Forum » Kaj kupiti » LCD ali PLAZMA
LCD ali PLAZMA
jelso ::
Lep pozdrav,
Odločil sem se kupiti nov TV vendar ne vem kaj bi se bolj splačalo. Kolebam med malo večjo plazmo ali pa malo boljšim LCDjem.
TV bi imel priklopljen na PC in ga bi uporabljal namesto LCD monitorja. Zanima me tudi kateri modeli bi bili dobri ki bi znali lepo predvajati
tudi SD sliko.
Pripravljen sem odšteti nekje do 1200€.
Hvala lepa za odgovore.
Odločil sem se kupiti nov TV vendar ne vem kaj bi se bolj splačalo. Kolebam med malo večjo plazmo ali pa malo boljšim LCDjem.
TV bi imel priklopljen na PC in ga bi uporabljal namesto LCD monitorja. Zanima me tudi kateri modeli bi bili dobri ki bi znali lepo predvajati
tudi SD sliko.
Pripravljen sem odšteti nekje do 1200€.
Hvala lepa za odgovore.
IntelŸ E8200,Asus P5K Pro,8GB DDR2, Ati Radeon 4870
BigSmoke ::
LG 50 pk950 upam da ne bo prevelko pa kaksna pansonic iz G serije
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigSmoke ()
Na kaj je sploh potrebno paziti pri plazmah ali pa pri lcdjih.
A se recimo bolj splača kupit manjši LED LCD al mal večji navaden LCD?
A se recimo bolj splača kupit manjši LED LCD al mal večji navaden LCD?
BigSmoke ::
plazma je velik bolj k lcd... za led lcd pa so še trenutno previsoke cene ... za ta dnar kupi plazmo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigSmoke ()
Amy24 ::
Kupujemo TV, in imamo nagledane naslednje modele:
LG 42LE5300 LED LCD
LG 42LD550 LCD
LG 42LD750 LCD
Zanima me mnenje katerega vzet? Nekje hvalijo LED LCD-je, drugje spet ne...je se mi zdi to zelo subjektivno mnenje, potem ali vzet cel LED ali Edge LED ipd.
Zanima me tudi, če se splača dokupiti paket: se zgodi pri Big Bangu ali ne (npr. Harvey Norman, Mimovrste ipd. tega nimajo).
LG 42LE5300 LED LCD
LG 42LD550 LCD
LG 42LD750 LCD
Zanima me mnenje katerega vzet? Nekje hvalijo LED LCD-je, drugje spet ne...je se mi zdi to zelo subjektivno mnenje, potem ali vzet cel LED ali Edge LED ipd.
Zanima me tudi, če se splača dokupiti paket: se zgodi pri Big Bangu ali ne (npr. Harvey Norman, Mimovrste ipd. tega nimajo).
Amy24 ::
LG 42LE5300 LED LCD tale je cel LED, ker tud na uradni strani piše, da je ekran LED (Display Type LED).
Hvala. Odprto imamo še eno vprašanje: podaljšanje garancije: DA ali NE :)
Hvala. Odprto imamo še eno vprašanje: podaljšanje garancije: DA ali NE :)
DarwiN ::
LE 5300 je edge led, dobiš ga pri idealo.si za 730EUR, "zgodi se" pa ne jemlji, ker je oslarija, saj je tak TV čez 2 leti ko mu poteče garancija itak vreden le še 200EUR... "zgodi se" torej le v primeru, če ga misliš po stopnicah zalučat čez 3 leta.
Saj tut full LED ni bistveno lepša zadeva..Tisto kar naredi razliko je local dimming (lokalno zatemnjevanje), ampak tile so dragi...
S tem 5300 ledom v bistvu prišparaš par evrov na energiji, druge bistvene razlike ni, zato lahko komot tudi po 550tki posežeš za 560EUR.
Saj tut full LED ni bistveno lepša zadeva..Tisto kar naredi razliko je local dimming (lokalno zatemnjevanje), ampak tile so dragi...
S tem 5300 ledom v bistvu prišparaš par evrov na energiji, druge bistvene razlike ni, zato lahko komot tudi po 550tki posežeš za 560EUR.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
A se pri nas nikjer ne da dobiti LG 42LE5400ali pa 47LE5400 Led lcd tv, ter kaka je razlika med LE5300 in LE5310. In pa če so zunaj kaki tvji drugih znamk ki imajo podobne karakteristike kot LG. Zanima me tudi če so zunaj kaki FULL LED LCDji drugih znamk ki nimajo stekla gor kakor ima LE8500.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jelso ()
DarwiN ::
5400 model je s 120Hz namenjen za ameriški trg, sicer je pa ~enak evropskemu 5300.
Mislim, da so v eni drugi nitki ugotavljali, da ima 5310 samo drugačen podstavek, ali morda barvo, saj glede na podobno ceno druge razlike skoraj ne more biti.
Dvomim da boš našel, sploh v tvojem budgetu. 8500 je best buy, in če te tale moti, potem pozabi na full led in išči kvalitetne TVje z edge led. Poglej za modeli Sharp in Sony. Pa Panasonic je vedno kralj med TVji. V20 model je top in ne moreš zgrešit. TX_L42v20.
Mislim, da so v eni drugi nitki ugotavljali, da ima 5310 samo drugačen podstavek, ali morda barvo, saj glede na podobno ceno druge razlike skoraj ne more biti.
Zanima me tudi če so zunaj kaki FULL LED LCDji drugih znamk ki nimajo stekla gor kakor ima LE8500.
Dvomim da boš našel, sploh v tvojem budgetu. 8500 je best buy, in če te tale moti, potem pozabi na full led in išči kvalitetne TVje z edge led. Poglej za modeli Sharp in Sony. Pa Panasonic je vedno kralj med TVji. V20 model je top in ne moreš zgrešit. TX_L42v20.
You don't see faith healers working in hospitals
popster ::
5400 model je s 120Hz namenjen za ameriški trg
enkrat je blo tako da si rabu v ameriki NTSF pri nas pa PAL TV, danes je verjetno vseeno ker so frekvence precej višje.
kako izbrati televizor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma, LCD električna poraba (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 56022 (44818) | mojbrat |
» | Kako ugotoviti ali ima LED TV FULL LED tehnologijoOddelek: Zvok in slika | 3283 (2818) | Izi |
» | Plazma LG50PK750Oddelek: Zvok in slika | 2253 (1563) | Daddy1 |
» | Nakup LCD/LED televizijeOddelek: Kaj kupiti | 2087 (1492) | AapocalypseE |
» | Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 69993 (56125) | seljo |