» »

Ali lahko prepovem tovornjaku parkiranje na zemljišču, kjer sem solastnik?

Ali lahko prepovem tovornjaku parkiranje na zemljišču, kjer sem solastnik?

barakus ::

Pozdravljeni

Na vasi pred hišo imamo cesto in nasproti (čez cesto) je kot en odstavni pas iz šodra, širok kakih 5m. Zadnje leto so začeli tam parkirat tovornjaki oz. puščat po 3 prikolice, katere si lastijo. Mene to izjemno moti, zaradi hrupa (ob polnoči to priklapljajo in odklapljajo) in tudi iz estetskega vidika (pridem iz hiše in namesto pogled v gozd imam pogled na prikolice). To zemljišče je v skupnem lastništvu 50 vaščanom, med katerimi smo tudi mi.

Sedaj me pa zanima, če se sploh lahko in na podlagi česa se lahko lotim tovornjakarja, da ga prepričam, da mi ne pušča več teh prikolic tam? Ali kakšen zakon ureja izgled in okolico slovenskih vasi ali je to bolj v pristojnosti občin? Ali kakšen zakon kaj omejuje kje lahko tovornjaki parkirajo?
Po zdravi pameti, pa sklepam, da vsaj iz naslova mojega solastništva, on ne bi smel tam parkirati brez mojega soglasja.
Kaj naj storim?

LP

Pyr0Beast ::

Pogovorit se in to je to.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

ThinMan ::

Torej je parcela državna oz. občinska ali ima vsak lastnik 10cm tega 5m placa.

Smo bili v podobni situaciji in smo se zmenli - vsi skupaj. Šlo pa je za lager in smo ga naredili na drugem mestu. Brez problema.

Dobra beseda pa bo. Nikakor pa ne utrujat s kakšno policijo, zaporo, kaznijo, ... Potem v vasi zgubiš še ta status ki ga imaš.
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

St235 ::

Glede na to da gre za skupno zemljišče bo zelo težko kaj naredit. Bistveno pri tem je tudi kdo parkira. Če parkira, kdo izmed vaščanov potem razen pogovora nimaš nobenih možnosti. Če pa gre za nekoga tretjega in se dogovoriš z ostalimi lastniki parcele, pa seveda lahko postavite ograjo, oziroma količke, ki bodo fizično omejili dostop. Če so ustrezno dimenzionirani in razporejeni lahko preprečijo dostop kamjonom, medtem ko se z avtom/traktorjem še vedno da mimo, če je treba.

Načeloma je res, da brez soglasja tam ne sme parkirat vendar, ker gre za privatno zemljišče in pri tem ni nihče ogrožen policija ne more in ne bo ukrepala. Sodno je možna edino civilna tožba.

DonMatejo ::

barakus, najbrž si iz zvirč :)

barakus ::

Parcela je tam od 50 vaščanov, jaz imam en del torej 1/50 vse skupaj pa je to ne vem nekaj 10 kvadratov. Če ne smejo gradit vetrnic, ker niso vsi solastniki eksplicitno dovolili ne vem zakaj bi lahko pa parkirali, kjer pa sigurno nihče ni dal dovoljenja. Rad bi vedel, če imam kakšno podlago ali pa če bom bolj težko kaj dosegel. Jaz bom najprej rekel šoferju in če ne bo zaleglo (česar se bojim, ker on nima kam to parkirat drugam, samo to ne pomeni da je pred mojo hišo ok) in če ne bo zaleglo, bom se probal s sovaščani zmeniti, da postavim tam eno tablo, privat zemljišče, prepovedano parkirat. Preko policije pa dvomim da bom kaj dosegel, razen ponoči, ko mi zabija tiste kline pa odklaplja in preklaplja te njegove priklopnike sredi noči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja po zasebni poljski poti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14316477 (13153) Mehmed
»

Kazen za parkiranje na cesti na zasebnem zemljišču

Oddelek: Na cesti
307463 (6234) s1m0n

Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13641241 (36891) Gandalfar

Več podobnih tem