» »

Kateri mikroskop do 250€ - zbiram predloge

Kateri mikroskop do 250€ - zbiram predloge

mAXTER ::

Pozdravljeni,

za punco ki študira kemijo in biologijo bi rad nabavil en malce boljši mikroskop tam do nekje 250 €, pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje, mnenje, predloge kaj bi nabavil.
Gledal sem malo po netu mikroskope od 60 do 250€ vendar mi je nekdo namignil da do te cenovne postavke ni nekih pretiranih razlik. 500€ pa nimam za neko profesionalno zadevo:) Uporabljala bi ga predvsem za biološka opazovanja (mrčes, celice, itd.). Ker se sam ne spoznam preveč na te stvari (pri kakšnem telefonu ali računalniku bi bilo veliko lažje :)), bi prosil koga, ki se spozna na te zadeve za kakšen nasvet.

L.p.

gzibret ::

> ....en malce boljši mikroskop tam do nekje 250 EUR,....

Hm... tole nekako ne gre skupaj. Preveri, če nisi pozabil slučajno kakšne ničle :|
Vse je za neki dobr!

No ja...pod to sem bolj mislil da ne bi bil ravno kak otroški, kjer manj kot žuželčjega trupa ne vidiš recimo :)
Ampak res me zanima če je kakšna opazna razlika med "slabim" za 100EUR ter "slabim" mikroskopom za 250EUR recimo, oz. če ta razlika opraviči 1,5x višjo ceno.

Oj!

Na žalosti ti v tem cenovnem razredu ne morem kaj dosti pomagati. Več faktorjev je, kjer cena igra veliko vlogo (pa povečava sploh ni med njimi...):

- 1 uč ali 2 očesa;
- velikost vidnega polja;
- mehanska kvaliteta, mikrovijak;
- mehanizem za premikat mizico levo-desno, gor-dol;
- natančnost nastavitve mizice; ali ti gre zadeva iz fokusa takoj, ko se dotakneš mizice;
- žarnice, moč žarnice, zaslonka za uravnavanje svetlosti, možnost opazovanja v presevni in tudi odsevni svetlobi;
- leče oz. kvaliteta leč; ali se ti delajo mavrične barve, ali so (ne)ostri robovi;
- objektiv, ali ima možnost imerzijske mikoskopije, koliko svetlobe propušča;

No, tako na hitro....

Če želiš dati do 250e, pol kupi raje kakšno kvalitetno stereolupo....
Vse je za neki dobr!

Kaj pa v bistvu je točno stereo lupa in kaj se da z njo vse počet? Predstavljam si da je neke vrste mikroskop vendar z določenimi razlikami...

Stereo lupa ima manjše povečave (recimo do 100x; čeprav lahko komot dosegaš tudi večje, vendar je slika pol zelo slaba), vidiš 3D, ne rabiš delat preparatov (kot to velja za mikroskop) ter so dosti cenejše od mikroskopov.

http://www.google.si/images?hl=sl&q=ste...
Vse je za neki dobr!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skorpijon v akrilu

Oddelek: Loža
61048 (961) TheBlueOne
»

Mikroskop/lupa + pc kamera

Oddelek: Zvok in slika
131312 (1088) AnotherMe