Forum » Programiranje » PHP na IIS 7
PHP na IIS 7
l0g1t3ch ::
Sem poinštaliral php na iis 7, sedaj pa me zanima če obstaja kak tutorial kako se na pravilen način naredi php stran na IIS-u.
Ker mi je IIS dost kr neki z application pooli in web site in vso kramo bi zlo rad vidu kak lep tutotoral kako to pravilno nastavit in zakaj so nastavitve take kot so.
Apache ne pride v poštev, ker ne mislim še tega tlačit na strežnik.
Ker mi je IIS dost kr neki z application pooli in web site in vso kramo bi zlo rad vidu kak lep tutotoral kako to pravilno nastavit in zakaj so nastavitve take kot so.
Apache ne pride v poštev, ker ne mislim še tega tlačit na strežnik.
techfreak :) ::
<?php echo "To je php stran."; ?>
Saj PHP je tako privzeto omogočen povsod. Poleg tega ni razlike med Application Poolom za ASP.NET kot pa PHP, torej si preberi na iis.net zakaj so koristni.
l0g1t3ch ::
Kakšna je vloga "Default web site" v IIS in poda kaj naj dam mojo stran ?
A naj naredim new web site, new application, virtual directory ?
A naj naredim new web site, new application, virtual directory ?
t3hn0 ::
default site je lahko ena izmed večih strani ki jih prikazuje IIS. Če bi recimo imel več poddomen/domen, bi vsaka imela en svoj web site v tem seznamu. Torej če imaš eno stran (na enem spletnem naslovu) lahko temu primerno urediš ta default site, drugače pa dodaj novo.
to da PHP teče na IIS te v veliki večini primerov ne bo oviralo, tako da si lahko ogledaš splošni PHP tutorial.
Google razpolaga z znanjem
to da PHP teče na IIS te v veliki večini primerov ne bo oviralo, tako da si lahko ogledaš splošni PHP tutorial.
Google razpolaga z znanjem
^.^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# web service in delovanjeOddelek: Programiranje | 1414 (1276) | Looooooka |
» | IIS problemiOddelek: Omrežja in internet | 1594 (1312) | extr3m3 |
» | IIS6 in domenaOddelek: Izdelava spletišč | 982 (902) | techfreak :) |
» | dva www strežnika - en ipOddelek: Omrežja in internet | 1655 (1357) | Mr.B |
» | php na domačem računalnikuOddelek: Izdelava spletišč | 1855 (1680) | Cokolesnik |