Forum » Pomoč in nasveti » GRUB Loading:, error : unknown filesystem, rescue>, HELP!
GRUB Loading:, error : unknown filesystem, rescue>, HELP!
__Devil__ ::
Lep pozdrav!
Na netbooku ASUS 1005PE sem imel naložen Ubuntu 10.10, ampak sem se ga naveličal, ker mi je zasedel celoten "D:" pogon (130gb) sem ga odstranil z programom (partition manager ali nekaj takega) v windowsih ter formatiral disk.
Sedaj pa ko prižgem netbook dobim vedno tole sporočilo:
GRUB Loading:
error : unknown filesystem
rescue>
Pozna kdo rešitev za to?
Poskusil sem že preko USB-ja (ker CD-ROM-a nima) zagnati win 7 "command promt" in vpisovati komande kot so "fixmbr" in "fixboot" ampak mi nič ne deluje
http://www.linuxquestions.org/questions... - Poskušal sem poiskati rešitev tudi tukaj, ampak mi ni uspelo .
Prosim za pomoč!
Hvala.
Na netbooku ASUS 1005PE sem imel naložen Ubuntu 10.10, ampak sem se ga naveličal, ker mi je zasedel celoten "D:" pogon (130gb) sem ga odstranil z programom (partition manager ali nekaj takega) v windowsih ter formatiral disk.
Sedaj pa ko prižgem netbook dobim vedno tole sporočilo:
GRUB Loading:
error : unknown filesystem
rescue>
Pozna kdo rešitev za to?
Poskusil sem že preko USB-ja (ker CD-ROM-a nima) zagnati win 7 "command promt" in vpisovati komande kot so "fixmbr" in "fixboot" ampak mi nič ne deluje
http://www.linuxquestions.org/questions... - Poskušal sem poiskati rešitev tudi tukaj, ampak mi ni uspelo .
Prosim za pomoč!
Hvala.
cobrica ::
Ja grub se je zapisal na MBR. Popravi ga z live cdjem od win7. Dejansko prepisati moreš grub z windowsowim. Ko prideš v win 7 cd maš nekje spodaj repair startup al nekaj podobnega. Sam sem tudi imel večkrat take probleme pa sem se igral nekaj časa pa mi je potem ratalo.
__Devil__ ::
Jaz se igram že 2 dni, pa mi ne uspeva . Sedaj grem sprobat spet z startup repair. Drugače preko USB-ja samo, ker CD-ja nima tale netbook.
PacificBlue ::
tale dva ukaza uporabi v cmd, ko das repair
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
I’m out.
:3
:3
cobrica ::
PacificBlue je izjavil:
tale dva ukaza uporabi v cmd, ko das repair
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
Tocno to sem tudi sam uporabil ja :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk read error occurred press ctrl+alt+del ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1064 (877) | Riff |
» | Pobrisal particijo na kateri je OSOddelek: Pomoč in nasveti | 814 (764) | Lonsarg |
» | bootmgr is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 990 (945) | mladec |
» | Narobe inštaliran boot sector, kaj naj storim? HITRO, če se da :DOddelek: Pomoč in nasveti | 1051 (713) | Spajky |
» | Dual boot - resen problemOddelek: Operacijski sistemi | 1342 (1124) | Robocop1 |