» »

Poor man's joystic

Poor man's joystic

guest #44 ::

Igre špilam bolj redko, ampak me je primla volja, da sprovam Mechwarrior 4. Sicer imam en joystic, ampak je krš od krša. Se ga ne da scentrirat in občutljivost je kakršna je. Mam pa nov gamepad od logitecha, ki je kar solidna zadevca, ampak pri gamepadih je analogna palčka precej zajebana za natančno kontrolirat, še posebej ko hočeš kako "simulacijo" sprobat. Zato sem rabu en ročico, da mal izboljšam občutljivost.
Zadeva je bolj kot ne po partizansko spacana skupaj, ampak deluje presenetljivo dobro.

Mechwarrior 4 ima po vsaki misiji grafičen "hit ratio" in z dodatkom se mi je povečal vsaj 50%, na uč ocenjeno. Skratka, čist druga zgodba je z dodano ročico.

Vem, da je možno naredit boljši design...npr, zrihtat drugo original ročico, odrezat "gobo" in gor prlepit ročko istih dimenzij. Blo bi precej bolj elegantno, ampak se mi ne da zajebavat z drobovjem gamepada. Trenutni design je snemljiv in ga v 10s vržem dol če želim špilat npr kako drugo igro.
Dodatek ne omejuje "range" analogne ročice, preverjeno v control panel.

V glavnem, smeh stvar in hitra rešitev za casual gamers.

Off topic: Eno prašanje mam...a Xinput deluje le če maš win driverje inštalirane ne? Pa analogne trigger buttons omogočajo le nekatere novejše igre predvidevam?
  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

popster ::

lepo, skoda k nisi povedal več navodil kako izdelat..

guest #44 ::

Ni težko ga nardit je pa potrebna stružnica.

Skratka, je iz dveh delov:

spodnji je v bistvu postružen tulec, ki je na eni strani zaprt in ima izrezano odprtino, da lahko objame gamepadovo ročico.

Zgornja (siva) ročica pa je enostavno postružena na dimenzije spodnjega dela in zlepljena skupaj na taki razdalji, da lahko jemlješ dodatek gor pa dol. Ta del ima še luknjo v sred kjer je izrezan navoj tako da se lahko vstavi vijak, ki pritisne na "gobo" in ga s tem fiksira na mestu.

Sicer pa bi blo boljše, če bi npr iz kovine naredu, ker bi lahko bil zlo tanke dimenzije, ampak plastiko je lažje obdelovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: guest #44 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev bazena (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5011887 (8825) Malajlo
»

XBox kontroler na PC - delovanje analognih tipk?

Oddelek: Igre
11872 (671) barocco
»

Joystick

Oddelek: Kaj kupiti
222298 (1746) nodrim
»

Gamepad

Oddelek: Kaj kupiti
5980 (883) nodrim
»

ej morph...