» »

Ploter v mrežo

Ploter v mrežo

matjaz8000 ::

Zanima me kako bi spravil Ploter v mrežo, ki ni mrežni. Vem da obstaja printserver ampak le ta ima malo memorije in ne vem kako bi se obneslo pri printanju velikih formatov. Morda je kakšna druga rešitev?

nejcek74 ::

kateri ploter imaš?
ponavadi lahko dokupiš (tudi rabljene na ebayu) mrežne kartice za ploterje, ki jih vstaviš v za to pripravljen slot. HP-jeve so precej zasoljene (300 evrov), Canonove so okoli 100 evrov, za Epsona in ostale pa ne vem.

matjaz8000 ::

imam hp designjet 110 +r.
Ko sem kupoval ploter je bil mrežni 400EUR dražji in mi je bilo škoda denarja.

Zgodovina sprememb…

Vanadium ::

Lahko uporabiš kako atom kiblo z malo več rama kot printserver. Samo kako se skonfigurira pa nevem. Mogoče obstaja celo kaka namenska printserver linux distribucija.

nejcek74 ::

1. rabiš to:
klik
klik
klik
ker so HP-jeve mrežne kartice (nenormalno) drage, ti svetujem da si poiščeš rabljeno na ebayu ali kje drugje
2. kupiš kak drug mrežni print server (ali router z usb izhodom)
3. ali pa ga preprosto pustiš na enem računalniku in ga daš v skupno rabo, dokler bo računalnik prižgan, ga bodo lahko uporabljali vsi.

Ne vem kaj te matra memorija, itak ni razlike kot prej: ali gre v printer ali pa je fajl prevelik in gre z računalnika?

xCore ::

ne vem sicer kako so nareti ploteri... če je usb bi se dalo preko airport expressa pomoje.

http://www.apple.com/airportexpress/
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gonilniki za tiskalnike HP in Windows 7

Oddelek: Operacijski sistemi
91545 (1424) zee
»

HP DesignJet 1050C + win7 problem

Oddelek: Strojna oprema