» »

iphone vprašanje?

iphone vprašanje?

slavko5 ::

Lp,

sem Slavko in vam pišem ker imam nekaj vprašanj glede iPhone telefona. Pred približno 3 meseci sem v Mariboru našel iPhone telefon na avtobusni postaji ko sem se ravno vračal v Celje, vse do danes pa sem ga imel doma v kuhiniji ker sem ga imel namen uporabiti zase, namreč sam sem izgubil že 2 mobilna telefona in za 1 vem da je bil ukraden in nobenega nisem dobil nazaj, razmišljal sem tudi če telefon nesem na policijo v Celje ga nebo nihče prevzel ker je bil telefon najverjetneje kjer je bil tudi najden izgubljen v Mariboru, tako da si bo ta telefon kasneje lastila policija tega pa neželim. Prosim da me ne obtožujete kraje ali česa drugega ker telefon ni bil ukraden in nič tukaj gre le za preprosto dejstvo, no vprašanje pa je naslednje: Kakšen je postopek če jaz zaženem telefon me bodo takoj zasledili in mi bo na vrata potrkala policija (tega seveda neželim) ali bom telefon lahko normalno uporabljal. Slišal sem da vsi telefoni uporabljajo svojo IMEI številko preko katere telefon tudi zasledijo, zato me zdaj zanima ali je na iPhonu možno spremeniti IMEI številko? ali je tukaj obstoja kakšna druga rešitev? Prosim da mi odgovorite na vprašanje in ne pričnete pisati neumnosti da je to nezakonito ali da sem telefon celo ukradel, vsega tega se zavedam in vse odgovornosti popolnoma sprejemam, za vaše odgovore pa se vam vnaprej zahvaljujem!!

Pozdrav.

Ziga Dolhar ::

Če je lastnik telefona na policijo podal prijavo, bo policija poslala dopis operaterjem z IMEI številko. Če bo operater zasledil, da je telefon v uporabi v njegovem omrežju, bo policiji sporočil telefonsko številko SIM kartice in naročniške podatke, ki jih premore.

Kot si že sam ugotovil, je tvoje ravnanje nezakonito.
Zatajitev
208. člen
(1) Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki mu je zaupana, se kaznuje z zaporom do dveh let.
(2) Če je vrednost zatajene stvari majhna in si je storilec hotel prilastiti stvar take vrednosti, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(3) Če stori dejanje iz prvega odstavka tega člena skrbnik, se kaznuje z zaporom do treh let.
(4) Če je zatajena stvar posebnega kulturnega pomena ali naravna vrednota ali če je zatajena stvar velike vrednosti in si je storilec hotel prilastiti tako stvar ali stvar take vrednosti, se kaznuje z zaporom do petih let.
(5) Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(6) Pregon za dejanje iz prvega, drugega in petega odstavka tega člena se začne na predlog.


Če "ne verjameš", se v ponedeljek oglasi ob 12:15 na kranjskem Okrajnem sodišču in boš lahko spremljal eno kazensko obravnavo v podobni zadevi.

... in pri kaznivih dejanjih na Slo-techu ne pomagamo. Pravila. Opozorilo.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Je izgubljena stvar kraja?

Oddelek: Loža
224184 (3157) zee
»

Bivša noče vrniti stvari. Kaj narediti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5411714 (9269) nagobčnik
»

Gizmodo ne bo obtožen zaradi razkritja iPhona 4

Oddelek: Novice / Tožbe
155781 (4948) Masamune
»

Študentski servis prevelik znesek !

Oddelek: Loža
398598 (4289) tx-z

Več podobnih tem