Forum » Omrežja in internet » Težava z IP naslovi
Težava z IP naslovi
Lukzii ::
Torej, na Lenovo prenosniku N200 imam pač Intelovo 4965AGN wireless kartico. Pred kratkim sem "fleširal" router in vse na novo nastavil (to je bolj za info). Problem nastane na prenosniku, saj mi v konzoli z ukazom ipconfig /all izpiše, da ima ta adapter naslov 192.168.1.2xx, če pa pogledam v properties na control panel pa pravi da je ročno naštiman na 192.168.1.1xx. Kje bi lahko bila težava?
Uporabljam win7
LP
Uporabljam win7
LP
Jernej88_ ::
Kakšen pa je IP routerja (tisti do katerega dostopaš do nastavitev iz tega prenosnika)?
LP J.
LP J.
No more Slovenia!
Gwanaroth ::
Če imaš na routerju DHCP in na wifi adapterju tudi DHCP vklopljen, poženi v konzoli ipconfig /release ter ipconfig /renew
Lights often keep secret hypnosis..
Router ima IP 192.168.1.x, DHCP pa je izklopljen na routerju, na laptopu pa je tudi v properties nastavljen statični IP. Težava je v tem, ker mi konzola javi en IP, "okenske" lastnosti pa drug...
jRk0 ::
zakaj mas sploh dhcp izklopljen (kaj pa ko pride na obisk kdo?) in kaj tocno ti sploh ne dela in se v routerju lahko ti za svoj racunalnik tudi ob vklopljenem DHCP-ju nastavis staticen ip za mac naslov, ki ti ga bo router dodeljeval vsakic, tudi ce mas na automatic nastavljeno v windowsih (kar je itak boljse, ce mas laptopa, ker ga verjetno nimas samo doma in mors vedno ip nastavljat)
You fuck up once, you loose two teeth.
Zadeva je sledeča, ko odprem wireless network properties in kliknem details, se mi izpiše IP z 192.168.1.2xx, če pa odprem adapter properties pa 192.168.1.1xx; router pa mi javi, da je nanj priklopljen računalnik z 2xx IPjem.
Zakaj nimam DHCPja...mogoče še navada, ko sem imel še desktop PC ;)...je pa res da imam v mreži še 2 "stacionarna" računalnika, ki jih uporabljata 2 različna userja.
Zakaj nimam DHCPja...mogoče še navada, ko sem imel še desktop PC ;)...je pa res da imam v mreži še 2 "stacionarna" računalnika, ki jih uporabljata 2 različna userja.
No zdej se je pojavil pa še tretji problem ;) dobil sem službeni računalnik, ki ima seveda nasstavljeno da pridobi preko DHCP. Kaj pa sedaj? ;)
5er--> ::
Vklopiš DHCP na routerju in pod možnostjo "Static DHCP" na routerju določiš IP-je, ki bi jih rad imel za svoje ne-službene računalnike.
Hm, 5er, prosim če mi malo bolj pojasniš kako to naredim; imam Linksys WRT54GS fleširan z dd-wrt...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus router in Access pointOddelek: Omrežja in internet | 1097 (854) | iglavc |
» | Innbox v50 in ruterOddelek: Omrežja in internet | 9978 (9505) | Malajlo |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12126 (10902) | turob2 |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2392 (1986) | cordoba |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3861 (3335) | NeMeTko |