» »

Connection problem

Connection problem

markosk ::

Torej imam nerazumljive težave z internetno povezavo. Stvar je delala kot je potrebno do danes, ko sem menjal grefično kartico. Po menjavi ni vec mogoče vzpostaviti povezave z internetom?!? Sicer vse deluje tako kot mora. Poizkušal sem že menjati mrežno kartico vendar brez uspeha. Zatakne se pri: Renewing your ip adress. To sem poizkušal odpraviti v cmd-ju ipconfig /renew, vendar ponovno brez uspeha. Any help?

Po uporabljenem system restor-u internet spet deluje. Torej povezava mi neha delovati ce namestim nvidia driverje za grafično kartico. Poizkusil sem namestiti starejše driverje za grafično kartico, vendar brez uspeha.??

Yacksy ::

A uporabljaš mrežno kartico, ki je integrirana na plati? Katero čipovje imaš na plati?
Shit happens

Mam integrirano mrežno, ki pa je crknila ze davno. Zato od takrat uporabljam samostojno mrežno, integrirana pa je disable.
From everest:
motherboard ID 07/16/2005-NF-CK804-6A61FG0FC-00
motherboard name Unknown
Grafična: Geforce 8600GT PCI
Upam, da je toto kar si iskal, čene lahko priložim screenshot iz everesta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: markosk ()

Duhec ::

Prestavi mrežno v drug PCI slot in jo reinštaliraj.
Poročaj.

Brez uspeha. =(

Po formatiranju internet spet deluje brez problema. Namestim nvidia driverje za graficno spet nic. Prestavim mrezno v drzg slot. Whojla, stvar deluje :D. Toda pri polžji hitrosti-> 10-15kb download...

amigo_no1 ::

Verjetno si namestil še (nevede) Nvidia firewall ob namestitvi šoferjev.
Spremeni hitrost iz Auto na 100 Mbps full duplex (ali obratno), mogoče bo potrebno malo "igranja" (to boš našel v nastavitvah mrežne kartice).

Zgodovina sprememb…

Sem spremenil hitrost iz auto na 100mbps full duplex. Po 334 restartih, 34 obnovitvah sistema po x menjanih mrežnih v različnih slotih, ostajam na penzjonistični hitrosti, ki mi odpre 5 google zadetkov v 2 min.
Obupujem =|

crniangeo ::

Nekaj imaš preveč inštaliran, a plata je tut nvidia ?
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Plata je tud nvidia. Dvomim, da mam kej prevec instaliran glede na to, da je danes formatirano. Samo gonilniki za plato so instalirani in to je to. Ce probam z radeonom mi internet deluje normalno vendar moram mrežno prestavit v drug slot(!). Ce dam not geforce in instaliram driverje ne pridem v istem slotu kot pri radeonu nikamor. Ce menjam slot pa je hitrost ubijalska ... Prej sem poizkušal že z mnogo driverji za grafično, mrežne,...

Nevro^ ::

Poglej med "dodaj in odstrani programe", če imaš slučajno "NVIDIA ForceWare Network Access Manager" in ga odstrani! V "Action centeru", pod security zavihkom poglej kateri firewall nadzira tvoj sistem in ga poskusi izklopit!

amigo_no1 ::

Sem mu že jaz povedal naj pogleda za Nvidia firewall šaro.

Nimam "NVIDIA ForceWare Network Access Manager". Firewall imam izklopljen. Poizkusil sem z 6600GT, ki uporablja iste driverje kot 8600GT pa internet deluje. Očitno je problem v grafični 8600GT, samo v čem?!?

Nevro^ ::

Jah glede na to, da praviš, da ti integrirana mrežna že dolgo ne dela (po vsej verjetnosti zaradi in-direktnega udara, glede na to, da še ostalo dela) in da po formatiranju problem še obtsaja enak, je problem v defektni plati! Mogoče, če se poskusiš flashat plato z novejšim BIOS-om, ampak glede na to, da sploh ne znaš pogledat na plato za kero plato gre, ti tega ne priporočam! Pelji na servis oz. do prvega kolega, ki ve za kaj se gre...

Mogoče še par nasvetov:
-namestitev najnovejših gonilnikov za matično!
-update BIOS-a!
-test mrežne kartice z kakšno live distribucijo ali z hiren boot cd!
-zamenjava mrežne kartice!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nevro^ ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tezave po kloniranju diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
563100 (2697) bosmla
»

Omejitev hitrosti na mrežni kartici

Oddelek: Omrežja in internet
262880 (2604) jmorenoeu
»

Problem z namestitvijo mrezne kartice

Oddelek: Strojna oprema
263332 (3153) Jakka
»

TYAN S2895 K8WE...