» »

Fujitsu Siemens Lifebook - Ne morem naložiti Windows XP

Fujitsu Siemens Lifebook - Ne morem naložiti Windows XP

Housy ::

Zdravo,

na prenosnik Fujitsu Siemens Lifebook hočem naložiti na novo windowse, vendar mi javi takoj, ko pritisnem tipko enter za ponovno namestitev windowsev naslednje opozorilo/napako:

Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.

Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.

Setup cannot continue. To quit Setup, press F3.

Trenutno so naloženi xp-ji in lahko normalno pridem na namizje in normalno upravljam z vsem, vendar bi rad namestil vse na novo, saj je gor polno drugih zadev, računalnik je rabljen in ga je prej uporabljal že nekdo drug.

Ni mi jasno, kako, da disk ne obstaja oz. ga ne more prebrat, če pa so že windowsi gor in lahko normalno pridem do namizja oz. jih lahko normalno zaženem. Potem takem tud tega ne bi mogel, če pa disk "ne dela" oz. "ga ni".

Kaj bi lahko bilo narobe?

Lp in hvala,
Housy

Zheegec ::

V BIOS nastaviš;
AHCI na OFF, AHCI na IDE, SATA mode na IDE, SATA native mode na IDE,... Kar koli že ima tvoj prenosnik.
Ali pa namestiš Vista/Windows7.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sem dal AHCI na OFF, ostalo sem pustil na ENABLE in dela, me je spustilo naprej.

Bi še te samo vprašal, zakaj sploh je ta AHCI? Moram potem, ko naložim windowse, to ponovno omogočiti oz. dati na ON?

Lp in hvala za hitro pomoč,
Housy

Zheegec ::

Lahko, razlike v hitrosti ne bo. Samo, če ne namestiš vseh driverjev pravilno, zadeva potem spet ne bo delovala.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala za odgovor:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP se noče namestiti

Oddelek: Strojna oprema
15910 (631) filip007