrisal vse skupaj.

Da o tisti wtf izmeri "po loku"... 1km. Kaj sploh dela tam?

Skica terena pa to definitivno ni.. očitno gre za "načrt napada"... specialci ipak niso taborniki.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Ejsi_Disi je izjavil:

da Mikija jebe (če je to on narisal) proporc. Zgleda je delal po odokativni metodi.

miki je geodet.
avtorstvo te slike je večkrat zanikal.

Menda ni on avtor. Verjetno res ni.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

enadvatri ::

ColdCat je izjavil:

Ejsi_Disi je izjavil:

da Mikija jebe (če je to on narisal) proporc. Zgleda je delal po odokativni metodi.

miki je geodet.
avtorstvo te slike je večkrat zanikal.

Mitja ni geodet, pač pa geodetski tehnik. Sicer mu pa to dejstvo vseeno govori v prid.

No jaz mu verjamem, da nekdo narisal to podstandardno skico zato, da bi ga kompromitiral. Tako glede varovanja podatkov kot osnovnih taborniških topo veščin. Stvar res izgleda kot neka finta za "v javnost".

Oldi je izjavil:

Zadeva Patria se počasi bliža sodnemu epilogu. Mitja je obljubljal, da bo uletel v sodno dvorano in obelodanil, kako se je Dare hvalil s prejetim kešom od Ridla in komu ga je predal.

Epilogu? Bliža? Url pls!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ne vem če je tehnik, za asistiranje pri meritvah na terenu je bila včasih dovolj poklicna šola. Nisem z "geodet" mislil da je končal študij geodezije.

Ti specjalci se radi med seboj drug drugega zmerjajo, češ da imajo le osnovno šolo.
Nekaj je gotovo, skica (vsaj pravokotne oblike objektov) so narisane s to šablono

V višjih razredih OŠ so bila potem v uporabi že naprednejša orodja:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ColdCat ()

JohanP ::

Avtor risbe ni isti, kot je avtor teksta pri legendi, ali pa je opis dodan kasneje. Risal je nekdo s tehnično izobrazbo na kar kaže element trave, šrafura, štirica v risbi.
Zna bit miki -

Dobro opažanje Johan!
Poleg tega ima avtor legende pod 7 psa...pustimo za spremembo druge kinološke asociacije...avtor skice pa št. 7 nima

O tem smo že razpravljali.

Zdaj ko gledam.. gre za neko inovativno "logaritemsko" skico terena, kjer merilo narašča stran od centra pozornosti.

Recimo objekt na desni ima po šlosarsko vrisano izmero 80m... nakar je potem zraven tisti čudni, ne dosti daljši 1km. Tako spraviš ogromno na en list. Genialno!

Mogoče je avtor matematik?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa če gre za kubizem...prekrivanje perspektiv, isti objekt iz več zornih kotov, neproporcionalnost,...

No kot dostopa (ceste) je popolnoma zgrešen glede na fotografijo iz zraka... to ni dobro že iz operativnih razlogov. Specialci imajo raje vogale kot ravne, odprte dostope - iz očitnih razlogov.
/\/\.K.

Saj pravim, da je bila skica narejena po odokativni metodi - od oka!
Sicer pa štirica nima veze. Tudi sam sem, ko sem tehnično pisal, pisal drugače, kot pa kakšne daljše sestavke.

Cervantes ::

Nič posebnega. Sferična geometrija pač.

Okapi ::

Mene pa zanima, kaj je tisto v desnem spodnjem kotu. Nek čuden simbol, in kotirana razdalja do tam 10 in 20 m od rampe pri stražarnici. Skrivališče, od koder se izvede diverzija na objekt?

Drugače pa, skico je nedvomno naredil nekdo, ki ni šprical tehničnega pouka v osnovni šoli.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Še fotka iz boljšega špijonskega satelita. Tu se vidi, da je tam v desnem spodnjem kotu res nekaj;) Sicer pa je skica orientirana tako, da je zahod gor.

O.

No ok, treba je nekaj priznati: če je to skica po spominu niti ni slaba.

In kdo že ima fotografski spomin?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

jericho ::

A tale intervju ste že videli?

http://www.pigac.si/2013/01/16/video-mi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jericho ()

jericho je izjavil:

Videli! Ampak pravi mikislovec ga bo pogledal še enkrat :))

Zgodovina sprememb…

Res izgleda, da je slika delo dveh!
miki npr., kot insajder bi lahko s svojim foto spominom in tehnično-risarskem znanjem napravil tloris ožjega območja skupaj z okni in vrati na objektih. To je narejeno kot se šika. Skico je potem dobil (kupil) nekdo drug in bolj malomarno narisal še dovozno cesto pod nenatančnim kotom, okoli objekta pod št. 1 je malomarno narisana črtkana sklenjena črta (verjetno pomeni, da je cel objekt prehoden na okoli). To je narisal drugi, enako so dopisane naknadno razdalje. Sploh pa tista nesorazmerna razdalja 1 km, ki je povrhu še nepravilna.

Miki večkrat pove, (tudi v intervjuju) da je bil najbolj sposoben, večina ostalih je bilo le kup nesposobnih kavbojcev. Ne gre se potem čuditi, da so se akcije paravoma v glavnem sfižile (plementi in avto, depala vas, BG,...), ko je miki moral poleg svojega tehniškega znanja in spomina, uporabiti še veščine specjalca in veščine dramske šole... da so zadeve vsaj kolikor toliko uspele.8-)

Delo dveh? Na sestanku ... Dodatna pojasnila in razlaga s pisalom nad karto?

Morda tudi treh? :))

S tem, da jaz kar verjamem Mitji, da ni on avtor.

Če je priznal vsemogoče in vsemogočne lumparije (tudi umor), nima razloga, da ne bi priznal te karte. Pa še zastaralo bi to kaznivo dejanje, če bi ga zagrešil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

jericho ::

ColdCat je izjavil:

jericho je izjavil:

Videli! Ampak pravi mikislovec ga bo pogledal še enkrat :))

Hehe, a pol ga moram še enkrat gledat?:))
Dal sem gor, ker mislim da link tukaj še ni bil objavljen, če se motim pa sorry ;)

Schiky ::

[st.citat p3883439]Delo dveh? Na sestanku ... Dodatna pojasnila in razlaga s pisalom nad karto?

Morda tudi treh? :))

S tem, da jaz kar verjamem Mitji, da ni on avtor.)

Se opravičujem, saj kar redno spremljam tale forum in Mikijev blog, ampak te skice in pogovora o njej pa ne razumem najbolje ... :-( Lahko dve besedi o ozadju oz kratko pojasnilo za tiste, ki nis(m)o povsem posvečeni, da se ne rabimo čez ves forum prebijat, ker je že kar preobsežen ... :-)

Šiki: Skico je objavil Brane Praznik na svojem blogu in svoji knjigi in jo pripisal mikiju. On ima tudi original, ki ga je dobil od nekoga. Brane pravi da od domoljuba, ki jo je kupil, vendar je ni zlorabil, ampak jo je dal Branetu. Brane je zamenjal Dareta v Koč Reki, ko je jajo padel in se je pasel po arhivu, ki je ostal in je verjetno lahko marsikaj primerjal...

Pred 2 leti so mikija to spraševali in provocirali in miki je to odločno zanikal. Kot pravi Matijadmin, če je priznal vse možne pi*darije, je ta skica marginalna in bi tudi po mojem miki brez problema priznal, če bi bilo kaj na tem.

ColdCat je izjavil:

Šiki: Skico je objavil Brane Praznik na svojem blogu in svoji knjigi in jo pripisal mikiju. On ima tudi original, ki ga je dobil od nekoga. Brane pravi da od domoljuba, ki jo je kupil, vendar je ni zlorabil, ampak jo je dal Branetu. Brane je zamenjal Dareta v Koč Reki, ko je jajo padel in se je pasel po arhivu, ki je ostal in je verjetno lahko marsikaj primerjal...

Hvala za odgovor, čeprav, to sem razumel, sem malce tudi po Praznikovem blogu poskrolal že prej pa po linkih na tem forumu, ampak kaj ta skica predstavlja, tega ne vem ... Gre za neko skladišče, ki so ga hoteli napasti, okrasti ...?

Ja gre za skladišče orožja. Kradli naj bi v tistem času na veliko. Še miki ima nekaj uradnih zaznamkov krim. policije. Sam pravi, da je pri podvigih sodeloval, da bi ugotovil, kdo stoji zadaj.

Zgodovina sprememb…

leiito ::

Škoda da Praznik ne piše bolj pogosto. Ne samo, da je vsebinsko precizen, koncizen in trditve podpira z dokazi, tudi nadarjen pisec je. Primerjava Janše s kitajsko igračko je briljantna.

Res pa ne omenja veliko, če sploh, umazanih SDSovskih riti, pedofilije, zoofilije, ne poroča kdo je komu fafal leta 1993 in ne nastavlja klobuka, tako da najbrž ni po okusu vseh.

leiito je izjavil:

Škoda da Praznik ne piše bolj pogosto. Ne samo, da je vsebinsko precizen, koncizen in trditve podpira z dokazi, tudi nadarjen pisec je. Primerjava Janše s kitajsko igračko je briljantna.

Res pa ne omenja veliko, če sploh, umazanih SDSovskih riti, pedofilije, zoofilije, ne poroča kdo je komu fafal leta 1993 in ne nastavlja klobuka, tako da najbrž ni po okusu vseh.

Prav imaš, zato tudi nima toliko obiska. :))

Je precizen, res je. S tem, da so njegovi dokazi prav tako lahko ponarejeni ali kako drugače nepristni. Tudi Mitji bom veliko bolj verjel (zlasti težke obtožbe), ko bodo dokazi na mizi.

Za Schiky-ja, glede skice:
http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...

Se pravi: najverjetneje Miki ni avtor skice oz. če je, je le del. Na zadnji strani skice naj bi bil baje popis skladiščenega orožja. Postavi pa se vprašanje kdo je avtor zadnje strani, ako je res popisana?

leiito ::

enadvatri je izjavil:

leiito je izjavil:

Prav imaš, zato tudi nima toliko obiska. :))

Je precizen, res je. S tem, da so njegovi dokazi prav tako lahko ponarejeni ali kako drugače nepristni. Tudi Mitji bom veliko bolj verjel (zlasti težke obtožbe), ko bodo dokazi na mizi.

Seveda, ampak Praznik je svojo knjigo objavil in za svoje navedbe predložil dokaze, ki jih ni doslej nihče ovrgel, glede tega kaj in kje je delal ni nobenih dvomov.

Miki je pobral avanse, ni objavil knjige, ni predložil dokazov, in se kot moralna avtoriteta in borec za pravico pritožuje, da mu ne nakazujete dovolj.

Ker nisem prebral Praznikove knjige, samo upam, da ni te skice not, ker je to strašen dokaz.

Jaz Mitji ne nakazujem. Jaz ga ne zagovarjam, še najmanj pri avansih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Skica (črnobela) je v Praznikovi knjigi Trgovci s smrtjo 2. del.

miki je dopisal stavek z rdečo na zadnjem mikiliksu, glede tega kaj in koga je mislil, da ni dobil niti evra.8-)

Glede bližanja presoje v zadevi Patrija nisem mislil kakega posebnega tajminga. Bi pa izpostavil morda relevantno možnost, Miki navede kar je slišal, nakaj naj bi sodnik poklical očividce dogodka, ki morajo pod prisego povedati kaj se je dogajalo ali molčati.

Morda bo koga zanimala javna tribuna ZZR: "Kdo nam je v resnici ukradel državo? Za odstranitev Janeza Janše so spet dovoljena vsa sredstva". Nasprotnika je treba poznati.

Ejsi_Disi je izjavil:

Za Schiky-ja, glede skice:
http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...

Hvala! Problem pri vseh teh tekstih je ta, da ne veš, kaj je res in kaj megla. Vse se ve in nič se ne ve ... :-( Sem iskal intervju, ki sem ga napravil z Njavrom leta 2003 o Depali vasi in moram reči, da me je kar prepričal takrat! :-) Samo ga ni več na netu, je revija lani crknila ... Poskeniram?

Nujno!;)

O.

+1. Tovrstno gradivo bi bilo vsekakor zanimivo!

Še posebno, če ga dobi v kremplje Mačk.
/\/\.K.

čarli ::

No zdaj imamo pa še bosansko zaroto:)

Miki je očitno pravi magnet za tožbe. Lik gre dobesedno na malico in eno faše!
/\/\.K.

sevigon ::

Demokracija je sedaj razkrinkala še PARASOVO :)

http://www.demokracija.si/slovenija/dog...

Poleg Sove delovala tudi Parasova

Kot nam je zaupal vir, ki iz razumljivih razlogov želi ostati anonimen, "najnovejša razkritja kažejo na to, da je v Sloveniji še v letu 2012 poleg Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA), ki je primerljiva s sorodnimi tujimi službami, delovala posebna skupina, ki jo upravičeno lahko poimenujemo Parasova, z vsemi značilnostmi klasične tajne politične policije, znane iz trdega komunizma. Članek, ki je bil objavljen v Mladini na podlagi anonimke, je logična posledica prevetritve Sove in razbitja Parasove. Upokojevanje starih okuženih kadrov in hkratno pomlajevanje je povzročilo razburjenje in paniko v krogih, ki so se nelegalno napajali z uslugami vladne agencije. Gre za osebna okoriščanja, nadzor političnih nasprotnikov in zaposlovanje po zvezah in moralno-politični primernosti. V vsej zgodovini agencije so imeli prednost posamezniki s sorodstvenimi povezavami z zaposlenimi ali nekdanjimi zaposlenimi člani LDS in pred tem ZSMS in ZK. Prirejeni podatki iz anonimke z bombastičnim naslovom so poskus odvračanja pozornosti od bistva, da je delovala Parasova."

Kako logično, ko razkrinkajo transformacijo cele Sove v paraSovo, se oglasijo podganarji s kontra teorijo.

Zakaj, npr. je stranki SDS v interesu, da se bere to in ono. Ko zbereš vse "prosojnice", twiter je ena od njih, in jih postaviš na aktualni politični zemljevid, so stvari kot na dlani. Za ivanovce seveda ob strani SDS objavlja legendo. Kdor razume prav, kdor ne, pa tudi prav.

Torej SDS iz twitov, facebukov, STja in podobnega riše vseslovensko hobotnico nasprotnikov režima.
V kako bednem stanju smo, Jajo je zjebal levico in desnico in nihče ga ne ustavi, še Ciril Ribičič ga je včeraj na Slo1 okarakteriziral kot steber obrambe domovine, pa je šlo samo za zdravniško diagnozo o kateri piše Miki. Skratka povsod vidi svoje nekdanje kolege in tako kot nas je tedaj pripeljal na rob splošnega napada JLA iz vseh cevi, nas bo sedaj pripeljal na rob propada nacije.

Kje si Miki, reši nas tega bolnika, na plan s knjigo in dokazi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Oldi je izjavil:

Kje si Miki, reši nas tega bolnika, na plan s knjigo in dokazi.

Če Miki dokazano in _neposredno_ zjebe Jaja (predvidevam, da s knjigo), mu dam jurja!

Če ga bom še imel takrat. Zato upam, da pohiti! Se izplača.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ob izdaji knjige in dokumentov sem planiral donacijo 100€.
Je pa šokantno, kako vsi že 22 let samo gledajo, zame so krivi oni, ne toliko on.

Pa saj to se mi tukaj že stalno čudimo od začetka.

Ampak zdaj se počasi začenjam čuditi, da se ostali ne čudijo!

Ker teorija "vzajemnega držanja za jajca" nekako pojasni molk politike in vplivnih vpletenih... samo kaj drži nazaj ostale? Se bojijo, da bo brez Jaja ogroženo ravnovesje moči? Kot tisto vzajemno uničenje, ki je držalo mir med Hladno vojno? Da ne bodo imeli nad kom robantiti? Ne bojte se, državljani - vam mi kaj najdemo! ST 91-94 ekipa je pripravljena.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

No pohiteti bo moral tudi zato, da mu ga prej ne zjebe kak Štrukelj ali zombi.

Lahko pa razširimo tiralico: če ga dokazano spravi v keho. Samo tudi tukaj je že vrsta lovcev na glave.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Nova objava je, kljub pridevniku bosanska, zelo strpno napisana in nič zaničljiva. Kar marsi kdo v tej državi ne premore.

Nove Patriotske!

Okapi je izjavil:

Nujno!;)

O.

No, tole je to (nov 2003). Žal nimam skenerja, ampak prebrati se da ... Intervju z Darkom sem naredil, ker se je na Mladinini strani Darko pritoževal, da o njem pišejo samo laži, resnice pa nihče in sem se odločil dati mu priložnost. :-) Stvari nisem zelo dobro poznal, a sem si rekel, da ga bom "držal" na dveh zadevah: na članku iz Mladine, kako kot vojak maltretira civiliste, in na steklu, ki je ležalo pod kuverto. In na oboje je odgovoril zadovoljivo, še več, ko sem potem preverjal pri uredniku Mladine glede tiste lučke, je ta priznal, da niso imeli dobre fotke in so "malo popravili" ... Nepopravljene niso več imeli oz. je niso našli in so mi poslali samo "popravljeno" ... Prijatelju računalničarju sem takrat potem tisto njihovo popravljeno fotko odnesel in je rekel, da se iz aviona vidi, da so nekaj čarali. Fotošop takrat pač še ni bil kot danes ... :-)
Kakor koli, vsakdo si lahko iz intervjuja potegne, kar želi, mene so takrat odgovori zadovoljili. Recimo. Ampak takrat še ni bilo Mikiliksa! :-)
 Darko 1

Darko 1

Darko 2

Darko 2

U! Odličen članek, še berem - ampak Schiky, vsa čast. Ostra vprašanja ampak korektna. Profi novinarstvo... ko smo že pri profesionalizmu: tisti Mladinin trik z retuširanjem slike je milorečeno lame - ker vsak se vpraša... zakaj bi rabil kdo povdariti nekaj takega? Pojasnilo v besedilu bi moralo biti dovolj.

Ok, za mikstonslovce: Se pravi, mesar mu ni vzel colta! Je bil pa pijan! :))

Tudi mi je povsem nova informacija, da je ves dogodek imel večje število prič (kot trdi Njavro). Po slikah in zapisih sem imel vedno občutek, da se je vse dogajalo brez radovednih oči. Zanimivo. Kam so šle?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

««
166 / 256
»»