» »

Dva routerja (en kot switch)

Dva routerja (en kot switch)

-žiga- ::

Imam dva routerja, oba sta Asus wl500g, en je malo novejši model. OS je Windows 7 na vseh računalnikih.

Imel sem povezano:
Router 1: WAN - modem, LAN1-3 - Računalnik 1-3, LAN4 - Router 2
Router 2: LAN1-3 - Računalnik 1-3, LAN4 - povezava Router-Router

Drugi router se je takoj ob priklopu samodejno začel obnašati kot switch in vse je delovalo brez problema, dokler nisem poskušal na enega od routerjev priklopiti zunanji disk. Potem je mreža še delovala, internet pa le delno, prav tako je dostop do routerja (prek 192.168.1.1) včasih deloval, včasih ne, včasih pa je sredi nastavljanja zmanjkalo povezave. Mreža med računalniki pa je ves čas delovala.

Potem sem se lotil ponovnega nastavljanja vsega. Resetiral sem oba routerja in vse nastavil na novo. Zdaj deluje vse normalno, dokler je povezan samo prvi router. Ko vklopim Router 2 v Router 1 (LAN-LAN), je ta sicer zaznan kot switch (vsaj tako pokaže "see full map" v mrežnih nastavitvah Windows 7), ampak se zgodi isto, kot opisano v prejšnjem odstavku (mreža dela, tudi med računalniki na različnih routerjih, internet pa po principu zdaj je - zdaj ga ni).

Verjetno je problem v IPjih ali pa DNSjih, ampak Pojma nimam kaj nastaviti, ker je pred problemom delovalo vse takoj, brez spreminjanja nastavitev. Niti nimam več idej, kaj še preveriti.

gokky ::

Izključi DHCP na tistem usmerjevalniku, ki ni vključen v Internet

-žiga- ::

Naredil in zaenkrat je vse delovalo tako kot mora. Hvala :)

Upam, da se ne pojavi kak dodatni problem, ko se še kak računalnik vključi v mrežo (trenutno sem preizkušal samo s tremi - 2 na Routerju 1 in 1 na Routerju 2).

Še enkrat hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8727564 (8430) fpopla87
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

7814855 (13444) styled
»

težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjev

236103 (4609) nx6325
»

Kako povezat dva routerja?