» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
165 / 256
»»

Matako ::

Vašči Špelci:
Še dober da si emigrirala. A rabiš kuharja al pa vrtnarja?

Vinko je pač težko zaposljiv kader, počasi bo moral pristati tudi na taka dela.. menda se vedno da tudi sprehajati pse, če ni drugega.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

ColdCat ::

Meščanka itak pride februarja v SLO. Sicer se smatra, da odstopa od tožbe, vsaj pri Daretu je bilo tako. ni prišel na obravnavo...., s tem je odstopil od pregona

Špelca bere gate !!!:)
miki ne more pisat o kateri drugi...veleposlanik razen vascija ne govori o kakšni drugi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ColdCat ()

Hja, bere... to je že fino. Ampak jaz bi raje videl, da napiše svoje! :P

ampak dogodkov se pa jaz spominjam precej drugace,

Resno, Vašči in Špelca bi se lahko, če že tožita Mikija malo bolj razgovorila ali še bolje razpisala o njuni verziji. Pa seveda škoda, da so Gate nekako žalostno obvisele pred Teheranom...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

V drugih novicah: Vašči bo streljal!

Že nekaj časa resno razmišljam, da bi zaprosil za orožni list.

https://twitter.com/vinkovasle1/status/...
/\/\.K.

vasci je itak svojo verzijo v nadaljevanjih napisal v Delovi kolumni.
miki je v 1. epizodi Gat povedal:
Ko se vrnemo, bo napisal potopis, ki bo izhajal v Delu. Tako je tudi bilo. Sedemnjast let je minilo od konca objavljanja potopisa. Grdo me je namočil in ponižal v tistem skrpucalu.

Še na Wordpressu pa pravi:
..je leta 1994 v Delu pisal feljton o naši poti na bližnji vzhod. .... V feljtonu mi je nadel ime "Matematik", svinjsko me je nasadil, pa kaj sem mogel, požrl sem njegove "grde" takrat. Če se danes spravim pisat blog o tem, kar je on napisal v feljtonu, bi bila zanimiva primerjava.

Zgodovina sprememb…

Takole je pa Vašči reagiral, ko ga je Miki razkrinkal:

ColdCat je izjavil:

svinjsko me je nasadil, pa kaj sem mogel, požrl sem njegove "grde" takrat.

:O8-O
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

Matako, tebi gre vse na seks. Po možnosti analen. A ni to že malo, khm, patološko?

Morda pa imaš 15 let in si hormonalno predisponiran.

Kaj pa Dirty Old Man?
:D

jaykbe ::

ColdCat je izjavil:

novinec jaykbe omeni LINK
Sicer pa lahko zaĨnem ťe zgodbo o njegovem dvojniku iz vzhodnih slovanskih deŞel

politikis komentatorica milena pa danes...takoj za kraljevim komentarjem...napiĹĄe LINK
leta 2008 so ga ubili v Afganistanu. Kar gledate zdaj, je njegov dvojnik. Originalni Kunstelj in dvojnik sta si podobna samo na videz.

8-)

No evo, snowball efekt u akciji, za čist izmišljen stavek..

Drgač¨ pa, suspens se več¨a, kdaj bo č¨tivo z priponkami.. Zime bo konc, narod bo moral delat, č¨e bo še kje kaj za delat.. Če ne bo preveč¨ č¨asa za mudrit o situaciji kjer smo. Pričakujem pa spomladansko vstajo, sam da se mal otopli..

V glavnem i cant wait to see this shit hit the fan:D

Not that only there is no shit, there is no fan either.

:'(

Cervantes je izjavil:

Matako, tebi gre vse na seks. Po možnosti analen. A ni to že malo, khm, patološko?

Morda pa imaš 15 let in si hormonalno predisponiran.

Kaj pa Dirty Old Man?
:D

Zna biti. :8) A veš da sem se malo zamislil. :|

No saj prvi korak k rešitvi je, da se zavedaš problema.

Samo po drugi strani... klinc, kaj pa take piše!
/\/\.K.

cilpet ::

Dafuq? Vašči dobil sina?!? a) kaj ni malo prestar za te štose? (da se mu da) b) Kdo je ponosna mati? c) je sploh ponosna?

cilpet je izjavil:

Saj ni res , pa je ...

http://postimage.org/image/n74nez8jd/

Ja.. pa je _res_ res? Ker v svetu liksov je to dokaj večplastno vprašanje...

EDIT: Ok, ok... štekam. Kužki, hov-hov, ha ha.

Ker na twitu ni nič. Pa Vašči vse tvitne.
https://twitter.com/vinkovasle1
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Dafuq? Vašči dobil sina?!? a) kaj ni malo prestar za te štose? (da se mu da) b) Kdo je ponosna mati? c) je sploh ponosna?
Je sploh ženska?

;((

Zgodovina sprememb…

Cervantes je izjavil:

Matako je izjavil:

Je sploh ženska?

;((

Je sploh človeške vrste?
/\/\.K.

Well put!

vasci dobesedno non stop twitta. Vmes je čas le za malico in "skrb" ;(( za kužke.
miki pravi, da je v stanovanju, zaklenjen s 3 ključavnicami, ven ne hodi..sploh zdaj ko je brez rednega joba.

OK, Mikija VV lahko toži (?) zaradi razžalitve na blogu.

Kaj pa takale forumska nabijanja, a to ni žaljivo oz. kaznivo?

Kaj če se NKZ lepega dne spomni pa nas ene par dobi sodne naloge?

Ha?

8-O

Cerv... mi tukaj malokaj trdimo. V glavnem se sprašujemo.. in filamo zofe. Se spomniš Ultraspeciala? ;). Je res, da nekaj odzivov na Mikiliks, tudi mojih, je bolj ostre vrste in preveč prepričanih... ampak nič kaj takega, kar srednje dober (in drag) odvetnik ne bi mogel urediti.

Skratka, sprosti se... ne bomo še šli pisat Prižonjerja.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

JohanP ::

Cervantes je izjavil:

OK, Mikija VV lahko toži (?) zaradi razžalitve na blogu.

Kaj pa takale forumska nabijanja, a to ni žaljivo oz. kaznivo?

Kaj če se NKZ lepega dne spomni pa nas ene par dobi sodne naloge?

Ha?

8-O

Če že bo tale tema Vaščiju in ostalim koristna, kot bodo v civilni tožbi določali višino odškodnine. Ta tema je namreč v celoti posledica mikijevih pisanj in kot taka dobra podlaga za določanje širine.

Oldi ::

Tisti, ki je dal to sliko v beli svet je po moje pregonljiv, saj namiguje na Vaščijevo zoofilijo. Če mi samo linkamo sliko, ki kroži po netu, oziroma se sprašujemo, če je to, kar piše Miki, res, po moje ne moremo biti žrtve. Ali pač, v državi, ki preganja tajnico Univerze katere študentje se sprehajajo okrog parlamenta, nikoli ne veš.

Nov mikiliks ... s sliko!

Meni je zanimiva predvsem Mikijeva akcija:

5.1. 2013 se je agentu SOVE zalomilo. Skrbni sosedje so me opozorili, da se nekdo vrti okoli mojega avta. Ura je bila okoli 23.30, ko se je agent pognal v beg. Ujel sem ga za garažo novega Spara na Kavadarski. Nekaj sekund kasneje sta mu v bran pritekla sodelavca! Prepozno. Mišek je dobil svoje! Ker sta bila njegova pomočnika nekoč moja sodelavca, je bila situacija komična. Zaključek pač ne! Fantje so se vrnili v Stegne brez uspeha. Za nameček je agent ostal brez opreme. Dostavljena bo na prvi sklic komisije za nadzor nad varnostnimi in obveščevalnimi službami.

Čestitke za obvladanega miškota! Miki bo počasi moral najeti kako shrambo ali dodatno garažo za ves dokazni material, toliko se je že nabralo tega.

EDIT: mi je pa čudno, da o tem poroča šele zdaj... vmes sta bili že dve epizodi z veliko manj pomembnimi novicami. Mogoče se mu je zdelo primerno zaradi afere Sova, da to obelodani? Priznam, jaz bi prej prijavil dogodivščino.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

Saj ga je menda lovil peš... po mojem se nista ravno držala tras ulic in cest.. in še upoštevala smer prometa. :D

EDIT: čeprav naši specialci so odgovorni udeleženci v prometu. Jajov državni udar je menda delno propadel tudi zato, ker je en kombi z udarno enoto moral čakati na semaforju ...

Samo še vedno mi ni jasno, zakaj nam Miki ni zaupal vroče novice prej. Klinc, kaj ni to miki_leaks_, mora biti sveže, zato beremo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Pozabljaš nekaj: tudi ko je miki s takratnimi soborci delal državni udar, so na križišču počakali na zeleno luč

Šit!

sekundo si me prehitel!!!

Hej, mikstonslovci razmišljamo podobno!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

TASO ::

tocno tako,Miki bi to objavil nasledni dan, ce bi bilo res...tako pa spet megla...
Res, te ne stekam Mitja. Pravis da imas toliko dokazov, objavil nisi pa niti enega. Ok, marketinsko obnasnaje, kajti ce bi objavil vse bi se tvoj zasluzek preko googla koncal. Z nategovanjem in ne objavlanjem dokazov lahko nadaljujes dokler se stevec vrti, mogoce se kaksno leto,ko se ustavi pa objavis nekaj in spet pridobis bralce...ja, drek, ne potegne.
Jamras, da ni nakazil v tvojo podporo glede pravne bitke, ki jo bijes, ne ga srat-OBJAVI VSAJ EN DOKAZ o katerih govoris, pa bo...
Postavil si nekaj temeljev, ki so dobri, odlicni, vendar kaj pomaga ko sam sebi rusis kredibilnost s konstantnim prelaganjem ze obljubljenega..DAJ VEN EN DOKAZ, fotko npr,

Ja Miki, pics or it didn't happen, kot pravijo na Internetih!
/\/\.K.

Ne, ne...miki to le potisne v podzavest (dramska šola) za nekaj časa...pa tudi vedno ni u feelingu pisat o vsaki stvari.
Lahko je kriv tudi adrenalin (akcija 5.1 in obravnava 16.1)... še vasci bi naj rekel spelci(Gate, part 5)
Pusti idiota, da mu popusti adrenalin.

8-)

enadvatri ::

Jaz bi tipu vso opremo nekam porinil, pa naj pol na gastroenterologiji pojasnjuje, kaj je počel. :|

Sicer pa se je Mitja odlično domislil poklicati sodišča in zaprositi za akreditacijo! Upam le, da je tudi sam posnel pogovor, ker na sodiščih se hranijo zgolj en teden (preverljiv podatek). Lahko bi pa prošnjo poslal pisno uradu predsednika/-ce. 8-)

To z akreditacijo niti ni nujno relevantno. Dovoljenje za poročanje ima svoja pravila. Lahko bi se recimo z lahkoto spomnili, da recimo lahko samo časopisni novinarji ali kaj norega. Nima veze. Obtožbe govorijo čisto o nečem drugem.
Miki vse skupaj bazira na teoriji, da ker blog ni "medij" so izjave v škodo časti in imena nekako... odprta sezona lova in dovoljene. Pa so res?

Zakaj te potem nekdo lahko hajka po istih členih, če mu to rečeš v faco direktno? Oziroma, kot bi rekel Cimerotič.. če mu to poveš tudi verbalno! A ker goflja je pa za razliko od bloga spet medij?

Po mojem je ta teorija z mediji na pravno trhlih nogah. Saj pravim, upam, da ima njegov odvetnik kako boljšo karto v rokavu.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Mimogrede po definiciji so "sredstva javnega obveščanja" po Evrotermu

Občila, ki dosežejo veliko število ljudi, na primer televizija, časopisi, revije in radio.

Na primer, ne pa izključno. Akreditacije tukaj nimajo veze - to ne definira pojma.

In Mikiliks ima skoraj 2,5M klikov. To je velik doseg.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

To z akreditacijo niti ni nujno relevantno. Dovoljenje za poročanje ima svoja pravila. Lahko bi se recimo z lahkoto spomnili, da recimo lahko samo časopisni novinarji ali kaj norega. Nima veze. Obtožbe govorijo čisto o nečem drugem.
Miki vse skupaj bazira na teoriji, da ker blog ni "medij" so izjave v škodo časti in imena nekako... odprta sezona lova in dovoljene. Pa so res?

Zakaj te potem nekdo lahko hajka po istih členih, če mu to rečeš v faco direktno? Oziroma, kot bi rekel Cimerotič.. če mu to poveš tudi verbalno! A ker goflja je pa za razliko od bloga spet medij?

Po mojem je ta teorija z mediji na pravno trhlih nogah. Saj pravim, upam, da ima njegov odvetnik kako boljšo karto v rokavu.

Načeloma res. Sicer pa lahko pogledamo v Zakon o sodiščih in Sodni red (podzakonski akt), kaj piše.

In res, odgovornosti so v civilnem ali kazenskem postopku lahko tudi precej širše ena od druge in obratno.

INAL, tako da čisto možno, da Mikiju uspe dokazati, da blog ne šteje.

EDIT: Imam rešitev za Mikijevo zagato!!!

158. člen
(3) Ne kaznuje se, kdor se o kom žaljivo izrazi v znanstvenem, književnem ali umetniškem delu, v resni kritiki, pri izpolnjevanju uradne dolžnosti, časnikarskega poklica, politične ali druge družbene dejavnosti, obrambi kakšne pravice ali varstvu upravičenih koristi, če se iz načina izražanja ali iz drugih okoliščin vidi, da tega ni storil z namenom zaničevanja.

To je to! Miki mora samo dokazati, da je Mikiliks znanstvena publikacija ali umetniško delo!

Če mene vprašate, je oboje! Končno je osnova za mikilogijo, dokaj novo vedo.. a vendar.
/\/\.K.

Hmja. O tem sem pred časom že nekal trolal.

Kdo sploh ve, kdo je M.K. na blogu?

Te stvari so načelno anonimne. Jaz konkretno lahko odprem nov blog na blobspot.com in se ppredstavim kot M.K. Kakor tudi vsakdo drug.

In pišem karkoli se mi zdi, tudi o V.V. kužkih.

Kje je tle sploh pravna osnova?

Sem pa iuridični laik, priznam.

Oldi ::

Itak je po moje pol objav v službi nečesa drugega - zavaravanje Jajota in še koga, zafrkavanje bilokoga in pa ščitenje samega sebe oziroma objavljanje v trenutku, ko največ potegne iz tega. Itak pa, če bi vse koj objavil, bi bilo še veliko več epizod skoraj praznih.

Cervantes je izjavil:

Hmja. O tem sem pred časom že nekal trolal.

Kdo sploh ve, kdo je M.K. na blogu?

Te stvari so načelno anonimne. Jaz konkretno lahko odprem nov blog na blobspot.com in se ppredstavim kot M.K. Kakor tudi vsakdo drug.

In pišem karkoli se mi zdi, tudi o V.V. kužkih.

Kje je tle sploh pravna osnova?

Sem pa iuridični laik, priznam.

Če jim gostitelj blogov nič ne da, je dokazovanje bistveno težje. Da se pa po odzivih v pisanjih na blogu, priznanju avtorstva, kar Mitja doslej ni zanikal in dejstvu, da je prejšnji gostitelj vsebino umaknil.

Takole, čez palec,... si je sam kriv?

Prepričan sem (tudi v imenu drugih), da mu nihče od nas ne želi slabega. Vsak za svoja dejanja odgovarja.

Če bi jaz imel vse - kar on pravi, da ima - v rokah, bi premišljeno, toda naenkrat objavil ali vsaj postopoma (beri: dozirano) v sorazmerno kratkem času. Tako dojemam altruizem jaz. In upam, da pride sedaj na obravnavah. Imam pripravljen šampanjec, kmalu bo arhivsko vino ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

enadvatri je izjavil:

Imam pripravljen šampanjec, kmalu bo arhivsko vino ...

Lahko ga preliješ tudi v kakšno amforo... in potopiš pred svoj vikend v Savudriji... kaj se bojo arheologi čez ene 2k let praskali po plešastih beticah!

Danes se je pod prispevek o mikiju javil kralj, zadovoljen z obiskom.
BUMSTELJ: slovenska ĐULI - JNA, KOS UDBA, Đuli Bosanž - ohh moja Đuli, skovik, skovik - my wery very well...

???

Zgodovina sprememb…

ColdCat je izjavil:

Danes se je pod prispevek o mikiju javil kralj.
BUMSTELJ: slovenska ĐULI - JNA, KOS UDBA, Đuli Bosanž - ohh moja Đuli, skovik, skovik - my wery very well...

???

:O

Čisto se je izgubil. Skrbi me. 8-O
/\/\.K.

Cervantes je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Imam pripravljen šampanjec, kmalu bo arhivsko vino ...

Lahko ga preliješ tudi v kakšno amforo... in potopiš pred svoj vikend v Savudriji... kaj se bojo arheologi čez ene 2k let praskali po plešastih beticah!

V reko Mirno ga lahko potopim, ker je bliže vikendu. Drugače pa, kapo dol za plastične betice in 2k skok na časovnem poltraku ... :))

leiito ::

enadvatri je izjavil:

Prepričan sem (tudi v imenu drugih), da mu nihče od nas ne želi slabega. Vsak za svoja dejanja odgovarja.

Če bi jaz imel vse - kar on pravi, da ima - v rokah, bi premišljeno, toda naenkrat objavil ali vsaj postopoma (beri: dozirano) v sorazmerno kratkem času. Tako dojemam altruizem jaz. In upam, da pride sedaj na obravnavah. Imam pripravljen šampanjec, kmalu bo arhivsko vino ...

In v tem je razlika. Ti nisi šel čez dril za Janšatove najbolj sposobne in drzne agente. Tvegal bom trditev, da tudi ESP akademije v Aspenu nisi obiskoval. Zato ne sprašuj in ne ugibaj, ampak nakazuj. Več in bolj pogosto. Za obrambo. In druge stroške.

Ejsi_Disi ::

Sem glih bral in našel tole skico:
Rock n' roll ain't noise pollution!

Massive.

Ejsi_Disi je izjavil:

To bi bilo na taborniškem tekmovanju porazno, kroki ni orientiran - 0 točk! Solidno narisan, čeprav težko ocenimo, ker ne poznamo prave konfiguracije v naravi, pa legendo ima ...

Moji mulci ob koncu OŠ veliko boljše narišejo kroki, celo skico terena in skico terena pod kotom znajo. Pa skico poti z opisom. Slike so simbolične z republiških orientacijskih tekmovanj. Tam bi marsi kdo od špecjalcev pogorel!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Okapi ::

Predvsem je merilo napačno, če je tista črta, ko piše gor 1 km, merilo. Ker bi to pomenilo, da so objekti po četrt kilometra dolgi.

Drugače pa, za ocenjevanje skice je tule slika s terena.
A smo špijoni ali nismo.8-)

O.

čarli ::

Ejsi_Disi je izjavil:

A si to našel tukaj?

No to je bil odgovor mikija na vprašanje, če je to res on naskiciral:
Pojavlja se skica, ki naj bi jo jaz narisal in prodajal najboljšemu ponudniku! Nikoli nisem tega narisal, niti se s čim takšnim pečal. Svoja sranja in pizdarije prostodušno priznavam, aampak takih se pa nisem šel.
Praznik ima svoje videnje in razloge za to.

https://slo-tech.com/forum/t446423/p308...
««
165 / 256
»»