» »

TV - Radio stolp

TV - Radio stolp

goblinsly ::

Torej že dalj časa poskušam povezati svoj 32LG3000 televizor in radio stolp.

http://www.mimovrste.com/artikel/135010...

Edina direktna možna povezava televizije in radio stolpa je phones izhod na televiziji 3.5mm ----> činč na radio stolpu. Pri tem je zvok zelo tih, če dam vse na max je tišje kot televizijski zvočniki. Poleg tega pa zadeva šumi. Druga opcija pa je, da povežem siolov tuner z radio stolpom. V tem primeru imam na zvočnikih samo zvok od siolove televizije, ne pa tudi HDMI-ja ( pc - tv ) in pa seveda sramotna težava bassov. In sicer, tudi če dam na radio stolpu equalizer na minimum in priklopim zvočnike z minimalno zmožnostjo visokih frekvenc, zadeva še vedno ropota. Televizijo včasih gledam tudi ponoči zraven stene za katero spijo sosedi. In stvar je popolnoma nemogoča, govorjenje se komaj sliši, zadeva pa ropota kot da bi base naštimal na maximum.

Probal sem tudi povezava tv - računalnik - radio stolp, v tem primeru lahko preko zvočnikov poslušam tako HDMI video predvajan preko računalnika kot tudi siolov tv, vendar pa zadeva brni ( nekako tako kot če daš zvočnike na maximum ko ne poslušaš glasbe in šumi ).

Probal sem 3 različne radio stolpe in 4 pare zvočnikov, povsod je enako oz. malce bolje je tam kjer imam equalizer, vendar vseno nesprejemljivo. Ali na tej televiziji sploh obstaja univerzalni output ki bi predvajal popolnoma ves zvok ki naj bi prihajal iz televizije, seveda poleg phone outputa, ki očitno ni dovolj močan za zvočnike.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izboljšanje kvalitete zvoka

Oddelek: Zvok in slika
243719 (3219) goblinsly
»

32LG3000 televizor

Oddelek: Zvok in slika
102293 (2068) goblinsly
»

Potenciometer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6880 (769) SkyEye90
»

Priklop zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
61094 (986) Desty
»

Kateri glasbeni stolp?

Oddelek: Kaj kupiti
102286 (2073) baker

Več podobnih tem