» »

Ne pridem v winse: unmountable boot volume

Ne pridem v winse: unmountable boot volume

CR ::

Racunalnik naenkrat zasteka, resetiram in pol stvar sploh ne pride v Windowse (XP). Predn pride, se pokaze modr zaslon:

-------------------------------------------------
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

If this is the first time blah blah blah...
...
...
Technical information:
***STOP: 0x000000ED (0x82BAA668, 0xC0000006, 0x00000000, 0x00000000)
-------------------------------------------------

In zdej nikakor ne morm v Windowse. Tud Safe Mode ne dela. Tud Last Known Good Configuration ne... Kaj naj nardim?

Kaj ta napaka sploh pomen? A je disk unicen?

A bi lahko bil to kak virus?
BTW: en frend mi je razlagu, da je dobu virus, k ga noben antivirus ne zazna in da ti pocasi vse zjebe. A je to sploh mozn, da ga ne bi zaznal? Da ga je pr eni firmi neki pregledu in da ni nc nasl?

Tarzan ::

A maš navit procesor? Kakšna je hitrost PCI vodila? Povečaj množilnike, da bo PCI speed bližje 33MHz, pomoje je to.

Predator ::

meni je to delal ko sem poskušal dati mojo ghostano particijo z os in vsemi programi kolegom... daj noter cd od winsov, bootaj z njega, potem podji v consolo in zaženi fixmbr, fixboot, restarajt in nato po rebootu še repair instalation; potem je delalo; ( če imaš emergency disk narejen pa še bolje oz hitreje :) )

meni še napiše da naj zaženem chkdsk /p oziroma nekaj samo ta ukaz mi ni nikoli prijel iz konzole

CR ::

Hvala, bom sprobu to dans.

Drugac procesor nimam nc navit.

Pa kak bi lahko prsl do tega problema?

rap3r ::

BEta win xp so mel ta problem da se niso hotl dvignt zato so to napisal fora je bla pa da so kao zaznal napako k nej bi nastala ampak pol sploh ni!V novejših so to odpravl probi si naložit xpje z sp1!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

matter ::

daj notri CD od winXp in bottaj z njega. Nato izberi Recovery console. Tu pa uporabi ukaz chkdsk/p in po kakšnih 30 sekundah pregleda diska bo spet vse vredu. Podobno napako sem mel pred parimi dnevi z xp in sp1. To je zato ker imaš NTFS in v primeru napake tako rata.

SkIDiver ::

Kaj pa jz? Mam isti problem. Kr na lepem ga je pičl. Včer je še lepo delal. Dons pe neče več. Sem probal Recovery console nič. Še kak predlog?

SkIDiver ::

Ok že dela zadevšča. Sem usposobu. Ampak tole pa sucks.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP stop error

Oddelek: Operacijski sistemi
192119 (1517) mp3pesmi
»

operacijski sistem

Oddelek: Operacijski sistemi
101080 (964) mtosev
»