Forum » Strojna oprema » Nezazna mi diska
Nezazna mi diska
misel_89 ::
Kar na lepem mi računalnik izpiše ko zaznava naprave ob zagonu.
3.rd Master:Maxtor 6B200M0 BANC1B10
ultra dma mode 5 s.m.a.r.t. capable but command failed
Si rečem ok je pač šel disk. Se zmenim z sošolcem da on meni posodi njegov disk jaz pa njemu moj. Meni dela njegov, njemu pa dela moj. Ko pa dam jaz v svoj komp disk pa mi to izpiše.
Bios sem že resetnil pa ni pomagalo. Ima kdo kako rešitev?
3.rd Master:Maxtor 6B200M0 BANC1B10
ultra dma mode 5 s.m.a.r.t. capable but command failed
Si rečem ok je pač šel disk. Se zmenim z sošolcem da on meni posodi njegov disk jaz pa njemu moj. Meni dela njegov, njemu pa dela moj. Ko pa dam jaz v svoj komp disk pa mi to izpiše.
Bios sem že resetnil pa ni pomagalo. Ima kdo kako rešitev?
69charger ::
Ugibam da je starejši ATA/IDE disk. Boš moral preverit kable in pravilno nastavit jumperje na disku.
Duhec ::
V Cmos nastavitvah Biosa izklopi S.M.A.R.T. , da vidiš, če disk potem štarta. Če, takoj naredi backup podatkov brez katerih ti živeti ni.
Potem naredi diagnostiko proizvajalca Maxtor diska, mogoče najde napako in te zato s.m.a.r.t. funkcija obvešča o napaki.
Potem naredi diagnostiko proizvajalca Maxtor diska, mogoče najde napako in te zato s.m.a.r.t. funkcija obvešča o napaki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 26037 obratovalnih ur diska, menjava kliče?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2403 (1514) | gavro |
» | Jmicron in s.m.a.r.t.Oddelek: Strojna oprema | 1103 (1030) | Icematxyz |
» | temperatura sata diskovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2996 (2370) | Jan987 |
» | WD in SMART temperaturaOddelek: Strojna oprema | 1309 (1046) | Damjan Jagar |
» | Čudno piskanje iz IBM DTLA307030Oddelek: Pomoč in nasveti | 1889 (1629) | trot |