Forum » Kaj kupiti » Nadgraditi - ali novega kupiti?
Nadgraditi - ali novega kupiti?
Domnini ::
Pozdravljeni!
Imam (danes točno) 2 leti star računalnik, in sicer:
Procesor: Intel CORE 2 DUO
1.87GHz
Matična plošča: Asus P5LD2 SE
Grafična kartica: Nvidia Geforce Inno3D
GT220, 1GB
Trdi disk: 500GB SATA2
Pomnilnik (RAM): 3GB DDR2
Operacijski sistem: Windows XP Professional
Mislim da je računalnik precej zmogljiv, ampak sem pred dilemo, ali se splača računalnik nadgraditi z namestitvijo Windowsa 7, ter novega napajalnika ker mi ta nagaja in zapraviti okrog 100€,
ali bi se ga glede na leta in tudi zmogljivost splačalo prodati, ter kupiti novega, zmogljivejšega, ki bi me potem spet držal nekaj časa ali bi to lahko storil z nadgraditvijo še ta računalnik?
Obiskujem namreč srednjo šolo, kjer ima računalnik prednost pred vsem ostalim, z njimi ogromno delamo in imajo vsi Windows 7 itd...
Hvala.
Imam (danes točno) 2 leti star računalnik, in sicer:
Procesor: Intel CORE 2 DUO
1.87GHz
Matična plošča: Asus P5LD2 SE
Grafična kartica: Nvidia Geforce Inno3D
GT220, 1GB
Trdi disk: 500GB SATA2
Pomnilnik (RAM): 3GB DDR2
Operacijski sistem: Windows XP Professional
Mislim da je računalnik precej zmogljiv, ampak sem pred dilemo, ali se splača računalnik nadgraditi z namestitvijo Windowsa 7, ter novega napajalnika ker mi ta nagaja in zapraviti okrog 100€,
ali bi se ga glede na leta in tudi zmogljivost splačalo prodati, ter kupiti novega, zmogljivejšega, ki bi me potem spet držal nekaj časa ali bi to lahko storil z nadgraditvijo še ta računalnik?
Obiskujem namreč srednjo šolo, kjer ima računalnik prednost pred vsem ostalim, z njimi ogromno delamo in imajo vsi Windows 7 itd...
Hvala.
WarpedGone ::
Če boš zarad nove mašine mel več samozavesti in boš zato zapecal najlepšo bejbiko pol Hell Yeah!
Sicer se pa splača definitivno NE. Tvoja mašina je dovolj dobra za čisto vse razen merjenja dolžine pimpeka.
Sicer se pa splača definitivno NE. Tvoja mašina je dovolj dobra za čisto vse razen merjenja dolžine pimpeka.
Zbogom in hvala za vse ribe
janezek67 ::
Nisi napisal, kateri procesor imaš (tip - oznako). Windows 7 lahko daš gor. Napajalnik se ti splača kupiti, kakšen LC bo čisto vredu. Drugače kot ti je rekel predhodnik, PC je čisto ok.
Griffith ::
windowse 7 bo poganjal kot za šalo. Edina stvar ki bi jo jaz še dodal, če je mogoše je še + 1GB rama da bi imel 4 GB vsega skupaj.
Domnini ::
Nisi napisal, kateri procesor imaš (tip - oznako). Windows 7 lahko daš gor. Napajalnik se ti splača kupiti, kakšen LC bo čisto vredu. Drugače kot ti je rekel predhodnik, PC je čisto ok.
Ni to omenjejno pod Procesor:?
Glede napajalnika, sedaj imam: 550Wat ATX 12cm
Bi ta bil ok: http://www.mimovrste.com/artikel/240002...
ali bi se poznala razlika med 550W in 420W?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajalnik XILENCEOddelek: Kaj kupiti | 3574 (3212) | teidy |
» | Low cost nadgradnja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12320 (10349) | TehDucky |
» | Prodati ali prenoviti moj racunalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6168 (5649) | aljo558 |
» | kateri računalnik naj kupim (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6945 (4876) | klinker |
» | Katere komponente do 300 € ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10630 (9339) | GamingFish |