Forum » Omrežja in internet » Ploter v mrežo
Ploter v mrežo
matjaz8000 ::
Zanima me kako bi spravil Ploter v mrežo, ki ni mrežni. Vem da obstaja printserver ampak le ta ima malo memorije in ne vem kako bi se obneslo pri printanju velikih formatov. Morda je kakšna druga rešitev?
nejcek74 ::
kateri ploter imaš?
ponavadi lahko dokupiš (tudi rabljene na ebayu) mrežne kartice za ploterje, ki jih vstaviš v za to pripravljen slot. HP-jeve so precej zasoljene (300 evrov), Canonove so okoli 100 evrov, za Epsona in ostale pa ne vem.
ponavadi lahko dokupiš (tudi rabljene na ebayu) mrežne kartice za ploterje, ki jih vstaviš v za to pripravljen slot. HP-jeve so precej zasoljene (300 evrov), Canonove so okoli 100 evrov, za Epsona in ostale pa ne vem.
matjaz8000 ::
imam hp designjet 110 +r.
Ko sem kupoval ploter je bil mrežni 400EUR dražji in mi je bilo škoda denarja.
Ko sem kupoval ploter je bil mrežni 400EUR dražji in mi je bilo škoda denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjaz8000 ()
Vanadium ::
Lahko uporabiš kako atom kiblo z malo več rama kot printserver. Samo kako se skonfigurira pa nevem. Mogoče obstaja celo kaka namenska printserver linux distribucija.
nejcek74 ::
1. rabiš to:
klik
klik
klik
ker so HP-jeve mrežne kartice (nenormalno) drage, ti svetujem da si poiščeš rabljeno na ebayu ali kje drugje
2. kupiš kak drug mrežni print server (ali router z usb izhodom)
3. ali pa ga preprosto pustiš na enem računalniku in ga daš v skupno rabo, dokler bo računalnik prižgan, ga bodo lahko uporabljali vsi.
Ne vem kaj te matra memorija, itak ni razlike kot prej: ali gre v printer ali pa je fajl prevelik in gre z računalnika?
klik
klik
klik
ker so HP-jeve mrežne kartice (nenormalno) drage, ti svetujem da si poiščeš rabljeno na ebayu ali kje drugje
2. kupiš kak drug mrežni print server (ali router z usb izhodom)
3. ali pa ga preprosto pustiš na enem računalniku in ga daš v skupno rabo, dokler bo računalnik prižgan, ga bodo lahko uporabljali vsi.
Ne vem kaj te matra memorija, itak ni razlike kot prej: ali gre v printer ali pa je fajl prevelik in gre z računalnika?
xCore ::
ne vem sicer kako so nareti ploteri... če je usb bi se dalo preko airport expressa pomoje.
http://www.apple.com/airportexpress/
http://www.apple.com/airportexpress/
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gonilniki za tiskalnike HP in Windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 1545 (1424) | zee |
» | HP DesignJet 1050C + win7 problemOddelek: Strojna oprema | 1019 (908) | Vanadium |
» | 10 printerjev na en server?Oddelek: Strojna oprema | 2319 (1769) | Veron |
» | Vmesnik - printserver za printer???Oddelek: Strojna oprema | 928 (884) | Keyser Soze |
» | SERVER za FULL DENARJAOddelek: Kaj kupiti | 2190 (1524) | Brane2 |