» »

samsung sreije c6 in vklop PVR funkcije

samsung sreije c6 in vklop PVR funkcije

laguna ::

Na internetu sem zasledil video, kako se vklopi na TV samsung c650 funkcija snemanja, brez nalaganja kakšnega programa:



Prav tako o tem danes pišejo na forumu

http://www.avforum.si/index.php/topic,1...

odgovor 416. oz. tam piše:
Kako vklopit PVR funkcijo na C seriji ( C652, C630,... )
1. Turn on TV, push on remote control: MUTE-1-1-9-ENTER, set HOTEL MODE to ON and then turn off TV.
2. Invoke service menu by pushing INFO-MENU-MUTE-POWER on remote control. (If this doesn't work try MUTE-1-8-2-POWER)
3. Put in USB HDD/flash formated to FAT32.
4. In service menu go to Control - Hotel Option and click on Clone TV to USB, then push on remote control return and choose Sub Option category.
5. In this menu set PVR to ON. (Move to PVR by pressing down button, no right!)
6. Go back and set Hotel mode to OFF and power off your tv.
7. ENJOY your PVR

ps. info od uporabnika na alterju!

Izgleda, da je omenjeno za vse TV samsung serije 6


Torej ali imate kakšne izkušnje s tem in ali je že kdo to poskušal in mu je celo uspelo.

LP
lagunaaaa
  • spremenil: podtalje ()

kmetek ::

uf tole bi bilo kar superca, edino jeba fat32 in omejitev 4gb....

laguna ::

Poskusil na c652, zadeva deluje, FAT 32 rabiš samo za klovn na usb, potem lahko odstraniš usb ključek. Jaz sem priklopil usb disk 500 gb in mi ga je tv ponovno sam formatiral, ne vem pa v kakšnem formatu - nisem gledal.

Funkcija pvr deluje, deluje tudi time shift, prego epg je možno tudi nastaviti snemanje, tako da mislim da je stvar super. Bom še sprobal funkcije.

LP
lagunaaaa

laguna ::

Pa še nekaj.

Pogledal sem moj disk, kam piše TV in ugotovil, da ga računalnik ne zazna, prav tako se je le ta formatiral na tv samsungu, tako da izgleda sam tv uporablja poseben format formatiranja in tako zapisovanja na disk. Ali ima mogoče kdo podatek v kakšnem formatu je sformatiran disk za samsung.

LP
lagunaaaa

jc ::

Uporablja XFS. Tako da linux bi ti moral odpreti normalno. Meni je tudi uspelo, problem je le, da nimam USB diska, da poskusil z njim. Za USB ključek pa reče, da ne dosega zadosti visokih hitrosti in nato ne morem nič z njim.

laguna ::

Ali mogoče obstaja "emulator" za windovse, ki bi znal prebrati vsebino tega diska, prav tako pa bi znal posneti filme iz windovsov na ta xfs disk. Drugače pa zadeva deluje res super včeraj sem poskušal posneti en film na poptv-ju, dal sem snemat za 150 minut, po 30 minutah sem televizor ugasnil, film se je snemal dalje, danes zjutraj je bil tudi televizor ugasnjen, pogledal sem detajl datoteke in videl, da je posneto 2 uri 30 minut filma (torej kot sem nastavil), avtomatsko je zapisal ime filma (kot je v epg-ju), dolžina filma oz. datoteke pa je cca 7 gb. Tako da izgleda ta pvr samo shranjuje digitalni tok iz kabelske ter nič ne poslabšuje slike, torej je to kot original. Sem zelo zadovoljen s to funkcijo, ..., pa še eno vprašanje, ali bi bilo mogoče možno, da bi se zaradi vklopa te funkcije porušila kakšna nastavitev za prikazovanje slike in še eno vprašanje, kakšen je smisel delanja klona, ali je to samo zaradi varnosti, ali pa je še druga funkcija tega klona, kajti, jaz uporabljam disk, na katerem ni tega "klona" datoteke (klon snemal na usb kluč, sedaj pa imam v televizorju samo usb disk.

LP
lagunaaaa

Hogar ::

Ojla,

eno vprašanje bi imel na to temo. Včeraj sem na svojem c652 Samsungu po zgornjih navodilih vklopil PVR funkcijo. Vse lepo in prav, brez zapletov. Ko sem na daljincu pritisnil gumb za snemanje, pa mi je napisalo Not available. Kaj to pomeni? Da ta funkcija deluje samo ob priklopu na navadno ali kabelsko? Jaz uporabljam namreč samo siol tv. Ima kdo kake izkušnje s tem? Je morda narobe ker sem notri pustil kar tisti USB ključ, ki sem ga uporabil za TV backup?
every day a birth day

jc ::

Deluje samo na digitalnih kanalih. Torej DVB-C ali DVB-T. Ne more pa snemati iz Siol IPTV.

tomko030 ::

Da malce obudim tole zadevo.
Torej zanima, me preden se lotim "obujanja" PVR funkcije, kakšen zunanji disk prikopim gor - napajanje preko USB (2,5") ali z lastnim napajanjem. Namreč, pri mojem sem opazil, da če imam gor priklopljen disk z lastnim napajanjem ( WD 320Gb) mi disk enostavno zašteka sredi filma, potrebno je ugašanje, ponovni zagon,....medtem ko pa imam gor priklopljen mali 2,5" Samsung-ov disk iste kapacitete z napajanjem preko USB, mi le-ta deluje brezhibno- brez zatikanja. Ali to sploh ni važno?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje TV programa na USB ključ

Oddelek: Zvok in slika
148443 (5882) refosk
»

Smart tv

Oddelek: Pomoč in nasveti
293879 (3353) gunter
»

Kateri TV omogoča snemanje na USB ključek?

Oddelek: Zvok in slika
218439 (3864) OmegaBlue
»

Samsung TV DLNA - dts zvok (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6916063 (13719) Dekinio
»

Trdi disk ta snemanje na televizijo

Oddelek: Kaj kupiti
52731 (2537) dmk

Več podobnih tem