» »

Problem z wireless USB ključkom Cisco

Problem z wireless USB ključkom Cisco

Boomy ::

Zdravo!

Imam probleme z wireless internetom oz. z USB adapterjem. Imam Linksys - Cisco USB ključek (model WUSB100) za wireless internet. Na računalnik je nameščen Windows XP 2 64bit. Priložen CD za namestitev pa na žalost ne podpira te verzije OS. Na internetu sem iskala lep čas namestitveni program, ki bi bil primeren za ta Windows, pa ga ni bilo mogoče najti oz. me ni že takoj na začetku "spustil naprej". Zanima me, če je že kdo imel isti problem oz. če pozna rešitev.

Hvala lepa za odgovore.

kow ::

Boomy ::

Kot že rečeno, noben program ne dela, ta link pa sploh fajla ne dobi. :)
Ali ima mogoče še kdo idejo, kako bi zadevo lahko povezala z wireless routerjem prek tega USB adapterja?

Hvala.

Spajky ::

Najprej moraš vedet, kateri chipset ima ta ključek, ker različne verzije imajo različnega! Poišči preko FCC ID -ja : http://driverzone.com/fcc_id_search.htm ali https://fjallfoss.fcc.gov/oetcf/eas/rep... . Ali pa Guglaj za tvoj ključek, pa gor poglej ali na škatli, katera verzija je, da spet popuglaš za drajverje. Ko to maš, pejdi na stran proizvajalca chipseta po drajverje ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Boomy ::

Proizvajalec je ralink.com, tam se da tudi downloadat driver. Vendar pa ta install ne zazna Cisco USB ključka. Nekje sem prebrala, da je treba nekako updejtat INF datoteko, da program zazna ključek. Vendar tega mi nikakor ne uspe, nimam ravno prakse v temu.

Ni mi pa jasno, zakaj driverji, ki so na Linksys - Cisco spletni strani, ne delujejo, če pa so original. Namestitveni program jih namreč nikakor noče zaznati, pa sem probala res vse, kar mi je padlo na pamet.

Vikking ::

Navodila za Win XP 64bit:

Download and run it.: http://www.ralinktech.com/support.php?s...

It won't recognize your adapter at first. Go to the WINDOWS\SYSTEM32\DRVSTORE\rt2870_E.... You'll see the RT2870.inf file in that folder. Open it in Notepad. Under the first [Ralink] section, add this line:

%GenericWLAN.DeviceDesc% = RTWLAN.ndi, USB\VID_1737&PID_0070


This change will get it to recognize the Linksys adapter. Save your changes, then go into device manager. Find you Linksys adapter under network adapters and choose "update driver". Tell it to "Install from a specific location". Then choose "Don't search, I'll choose". Click "Have a disk" and point it to the folder mentioned above. It should show as "802.11 USB Wireless Lan Card". It will warn that the driver is not digitally signed so choose continue anyway. It should install the driver. RaLinkTech says to uninstall the original drivers so that may make these steps easier. The main thing is to update the [RaLink] section to recoginize the adapter. You can even modify the inf file to make the description say Linksys but this is the minimal changes you need to make to get it workin

Boomy ::

Hvala lepa za odgovor.

Nekako mi je uspelo nastavit, da računalnik zazna ključek. Problem pa je, da router ne zazna ključka in obratno, tako da še vedno povezava ne deluje. Na drugem računalniku pa wireless deluje normalno (ima pa že vse vgrajeno). Po navodilih proizvajalca sem nastavila vse, kar naj bi bilo potrebno za delovanje. Za ostalo pa žal nimam znanja. Bom poskušala pobrskati še po tem forumu, če je kdo imel podoben problem.

Spajky ::

Poženi Ralink-ov UI in vklopi Turn on RF "knof" pod advanced ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Boomy ::

Ok, uspelo mi je nekaj urediti, tako da ključek zazna vse povezave. Problem pa je, ker se na nobeno ne morem povezati kljub pravilnemu passwordu. Prav tako moram vsaj 10x pritisniti refresh, da mi te povezave sploh najde. In ko jih, jih najde samo za kratek čas, nato pa spet izginejo iz liste... :'(

Naj povem še, da sem poskušala prek programa za router dodati novo napravo (računalnik s ključkom) in mi ga router sploh ne najde.

Spajky ::

Nastavi v Ralink-UI pod Advanced : TxRate 2Mbit; wireless mode 802.11 B/G mix; odkljukaj in nastavi Fast Roaming at -90; odkljukaj TxBURST; izklopi CCX2.0 ali pa vsaj odkljukaj stran tam LEAP turn on CCKM (če je vse odkljukano tam.)

Zdaj bi ti moralo obdržati pod Site Survey razpoložljive AP-je; izberi tistega, ki ti rabi in ga oznaci ter dodaj v Profile, tam pa nastavi še vse kar treba pod edit [npr.Authentication Type: Open (verjetno)] in na koncu aktiviraj.

Pa malo prečitaj UI-manual (ANG).hlp v setup mapi ...

Če ti še ne rata, pa je naj ti naštimajo/sprobajo ključek skupaj z Laptopom tam, kjer si ga kupila. Lahko je pa res ključek defekten, tako kot je bil ta moj: http://www.elektron.si/forum/viewtopic.... ... vse je mogoče ... pri današnjih trgovcih ;(
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Boomy ::

Pod Advanced mi ponudi samo 2.4GHz, drugega pa ni. V naslednjem zavihku pa je možnost za dodajanje certifikatov. Tega nisem storila. A je mogoče to krivo?
Omrežje sem tudi dodala pod profil, pa še vedno se noče povezati...

Hvala lepa za pomoč. Verjetno bom res mogla kakšnega strokovnjaka poklicati, da sam pogleda, kaj je na stvari.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako usposobiti wifi na starem laptopu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
8927 (663) Pentium
»

Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588787 (7879) Jst
»

Domače omrežje - linija in wireless

Oddelek: Omrežja in internet
354475 (3954) amigo_no1
»

Wireless kartica ne deluje na win 7

Oddelek: Omrežja in internet
151740 (1582) kratos
»

Wireless prekinja

Oddelek: Omrežja in internet
122494 (2284) alesek86

Več podobnih tem