Forum » Programiranje » [PostgreSQL] Full text search
[PostgreSQL] Full text search
incognito ::
Živijo,
Zanima me če mi lahko kdo priporoči kakšen dober tutorial/knjigo, ki obravnava učinkovito iskanje po relativno veliki (10+ GB) zbirki besedil. Besedila so v slovenščini, angleščini in nemščini.
Pregledal in preizkusil sem že "native" FTS (tsvector, tsquery), ki ga ponuja PostgreSQL - vendar imam občutek da se da stvari narediti še bolje (performance & relevance).
Našel sem sisteme kot sta Sphinx in Lucene, vendar bi preden začnem "kopati" dalje z veseljem dobil še kakšno mnenje na omenjeno temo. Ima kdo kakšne dobre/slabe izkušnje oziroma priporoča kaj drugega?
Že v naprej hvala za koristne informacije.
Zanima me če mi lahko kdo priporoči kakšen dober tutorial/knjigo, ki obravnava učinkovito iskanje po relativno veliki (10+ GB) zbirki besedil. Besedila so v slovenščini, angleščini in nemščini.
Pregledal in preizkusil sem že "native" FTS (tsvector, tsquery), ki ga ponuja PostgreSQL - vendar imam občutek da se da stvari narediti še bolje (performance & relevance).
Našel sem sisteme kot sta Sphinx in Lucene, vendar bi preden začnem "kopati" dalje z veseljem dobil še kakšno mnenje na omenjeno temo. Ima kdo kakšne dobre/slabe izkušnje oziroma priporoča kaj drugega?
Že v naprej hvala za koristne informacije.
technolog ::
Si si že sam odgovoril, sphinix in Lucene sta odgovor v takih primerih, obneseta se hitreje kot fulltext search, seveda pa je slednje manj komplicirano za namestitev.
incognito ::
Obstaja kakšen preizkušen stemmer za slovenščino?
[edit] Oziroma da dopolnim vprašanje, kateri izmed omenjenih se bolje znajde s slovenščino?
[edit] Oziroma da dopolnim vprašanje, kateri izmed omenjenih se bolje znajde s slovenščino?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: incognito ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c# .net] Iskanje datotekOddelek: Programiranje | 1871 (1591) | Evolve |
» | Google Summer of Code 2014 in slovenski projektiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6223 (3796) | AndrejO |
» | programiranje iskanjaOddelek: Programiranje | 1457 (1050) | Gandalfar |
» | Neuporaben iskalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Slo-Tech | 6637 (4704) | xabre |