Forum » Programiranje » c++ " znak
c++ " znak
slovencl ::
S funkcijo system() bi rad zagnal en exe programček.
Če v cmd vpišem
Če pa uporabim
Če v cmd vpišem
"c:\Program Files\MojDir\moj.exe"zadeva deluje.
Če pa uporabim
system("\"c:\\Program Files\\MojDir\\moj.exe\"")pa zadeva ne funkcionira. V cmd mi napiše
>>c:\Program<<ni prepoznan kot ukaz. Se pravi da v cmd ne izpiše " simbola. Ne razumem zakaj, saj sem uporabil
\", kakšna ideja?
metalc ::
En C-jevski feature je, da stringe vzame do prvega "neubežanega" presledka. Probaj dati še backslash ('\') pred presledek.
Edit: še bolj verjetno pa cmd misli, da hočeš pognati c:\program in da je Files z vsem ostalim pač en vhodni parameter. Zdravilo je enako: backslash pred presledki, ki so deli datotečnih imen (in ne "ločila" med parametri)
Edit: še bolj verjetno pa cmd misli, da hočeš pognati c:\program in da je Files z vsem ostalim pač en vhodni parameter. Zdravilo je enako: backslash pred presledki, ki so deli datotečnih imen (in ne "ločila" med parametri)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: metalc ()
slovencl ::
Točno tako, cmd misli da je Files in ostalo paramater. Zato tudi ne razumem kaj bi \ pred presledkom rešil, saj se presledek pravilno interpretira. Sem poskusil dat \ pred presledek, ampak je rezultat isti.
Na idejo z " sem prišel, ker tudi če greš v cmd-ju na c: in vpišeš recimo cd progTAB, on sam zaključi z Program Files in da vse v narekovaje, če pa vpišeš cd windTAB, pa zaključi z windows, ampak brez narekovajev.
Še vedno bi rad enostavno samo izpisal ", pa je...
A res nihče ne zna izpisat " v konzolo
A res nihče ne zna izpisat " v konzolo :|
Na idejo z " sem prišel, ker tudi če greš v cmd-ju na c: in vpišeš recimo cd progTAB, on sam zaključi z Program Files in da vse v narekovaje, če pa vpišeš cd windTAB, pa zaključi z windows, ampak brez narekovajev.
Še vedno bi rad enostavno samo izpisal ", pa je...
A res nihče ne zna izpisat " v konzolo
A res nihče ne zna izpisat " v konzolo :|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PSEXEC problemOddelek: Operacijski sistemi | 688 (616) | Pesimist |
» | Kako restartat proces?Oddelek: Programiranje | 3642 (3194) | k4vz0024 |
» | Program za set back time (RUN AS DATE)Oddelek: Programska oprema | 4821 (4445) | Yacked2 |
» | Zagon RLM-serverja avtomatskoOddelek: Programska oprema | 2418 (2090) | Hayabusa |
» | Problem z Microsoft Office 2010Oddelek: Pomoč in nasveti | 1319 (1229) | ThomasSGS |