» »

Prenosnik Dell XPS 15

Prenosnik Dell XPS 15

najkec ::

Mene pa zanima ce kdo ve kdaj priblizno bo prsu tale prenosnik Dell XPS 15 (klik).
In v kateri trgovini naj bi ga dobili prvo?
Prosim za odg.

HVALA,

lp, najkec
  • spremenil: najkec ()

bluefish ::

Imel ga bo najbrž kak FMC, cena pa verjetno $ = EUR + še kaj .

najkec ::

Hvala. Ja cena upam da bo ugodna tko kot je v USA. Da bi pa narocu iz tujine? se splaca?

bluefish ::

Cenovno se vsekakor splača. Če se ne motim, ima Dell tudi mednarodno garancijo in se glede tega ni bati. Boš pa moral naročiti nalepke za slovenske tipke.

najkec ::

Glede tipkovnice me nic nebi motilo. Zanima me sam se kje bi blo pametno narociti? Ker mislim da na tej strani dell.com ne posiljajo v slo., samo po USA. Al kako bi blo to? Kaksna ideja?

bluefish ::

Nemčija, VB,...
Menda je možno iz Dell strani naročati v Italijo ipd. Če torej tam koga poznaš, je tudi ta možnost. Seveda po evropski ceni.

najkec ::

A ni v EU povsod ista cena? Kaksna spletna stran? Ne nazalost nepoznam nobenega tam.

najkec ::

Evo neki sm najdu (klik) res da ma mal slabsi procesor pa 3gb rama. sam mi je dovolj. Sam nevem ce se da poslt v Slo iz nemcije.

bastadu ::

Že kaj novega o temle prenosniku pri nas? Namreč tudi sam ga kupujem in zgleda prav zanimiva izbira ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

bastadu ::

Čedalje bolj se nagibam k temu, da bi ga naročil kar iz UK, ker tam imajo trenutno neko akcijo in dobim za cca. 1200 EUR svetovno konfiguracijo (i7-740QM, 4GB rama, FullHD B+RGLED zaslon, nvidia 435M 2GB grafika, DVB-T tuner, itd) ... Pri nas ga še zaenkrat ni na vidiku, ko pa bo, vprašanje če bodo sploh takšne konfiguracije, če pa že bodo, bodo stale krepko čez 1500 EUR, če ne že blizu 2k ... Ker pa dell.co.uk ne pošilja izven UK se bo potrebno poslužiti kakšne "parcel forwarding" storitve, je mogoče že kdo to prakticiral? A mogoče kdo ve, kje na dell.co.uk bi lahko za izbrano konfiguracijo videl okvirni čas dobave še preden zaključim naročilo? Ne bi rad zadeve dejansko naročil, potem pa ugotovil, da jo dobim šele čez nekaj mesecev ...

Michaelosz ::

Ravno pred tednom sem naročil Dellovega XPS, vendar 17ko. Konfiguracija je i7, nvidia 3gb 445m, 4gb ddr3, 500gb. Naročo sem v Švico in plačal 960EUR. Mislim, da za takšno konfiguracijo plačaš pri nas krepko čez jurja. Najbolj se ti splača če pogledaš na dell.at ali dell.ch, in naročiš na koga, če slučajno imaš.

Za čakat pa je odvisno, če nič ne spreminjaš lahko dobiš v 2 tednih. Jaz sem npr. spremenil tipkovnico (iz DE v UK), vzel sem angleški windows in angleško dokumentacijo in moram zdaj čakat mesec in pol. Vendar se kljub temu splača. Za tak denar pri nas dobiš i3 in kišto jabolk.

najkec ::

Pri nas XPS 15 ne bo, kar se tice bigbanga, harvey norman ipd., ker mi je se usak reku da to no dobr prenosnik. Pomoje se najbol splaca narocit v tujini.

Michaelosz ::

najkec je izjavil:

Pri nas XPS 15 ne bo, kar se tice bigbanga, harvey norman ipd., ker mi je se usak reku da to no dobr prenosnik. Pomoje se najbol splaca narocit v tujini.


in zakaj naj ne bi bil dober? :D a slabši je od onih 300 let starih kišt v bigbangu, ki jih prodajajo 300€ nad realno ceno? podn od podna ta bigbang.

dbevfat ::

Tale novi XPS izgleda res lušten, si ga ogledujem že en čas, ocene in reviewi so v glavnem izrazito pozitivni. Baje pa so zdaj problemi z resolucijo, vedno težje je dobiti 1920x1080, ostaja samo žalostna 1366x768, ki mi daje misliti, da smo leta 2005. Sam izbiram med tem in HP Envy 14, ki je izdelek podobnega ranga, nima pa USB 3.0. Envy je imel resolucijo 1600x900, kar je znosno, tudi zanj je zdaj na voljo le 1366x768.

Če želiš kupiti quad core, je mogoče bolje, da z nakupom še malo počakaš. Intel bo januarja na CES-u uradno predstavil Sandy Bridge arhitekturo, s katero bodo tudi quadi dobili Optimus tehnologijo za preklapljanje med interno in ločeno grafično kartico, Dell pa bo verjetno kmalu zatem osvežil linijo. Optimus deluje tako, da ko si v Windowsih, uporablja interno grafično, kar se pozna na gretju in bateriji, ko (če) poženeš špil, pa preklopi na ločeno grafično. Procesorji i5 imajo to že zdaj in sodeč po nekaj testih se precej pozna na bateriji, blizu 2h ob mešani rabi, seveda pa je odvisno, kaj največ počneš. To z osvežitvijo linije s Sandy Bridge arhitekturo velja najbrž enako za Envy 14, ob enem pa držim pesti, da se resolucija vrne ...
nvr2fat

JayKay ::

to 15 je mogoče dobiti s FHD resolucijo, ampak samo prek uradne dellove trgovine (UK recimo), ki pa ne pošilja v SLO, tako da je odvisno od SLO ovoznikov kaj bodo nabavili.

dbevfat ::

Ja, trenutno je v UK še na voljo, v ZDA in še nekaj državah pa že nekaj časa ni. Verjetno tudi v UK ne bo več dolgo. Pa tudi komponente so druge, v UK recimo nimajo SSD-ja.
nvr2fat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dbevfat ()

andrej777 ::

Ekola, tudi jaz sem se zagrel za tale comp in ga naročil na dell.at in dostavo na prijatlov poštni predal v Celovcu.

957EUR za i7 740Q, 4GB RAM, 500GB disk, WLAN, BT, Brezžična miška, močnejša baterija....DTV nisem vzel ker podpira samo MPEG2.

Sem pa želel račun na firmo in mi je vzelo kar nekaj dni pošiljanja mailov FAX-ov in tudi klicarjanja v nemčijo (kjer imajo prodajo za D in A) ker dell zelo nadzira kam se prodaja njihova oprema. In takoj ko sem omenil da bo dostava v Avstrijo račun pa na SLO firmo sem dobil cel kup papirjev in izjav "EXPORT CONFIRMATION". In sem moral vse poštemplat izpolniti uprašalnik kdo bo končni uporabnik in za kakšen namen in podpisati neke hecne izjave (računalnik se ne bo uporabljal v vojaške namene, za izdelavo orožja za mnoćično uničevanje, v jedrski tehniki...itd :D Zanimiv je tudi člen kjer piše v katere države DELL ne prodaja izdelkov (Kuba, Irak...itd)

Tipično ameriško sranje uglavnem. Na danes sem končno dobil potrditev da je naročilo potrjeno in dostava naj bi bila do 14.2.2011.

finomehanik ::

andrej777
prenosnik si že verjetno dobil... kako je z garancijo pri dell? Lahko garancijo uveljavljas v sloveniji (npr pri FMC)?

andrej777 ::

Pošteno povedano nisem preverjal ampak glede na to da je kupljen direktno od proizvajalca in ne v kakšni X trgovini nebi smel biti problem. Tudi uradno je računalnik pisan na mene in da se nehaja v SLO. Dell kar komplicira za tele zadeve (kot že napisano)

Žal se je vmes spremenila konfiguracija in zaradi določenih razlogov v XPS15 ne vgrajujejo več i7 procesorjev in grafike GT435. Tako da sem nakoncu izbral i5, 560 z 2,66 GHz in grafika GT420. Sem pa potem dodal še nekaj bolj nepomembnih zadev da je cena ostala skoraj nespremenjena oz malo nižja. BlueRay disk in 640 GB disk. Rabim nekje dobit en 3D TV da pogledam kako dela BluRay in HDMI 1,4 izhod ki podpira 3D predvajanje.

Z računalnikom pa drugače zadovoljen, 9 celična baterija res drži 5-6 ur normalne uporabe (ali pa dobre dve ure igranja iger) všeč pa so mi tudi DELL programski dodatki. Recimo gumb zraven power gumba z katerim prikličeš vse potrebne nastavitve da ne rabiš vsake stvari posebaj odpirat. Na enkrat lahko štelaš, glasnost, osvetljitev, bluetooth, WLAN, izklopiš touchpad, spreminjaš batery manegment...itd. Uglavnem zakon zadeva.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup prenosnika v slo ali drugje ?

Oddelek: Kaj kupiti
212974 (2359) OrkAA
»

Dell XPS 13 ali 15 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6910535 (6795) Mavrik
»

zmogljiv laptop: HP Envy 14, Dell XPS 15 ali kaj drugega?

Oddelek: Kaj kupiti
161643 (1205) Rain
»

IBM, Dell ali Apple

Oddelek: Kaj kupiti
193146 (2565) izzy12
»

nakup prenosnika/dell in kamere

Oddelek: Kaj kupiti
61280 (1175) vagabondo

Več podobnih tem