» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
167 / 256
»»

Oldi ::

Valjda da so dobro naštudirali, kaj bodo govorili, tako da njemu verjeti je tazadnja.

Cervantes ::

ColdCat je izjavil:

Nove Patriotske!

Če bi bil Ian Fleming še živ, bi se požrl.

Bravo miki.

Zgodovina sprememb…

Schiky ::

Oldi je izjavil:

Valjda da so dobro naštudirali, kaj bodo govorili, tako da njemu verjeti je tazadnja.

Seveda, a ne glede na vse, kar si mislimo (ali mislimo, da vemo) o njih, so ti ljudje vseeno bili profiji in dopuščam možnost, da me je obrnil. Ne vem, ko sem se pripravljal na intervju z njim, sem imel (zagotovo neupravičeno samozavesten) občutek, da ga bom v pol ure razkrinkal oz ujel na kakšni laži, nelogičnosti, kar koli. Pogovor je bil kar dolg (vse ni šlo v intervrvju), nikjer ga nisem ujel, za vsako vprašanje je imel odgovor, vse je zvenelo logično ... In dve stvari, ki sem jih lahko brez prevelikega truda preveril (tista lučka, recimo), so se izkazale, da je bil iskren. Kolikor se spomnim, je Mladina NAJBOLJ (poleg posega vojske v civilno sfero) jahala na tem, da so dokaz (torej kuverto) podtaknili, kar dokazuje dejstvo, da je bila nad črepinjami. To je (vsaj za moj okus) zadovoljivo in logično pojasnil. Ampak, saj pravim, vsakdo naj si ustvari svoje mnenje, branje, ki nam ga zdaj ponuja Mitja, pa marsikaj postavlja v povsem novo luč. Ga z užitkom berem, mu tudi dokaj verjamem (sem recimo, ko sem ga začel brati, poklical prijatelja novinarja, ki ga je Miki omenjal v blogu in vprašal, koliko je resnice v tem, pa mi je odgovoril, da Kunstelj laže ko pes teče in da je vsaj 30% zlaganega, ampak, ljudje božji, če je SAMO pol tega, kar piše Mitja, res, potem smo v globokem močvirju!), ampak dokler ne bo kakšen dokaz priliman na internetih, bo vse stvar samo vere ... :-)

Strinjam se s tabo, da smo v globokem močvirju.

Morda še globjem, kot se zdi.

Okapi ::

In dve stvari, ki sem jih lahko brez prevelikega truda preveril (tista lučka, recimo), so se izkazale, da je bil iskren.
Kaj je s tisto lučko? Je bila ali ni bila? V resnici nič več ne veš, kot si vedel prej. Jani ti je povedal, da so jo samo retuširali, da se je na slabi fotki bolje videla. Lahko mu verjameš, ali pa tudi ne.

O.

Schiky ::

Okapi je izjavil:

In dve stvari, ki sem jih lahko brez prevelikega truda preveril (tista lučka, recimo), so se izkazale, da je bil iskren.
Kaj je s tisto lučko? Je bila ali ni bila? V resnici nič več ne veš, kot si vedel prej. Jani ti je povedal, da so jo samo retuširali, da se je na slabi fotki bolje videla. Lahko mu verjameš, ali pa tudi ne.

O.

Ne, v resnici nič več ne vem, kot sem vedel prej, sem pa začel rahlo dvomit in tudi Mladine nisem več jemal "zdravo za gotovo" ... Intervju sem prilimal za radovedne in seveda ničesar ne dokazuje ...

Matako ::

Okapi je izjavil:

Kaj je s tisto lučko? Je bila ali ni bila?

V bistvu niti ni toliko pomembno ali je bila. Meni osebno je retuširanje pomembnejše bolj kot indikator razmišljanja. Pomeni, da se je avtorju zdelo zelo pomembno, da bralec ne spregleda točno te podrobnosti. Zakaj? Kaj se mu je toliko šlo za to? To definitivno ni več novinarstvo, ki samo odprto podaja zgodbo, ampak so že neke psiho igrice v enih glavah.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Glede Depale vasi je šlo za specialno vojno in kateri novinar ne bi pograbil dokumentov na črepinjah. Zakaj niso ParaVomovci zavrteli videa, kjer bi se videlo, kako so bili dokumenti najprej na tleh... Itak pa to niti najmanj ne spremeni bistva, to ap je, da smo bili na robu državnega udara in to zaradi vedno enega in edinega problema, to je psihiatrične diagnoze.
Glede Mikijevega pisanja in resnice. Občutek imam, da je bil - posebno na začetku, še velik vernik in je marsikaj napisal na osnovi čenč in seveda svojega prepričanja. Predvsem pa se mi zdi, da kup detajlov sploh ni v finkciji predstavitve dejstev, ampak neko na glas razmišljanje - recimo da je Goran tisto noč prespal na kavču, fasal klofuto, ali pa kaj se je detajlno dogajalo v kakem kabinetu v katerem že po pričanju Mikija ni bilo prič. Morda je kup tega v funkciji zabrisanja mej med fakti in pisateljsko fantazijo, kar mu bo še prav prišlo na sodišču.

Oldi, dobrodošel v Zono somraka... kjer je nenavadno - navadno. :))

Zanimivo je, da se je ta Mikijev Twilight Zone v letih, ko opazujemo dogajanje v tej temi.. preselil na celotno državo. Včasih so nas v drugih temah S-T člani imeli za neresne - danes v Problemih prijavljajo še bizarnejše psiho-politične akrobacije. Tako imamo. :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

msjr ::

Matako je izjavil:

Okapi je izjavil:

V bistvu niti ni toliko pomembno ali je bila. Meni osebno je retuširanje pomembnejše bolj kot indikator razmišljanja. Pomeni, da se je avtorju zdelo zelo pomembno, da bralec ne spregleda točno te podrobnosti. Zakaj? Kaj se mu je toliko šlo za to? To definitivno ni več novinarstvo, ki samo odprto podaja zgodbo, ampak so že neke psiho igrice v enih glavah.

Tista lučka v mladini je bila tako lame narisana, da je naredila več škode kot koristi članku. Se dobro spomnim, da je bila v takrat črnobeli mladini dorisana z črno in če se prav spomnim so bili dorisani še "žarki", tako da je zgledalo bolj kot slika iz vrtca kot fotografija, ki pritiče resnemu članku. Vem da sem si rekel ja kaj ga pa zdaj Mladina serje. Žal je šel dotični izvod že zdavnaj v reciklažo.

enadvatri ::

Okapi je izjavil:

O.

Zameglili so situacijo. Originala pa ni več. Lahko je bil tudi dildo po parahomo teoriji.

msjr je izjavil:

Matako je izjavil:

Okapi je izjavil:

Tista lučka v mladini je bila tako lame narisana, da je naredila več škode kot koristi članku. Se dobro spomnim, da je bila v takrat črnobeli mladini dorisana z črno in če se prav spomnim so bili dorisani še "žarki", tako da je zgledalo bolj kot slika iz vrtca kot fotografija, ki pritiče resnemu članku. Vem da sem si rekel ja kaj ga pa zdaj Mladina serje. Žal je šel dotični izvod že zdavnaj v reciklažo.

Če bi pustili original in morda samo en odsek na novi sliki povečaji ali celo obrobili, ne bi bilo nič narobe. Tako pa, adijo resnica.

sevigon ::

Matako je izjavil:

Ne bojte se, državljani - vam mi kaj najdemo! ST 91-94 ekipa je pripravljena.

Predlagam, da se kot ekipa formiramo za pusta. Med seboj se prepoznamo po maski Janeza Janše. Naša identiteta bo tako še naprej skrivnost. Med nas se bodo verjetno infiltrirali še agenti parasove in paravoma, a to jim ne bo pomagalo kaj dosti.

Jaz predlagam, da ustanovimo kar zasebni zavod in nadaljujemo delo profesionalno. Za pusta pa bo itak veliko mask z motivom JJ.

Kaj ni bila ideja Mikiloški inštitut ali akademija? Samo glede na to, da se privatnemu šolstvu z (neizogibnim) odhodom Žigabajta kažejo črni časi... predlagam, da raje štartamo kar na uvedbo kake katedre v okviru obstoječih ustanov. ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

sevigon je izjavil:

Matako je izjavil:

Ne bojte se, državljani - vam mi kaj najdemo! ST 91-94 ekipa je pripravljena.

Predlagam, da se kot ekipa formiramo za pusta. Med seboj se prepoznamo po maski Janeza Janše. Naša identiteta bo tako še naprej skrivnost. Med nas se bodo verjetno infiltrirali še agenti parasove in paravoma, a to jim ne bo pomagalo kaj dosti.

Tudi oni bodo nosili maske Janeza Janše. Matr nas bo!

Maske bi morale biti cel spekter - vsi liki Mikiliksa. Jajo, Miki, Darko, Vašči, Kralj, Trio odvetnikov ...

Mora biti uravnoteženo, sicer bo spet štala.
/\/\.K.

Rado1 ::

:D
Iz Patriotskih, zelo policajsko, zelo duhovito:
"Zovi hitnu, ovaj umire".
Drugi ga je nadrl nazaj;
"Koju hitnu, stacionar ti je ispred nosa. Trči unutra po pomoć"!

čarli ::

Zadnje čase je pa miki kar dejaven :)

To sem dobil po el. pošti, sicer običajno ne berem takih in drugačnih verižnih sporočil ... Me je pa presenetil očitek JJ, da je izpraznil blagajno ZPIZ-a in zaradi vedenja o tem, dal likvidirati Krambergerja.

Odprto pismo Janezu Janši,od nekdanjega sošolca:

Pozdravljen nekdanji sošolec.

Pošiljam ti to odprto pismo s katerim te želim spomniti na tvoje
preteklo obdobje in početje v tem obdobju. Kot sošolec nisi bil kaj
prida, ker si svoje sošolce podcenjeval in jih tožaril predavateljem.
Mi smo ti pa večkrat pogledali skozi prste, ker si se nam zasmilil. Ti
si bil sin petekolonaša, kateri je zaprisegel okupatorjem slovenskega
ljudstva. Nikoli ti nismo tega omenjali, ker te nismo želeli izolirati
iz naše družbe, pa kljub temu, da smo vedeli kdo je bil tvoj oče,
navadni petokolonaš in tat kateri je v drugi svetovni vojni v Horjulu
od ene kmečke družine ukradel dva vola, katere je imel namen dati
domobrancem. Ta poskus mu je spodletel, ker so ga partizani dohiteli,
zato je bil zaprt v Šentvidu.
Ti z istimi geni stopaš po očetovi poti. Kot prvo si ukradel poslovni
kovček od kontra admirala Staneta Brovta, zaradi česa si bil zaprt. Po
tistem ko so te osvobodile množice slovenskega ljudstva si začel z
revolucijo proti tedanji državi Jugoslaviji.Po plebiscitu in pred
odcepitvijo Slovenije od Jugoslavije si ti kot obrambni minister
Slovenske Vojske in predsednik Vlade Republike Slovenije Lojze Peterle
ter Predsednik Demosa Jože Pučnik na tajnem pogovoru sta bila v
zadregi, ker je prihajal dan odcepitve Slovenije od Jugoslavije.
Menili ste, da bo takrat neizogibna vojna, kaj če odcepitev in vojna
spodleti, kam boste vi triie šli. Zato sta spraznila blagajno SPIZA in
po poslancu Pukšiču poslala čez mejo v Nemčijo.
Ko je vas sel v nemčiji kupil stanovanja in nemška državljanstva za
tebe Janša in Lojzeta Peterleta, Pučnik in Pukšič pa sta od prej imela
nemška državljnanstva, preostali denar pa je naložil na tuje račune.
Kmalu z odcepitvijo Slovenije, si pričel s prodajo orožja. Zaradi
tvojega orožarskega početja je javnost obvestil Smolnikar, katerega si
v Depali vasi želel utišati. Na svojih predvolilnih shodih je Ivan
Kramberger iz Negove imel v svojem govoru pripravljeno da pove
javnosti o tatvini denarja iz blagajne SPIZA. Zato ste se odločili, da
ga likvidirate. Nalog za Krambergerjevo likvidacijo so dobili Tone
Krkovič in Dragutin Mate. Atentat na Krambergerja sta izvršila
ostrostrelca iz Argentine, katera sta bila oblečena v menihe.
Na Menini Planini v zgornjem delu Savinjske niste dovolili, da se
postavijo vojaški radarji. V tem koncu ste nameravali izvesti atentat
na takratnega predsednika R. Slovenije Milana Kučana. Za to delo si
določil Dr. Joža Zagožna. To početje smo vam mi preprečili, zaradi
tega niste še plačali kmetu les, katerega je žaqal za tvojo hišo v
Grosuplju. Gre za 220 kubičnih metrov žaganega lesa. Z vojaškim
helikopterjem si večkrat prihajal na kontrolo ko so ti obžagovali les.
Da bi pridobil volilce na Koroškem si želel v slabo luč postaviti
nekatere avtoprevoznike in Dr. Janeza Drnovška. Nalogo si dal svojemu
poslancu Mirku Zamerniku, da s štirimi pretepači iz Kajak Kanu kluba
Prodnik iz Juvanja gre čez Solčavo v Črno na Koroško ter pretepe
novinarja Mira Petka. Zamernik je tvoj ukaz opravil in ko so se
peljali nazaj proti Juvanju je za njihovim avtom peljal tovornjak s
plugom, kateri je brisal sledi.
Okoli sebe imaš takšne, kateri so v večjo škodo tej družbi kot v
korist. Zato ti kot nekdanji sošolec svetujem, da se umiriš in greš iz
politike ter pustiš Slovenski narod, da se pobota med seboj. Ti lahko
greš v Nemčijo saj imaš njihovo državljanstvo, denarja pa tudi imaš
dovolj saj si osiromašil slovenski narod. To ti svetuje tvoj nekdanji
sošolec. Natančneje o vseh dogodkih bo napisano v knjigi, katero
pišem, njen naslov bo Goljuf ali junak.

Avtor: Neznan

Tole bode v oči:

Na svojih predvolilnih shodih je Ivan

TASO ::

Nic presenetljivega. Brez Argentinske naveze pac ne gre.

Eh, ne verjamem 5%. Denar so pač potrebovali, raja je kljub temu imela penzije - dajte no, to je komajda za Svet na kanalu A.

Rado1 ::

"Kramberger iz Negove imel v svojem govoru pripravljeno da pove
javnosti o tatvini denarja iz blagajne SPIZA."

Krambenger nikoli ni imel ničesar pripravljenega. On je prišel in je lapal tja v en dan. V tretjem stavku je negiral tisto kar je trdil v prvem stavku. Preprostemu folku je bilo všeč, ker razdiral šale in bentil čez komuniste. To je skoraj vsa njegova zgodba. No le tisto dobrotništvo še moram omeniti. Tam se je pa zares izkazal.

Sej, ne pravim, da je kar koli res ...

Rado1 je izjavil:

No le tisto dobrotništvo še moram omeniti. Tam se je pa zares izkazal.

Kakšno dobrotništvo neki, za vsako donacijo je zahteval čim več pompa, poleg vsega je bil pa vse to prigoljufan denar, on o dializnih aparatih ni vedel nič. O tem kako je prišel do denarja so pisali nemški časopisi, bil je slamnati mož pravega inovatorja, ki ga je rabil za davčne utajitve, pri inovatorju je pa pometal vrt.
A si predstavljate, da bi bil on predsednik, kaka ultra sramota bi to bila, nepismen predsednik.

Po Kopru je prodajal knjige na stojnici z opico na ramenu.

Hecen predsednik je bil, šusa pa si gotovo ni zaslužil.

Kdo mu je dal tisti šus (dva, to be precise) je pa čisto posebna zgodba.

No need to know.

on o dializnih aparatih ni vedel nič. O tem kako je prišel do denarja so pisali nemški časopisi, bil je slamnati mož pravega inovatorja, ki ga je rabil za davčne utajitve, pri inovatorju je pa pometal vrt.
No, za tole bo pa potreben kakšen vir, da bom verjel. Ker je na ravni dveh v meniha oblečenih argentinskih snajperjev.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Pri kolegu od znanca sem nekaj fušal in ob malici na mizi gledamo Iveka, kako se dela norca v času kampanje. In reče kolega gastarbajter. Kako ste lohk take budale in kako da do vas ni prišla štorija iz nemških časopisov, po kateri je dializni tehnik najel Iveka, ki je pometal okoli bolnice, da bi še njemu malo uredil vrt. Kasneje ga je angažiral kot slamnatega moža, ko je pa tehnik umrl, je pa denar od inovacij pač ostajal na Ivekovem računu.
Sprašujem se, čemu bi lagal. Zakaj tega ne vemo, morda gre za nekaj zelo Jajotu podobnega, še zmerom boljš verjeti v genialnost nekega polapismenega pometača o čemer je sanjal celo Trstenjak, kot pa priznati, da nas je našopal odspred in odzad. Pri Jajotu pa bolje živeti v iluziji, da smo premagali JLA, kot priznati, da samo hoteli inštalirati Yu carinike in to na ukaz legalne skupščine SFRJ.

Sprašujem se, čemu bi lagal.
Eh, zakaj ljudje lažejo? Pač uživajo v pripovedovanju zgodbic, če drugega ne.

Nihče ni trdil, da je bil Krambi ne vem kakšen genij, pač obvladal je šraufanje (tudi "bugattija" si je sam naredil - ali pa je morda tudi tega ukradel?) in je kot priučen vzdrževalec pogruntal par preprostih inovacij. Saj konec koncev z njimi ni ne vem kako blazno obogatel, ne vem, če je milijon mark vsega skupaj pokasiral (vsaj na zunaj ni bilo videti). A je zgodba o podarjenih dializnih aparatih jugoslovanskim bolnicam, ko je bil še v Nemčiji in tu nihče ni vedel zanj, tudi izmišljena?

Skratka, ta nemška zgodbica o slamnatem možu se sliši enako za lase privlečena kot tista o najetih atentatorjih iz Argentine.

O.

Ljudje lažejo iz usmiljenja. Do drugih ali do sebe (iz koristoljubja). :)) Vsi ostali so pacienti.

leiito ::

enadvatri je izjavil:

To sem dobil po el. pošti, sicer običajno ne berem takih in drugačnih verižnih sporočil ... Me je pa presenetil očitek JJ, da je izpraznil blagajno ZPIZ-a in zaradi vedenja o tem, dal likvidirati Krambergerja.

Odprto pismo Janezu Janši,od nekdanjega sošolca:

Pozdravljen nekdanji sošolec.

Pošiljam ti to odprto pismo s katerim te želim spomniti na tvoje
preteklo obdobje in početje v tem obdobju. Kot sošolec nisi bil kaj
prida, ker si svoje sošolce podcenjeval in jih tožaril predavateljem.
Mi smo ti pa večkrat pogledali skozi prste, ker si se nam zasmilil. Ti
si bil sin petekolonaša, kateri je zaprisegel okupatorjem slovenskega
ljudstva. Nikoli ti nismo tega omenjali, ker te nismo želeli izolirati
iz naše družbe, pa kljub temu, da smo vedeli kdo je bil tvoj oče,
navadni petokolonaš in tat kateri je v drugi svetovni vojni v Horjulu
od ene kmečke družine ukradel dva vola, katere je imel namen dati
domobrancem. Ta poskus mu je spodletel, ker so ga partizani dohiteli,
zato je bil zaprt v Šentvidu.
Ti z istimi geni stopaš po očetovi poti. Kot prvo si ukradel poslovni
kovček od kontra admirala Staneta Brovta, zaradi česa si bil zaprt. Po
tistem ko so te osvobodile množice slovenskega ljudstva si začel z
revolucijo proti tedanji državi Jugoslaviji.Po plebiscitu in pred
odcepitvijo Slovenije od Jugoslavije si ti kot obrambni minister
Slovenske Vojske in predsednik Vlade Republike Slovenije Lojze Peterle
ter Predsednik Demosa Jože Pučnik na tajnem pogovoru sta bila v
zadregi, ker je prihajal dan odcepitve Slovenije od Jugoslavije.
Menili ste, da bo takrat neizogibna vojna, kaj če odcepitev in vojna
spodleti, kam boste vi triie šli. Zato sta spraznila blagajno SPIZA in
po poslancu Pukšiču poslala čez mejo v Nemčijo.
Ko je vas sel v nemčiji kupil stanovanja in nemška državljanstva za
tebe Janša in Lojzeta Peterleta, Pučnik in Pukšič pa sta od prej imela
nemška državljnanstva, preostali denar pa je naložil na tuje račune.
Kmalu z odcepitvijo Slovenije, si pričel s prodajo orožja. Zaradi
tvojega orožarskega početja je javnost obvestil Smolnikar, katerega si
v Depali vasi želel utišati. Na svojih predvolilnih shodih je Ivan
Na Menini Planini v zgornjem delu Savinjske niste dovolili, da se
postavijo vojaški radarji. V tem koncu ste nameravali izvesti atentat
na takratnega predsednika R. Slovenije Milana Kučana. Za to delo si
določil Dr. Joža Zagožna. To početje smo vam mi preprečili, zaradi
tega niste še plačali kmetu les, katerega je žaqal za tvojo hišo v
Grosuplju. Gre za 220 kubičnih metrov žaganega lesa. Z vojaškim
helikopterjem si večkrat prihajal na kontrolo ko so ti obžagovali les.
Da bi pridobil volilce na Koroškem si želel v slabo luč postaviti
nekatere avtoprevoznike in Dr. Janeza Drnovška. Nalogo si dal svojemu
poslancu Mirku Zamerniku, da s štirimi pretepači iz Kajak Kanu kluba
Prodnik iz Juvanja gre čez Solčavo v Črno na Koroško ter pretepe
novinarja Mira Petka. Zamernik je tvoj ukaz opravil in ko so se
peljali nazaj proti Juvanju je za njihovim avtom peljal tovornjak s
plugom, kateri je brisal sledi.
Okoli sebe imaš takšne, kateri so v večjo škodo tej družbi kot v
korist. Zato ti kot nekdanji sošolec svetujem, da se umiriš in greš iz
politike ter pustiš Slovenski narod, da se pobota med seboj. Ti lahko
greš v Nemčijo saj imaš njihovo državljanstvo, denarja pa tudi imaš
dovolj saj si osiromašil slovenski narod. To ti svetuje tvoj nekdanji
sošolec. Natančneje o vseh dogodkih bo napisano v knjigi, katero
pišem, njen naslov bo Goljuf ali junak.

Avtor: Neznan

A se ni primer kmeta z žaganim lesom na tem mestu nekoč že obdelal?

Vsekakor torej še ena knjiga, tokrat izpod peresa "nekdanjega sošolca". Je možno že vplačati avans?

Če iimaš preveč denarja, ga raje nakaži v proračun.

enadvatri je izjavil:

Ljudje lažejo iz usmiljenja. Do drugih ali do sebe (iz koristoljubja). :)) Vsi ostali so pacienti.

Problem je, da je pri nas vsak tako ali drugače nezadovoljen z resničnostjo. Eni bi imeli tak razplet zgodovine, drugi drugačen, tretji upajo na nekakšen Terminator scenarij popravka.

To so kar muke. Glede na to, da ne moremo nazaj v času jih lahko olajša le nekakšna alternativna, lastna resničnost. Včasih so naši starši poknili kakega acida, danes moramo pa liksati, ni druge.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Saj že nakazujem v proračun. In če se bo scenarij rušenja Janše uresničil, bomo morali naslednjih 30 let poleg službe in plačevanja davkov na davke doma vsak dan še po 5 ur sestavljati kitajske igračke, da odplačamo skupen dolg.

Tega se očitno zaveda tudi pogodbeni sodelavec Oracla, Mozille in proizvajalcev kodekov, zakaj pa misliš, da obljubljeno, vsaj lektorirano-naročeno-plačano-prevzeto, ni bilo dobavljeno v prvem delu januarja? Alternativa Janši je totalen dizaster, vendar premier ne misli nase, temveč na nas, zato De Gaullovsko pogumna poteza s predlogom večinskega sistema. Koalicijske vlade so po defaultu nestabilne, vsa energija se izgubi v iskanju notranjih kompromisov, to res ne gre, da neka instant strančica iz vrečke s 5 poslanci dobi 2 ključna ministra in šefa DZ.

čarli ::

leiito je izjavil:

Saj že nakazujem v proračun. In če se bo scenarij rušenja Janše uresničil, bomo morali naslednjih 30 let poleg službe in plačevanja davkov na davke doma vsak dan še po 5 ur sestavljati kitajske igračke, da odplačamo skupen dolg.

Tega se očitno zaveda tudi pogodbeni sodelavec Oracla, Mozille in proizvajalcev kodekov, zakaj pa misliš, da obljubljeno, vsaj lektorirano-naročeno-plačano-prevzeto, ni bilo dobavljeno v prvem delu januarja? Alternativa Janši je totalen dizaster, vendar premier ne misli nase, temveč na nas, zato De Gaullovsko pogumna poteza s predlogom večinskega sistema. Koalicijske vlade so po defaultu nestabilne, vsa energija se izgubi v iskanju notranjih kompromisov, to res ne gre, da neka instant strančica iz vrečke s 5 poslanci dobi 2 ključna ministra in šefa DZ.

Molimo. Dragi jajo, ki si v nebesih daj nam naš vsakdanjih kruh...:))

Sarkazem ni na mestu. Volivci Janše nismo avtomatično miopični privrženci SDSa, prej nasprotno, case in point dopis "A political situation". Tudi o Janši si ne ustvarjamo posebnih iluzij, ampak alternativa je še slabša. Ta administracija ni nek bastion demokratičnosti, ima pa vsaj glede podjetništva in javnih financ pošlihtane pojme. Nekaj demagoškega pofla je pa nujno zlo, da dobiš glasove. Če hočete pa tazga lepga in poštenga pa počakajte kak teden, da pride iz laboratoriijev levice novo plemensko govedo za semenj.

Hayabusa ::

leiito
Miselni izziv: kaj je SDS brez JJ ?

Marat ::

leiito je izjavil:

Ta administracija ni nek bastion demokratičnosti, ima pa vsaj glede podjetništva in javnih financ pošlihtane pojme.

To sem tudi jaz nasedel, ko sem gledal predvolilno kampanjo. Realnost pa je da ta administracija uvaja nove in vedno bolj čudne davke (davek na sladke pijače in loto listke? Wtf?), na strani spodbujanja podjetništva in zniževanja stroškov dela pa ne stori NIČ.

pol mam že raj levičarje pri katerih vsaj vem pri čem sem.

Le zakaj ni Jajo ostal v računalniškem biznisu? Potem bi tudi slovenija imela svojega Steva Jobsa :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marat ()

ColdCat ::

že nekajkrat se je zgodilo, da je miki zadnji prispevek na mikiliksu moderiral oz. dodal stavek ali dva v katerem razloži nejasnost tekoče epizode, ali najavi naslednjo. V zadnjem mikiliksu je dodano:
Frutek, hrbtenica??? S čim ga je Janša naredil za hišnega kužka SDS, naslednjič!

bivši zaresovec je trenutno glavni nadzornik pri najboljšem sosedu. miki pa bo povedal kaj je zares v ozadju8-)..naslednjič

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ColdCat ()

Samo, da ne bo miki kot razlago ponudil kaj v stilu:

Pri najboljšem sosedu jih je na zalogi polno.

leiito je izjavil:

Vedno bolj se mi dozdeva, da si ali plačanec ali vernik. Pa brez zamere. Ne bo nas rešil in ne bo nam pomagal do vratu skorumpirani politik in ., konec!

A tole že dela, novi Mikiliks že nekaj časa.
Dela, pred kakima dvema urama nisem mogel nič objaviti.

Miki spet obupuje in to 13 dni pred spopadom civilizacije, ko ga bomo zares rabili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Se mi samo zdi ali so slovensko naslovljene epizode res nekako bolj optimistične, angleško pa malo bolj "no future" obarvane?

Pa še naši (sicer odlični!) rokometaši so brez medalje ostali.
/\/\.K.

Moji blogi so postali obvezno dnevno čtivo marsikoga. Precej jih bloge bere po službeni dolžnosti! Novinarji, tožilci, odvetniki, policaji in kup agentov različnih služb

...ter nekaj mikislovcev8-)

miki na alexi od kardinalovega sina spet okoli 160. mesta.
Zanimiv (čeprav pričakovan) je podatek za Audience...bralci, ki berejo mikija in imajo alexa toolbar.
moški, star med 35 in 44 let, z otroki in kolidžem, mikija bere doma.

vse to so tudi lastnosti samega mikija...le da miki doma piše.8-)

NissanGTR ::

ma urška zelo dober puder, da prekrije modrice... je danes na zlati lisici mahala z zastavico, najbrž hipnotizirana...

Zgodovina sprememb…

NissanGTR je izjavil:

ma urška zelo dober puder, da prekrije modrice... je danes na zlati lisici mahala z zastavico, najbrž hipnotizirana...

To sem tudi jaz opazil, da je bila na pisti za Tino. Ni pokala od veselja, pa tudi kdo ve kako depresivno ni izgledala.

Vanich ::

enadvatri je izjavil:

NissanGTR je izjavil:

To sem tudi jaz opazil, da je bila na pisti za Tino. Ni pokala od veselja, pa tudi kdo ve kako depresivno ni izgledala.

Prozac. In Xanax.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()
««
167 / 256
»»