» »

Zagon računalnika preko omrežja

Zagon računalnika preko omrežja

Dahakka ::

Pozdrav vsem skupa,

pišem vam, ker imam problem pri domači nalogi, za katero moram narediti, da se nek poljuben računalnik B s pomočjo mojega(tega) računalnika A zbudi preko omrežja. To pomeni, da naj bi se računalnik zagnal, B naj bi deloval tudi brez trdega diska, A pa mora biti nastavljen na naslov 10.2.3.1. Ob zagonu računalnika se mora na zaslonu izpisati nek poljuben tekst kateri mora biti viden vsaj 30 sekund.

Uglavnem, ko se računalnik zažene, se mora prvo izpisati tisti poljubni tekst, nato se moram iz mojega računalnika A zagnati B v poljuben operacijski sistem preko omrežja, pri katerem uporablja DHCP strežnik, nfs krnel in strežnik TFTP.

Ali ima kdo tukaj kakšno znanje, kako naj s pomočjo teh podatkov skonfiguriram računalnik, da bom lahko preko mreže zagnal poljuben računalnik. Na mojem računalniku teče operacijski sistem Ubuntu 10.10, katerega tudi nameravam uporabljati pri bootanju preko omrežja. Iskal sem že po vašem forumu, vendar takih tem še nisem našel, zato sem se odločil, da bom odprl novo.

Lepo bi prosil nekoga, ki kaj ve o tem, da mi pomaga pri rešitvi problem, saj je ta naloga malo prezahtevna zame, oziroma, če ve kakšno spletno stran, kjer je to podrobno opisano, lahko posreduje tukaj in se bom ravnal po tistem. Našel sem kar nekaj strani na to temo, vendar mi niso bile v pomoč, ker so bile spisane na višji ravni od mojega znanja.

Lep pozdrav,
Miha

bluefish ::

Kot prvo moraš v BIOS-u nastaviti Wake-On-LAN.

Dahakka ::

To vem, kaj pa ostala konfiguracija, nastavljanje DHCP strežnika, TFTP...?

ZGI ::

Ob zagonu računalnika se mora na zaslonu izpisati nek poljuben tekst kateri mora biti viden vsaj 30 sekund.


Tole bi se pomoje dalo rešiti z Grub bootloader-jem ki ga uporablja Ubuntu. Nekaj o kustomizaciji bootloaderja najdeš tu: klik
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Dahakka ::

Najlepša ti hvala, bom preučil zadevo in poskušal začeti z konfiguracijo, upam pa, da mi boste lahko pomagali še s kakšnim napotkom, kako se celtna zadeva konfigurira, ker je to zame malo težko.

Hvala ZGI za odgovor!!!

LP,
Miha


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ESP8266 ESP-12E (NodeMCU 1.0)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
453369 (2214) dc10
»

Varnostna kamera - backdoor - Sricam

Oddelek: Informacijska varnost
185562 (5074) poweroff
»

Program za tiskanje položnic

Oddelek: Programska oprema
1712609 (9424) gregy
»

Kakšna je razlika, še se prijaviš kot administrator lokalno ali kot administrator v d

Oddelek: Operacijski sistemi
112285 (2008) krneki
»

Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
614797 (4025) Microsoft

Več podobnih tem