» »

zmogljiv laptop: HP Envy 14, Dell XPS 15 ali kaj drugega?

zmogljiv laptop: HP Envy 14, Dell XPS 15 ali kaj drugega?

dbevfat ::

Pozdravljeni,

ogrevam se za nakup zmogljivega prenosnika in po dosti prebranih reviewih imam dva resna kandidata: HP Envy 14 in Dell XPS 15. Nobenega pri nas še ni, HP-ja verjetno sploh ne bo, Dell pa najbrž bo, seveda konkretno drag.

Glede HP-ja razmišljam o nakupu preko eBaya: HP Envy 14 i7 refurbished in me zanima, če s tem ne tvegam malo preveč (garancija, nategi, poškodbe pri prevozu)? Radiance displaya (1600x900) ne izdelujejo več, zato se ga dobi samo še v refurbished variantah, novega pa edino z žalostno 1366x768 resolucijo.

Dell XPS 15 ima boljšo resolucijo (1080p), USB 3.0, eventuelno se ga bo dobilo pri nas, vendar ima v praksi opazno slabšo baterijo, je tudi opazno večji in težji. Oba podpirata graphics switching (preklop na integrated grafiko) na i5 procesorjih, kar podaljša battery runtime. Envy je pa lepši! (Ne, ni mi vseeno za to.)

Se pri nas dobi kakšna dobra alternativa tema dvema v tem rangu zmogljivosti (i7, ali vsaj dober i5), prenosljivosti (14-15"), 6GB+ rama, resolucijo min. 1440x900, dober zvok (oba se ponašata s tem) in ne nazadnje, da je prebavljivega videza, ne kot IBM-i leta 1997? Pa da seveda ne stane 50% več, ker to vem, da se dobi iz poslovnih linij (HP Elitebook pro, Dell Precision, Thinkpadi, ...). Mogoče kakšne Toshibe ali Asusi?

Opcija je tudi, da še malo počakam, da bo HP svoj produkt osvežil in dodal nazaj boljšo resolucijo, mogoče ga bodo tudi dobili pri nas. Z nakupom se mi ne mudi, želim predvsem dobiti dobro zadevo, ker mora trajati par let domačega in občasno prenosnega dela.

Hvala za mnenja in LP
nvr2fat

Rain ::

Stari... Jst tudi čakam, da izboljšajo EnvY 14 spet na 1600x900 Res. Ampak tudi če ga bodo... Zna bit, da ga v SLO sploh ne bo.

dbevfat ::

Ne v prosti prodaji, mogoče pa ti ga kakšen zastopnik naroči po spefikacijah - za ustrezno ceno seveda. Za Dell vem, da se da tako. Jaz čakam zdajle refresh obeh. :)
nvr2fat

Rain ::

Upam, da boš mel srečo! Jaz bi tudi počakal še malo, sam kdaj hp napove nadgradje? In kako boš ganracijo rihtal? +Tipkovnica takega modela bo v ANG verjetno ka li?

dbevfat ::

Oba sta že najavila upgrade 17" verzij. Za ta manjše (E14, XPS15), še ni uradno, ampak se šušlja o februarju. Garancijo imajo te velike firme, kolikor vem, veljavno povsod, itak pa bom verjetno kupil od zastopnika, tako da s tem ne bi smelo biti težav.
nvr2fat

Rain ::

Lepo lepo! Keep me updated please! :) Tudi mene zanima 14'' Envy! Če zvem kaj novega ti bom kle nalepu.

djordjevic ::

Kaj pa kaki Vaio?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Rain ::

Ma preveč komentarju o okvarah sm prebral. So mi res všeč in zdj nudijo enga kar dobrega po fajn znižani ceni. Ta model recimo http://www.vshop.si/416/podrobnosti/Son... . Sam kaj k stalno govorijo od okvar...

bluefish ::

Preden se preveč navdušiš nad nizko ceno: problem z garancijo prenosnika (vshop.si)

Rain ::

Sem imel slab občutek glede tega ja :)

Rain ::

__X__ ::

@Rain
poglej osnovno stran vshop, s podjetji v stečaju se načeloma ne posluje več, kvečjemu terja od njih :)

Rain ::

Hvala za info. Ampak kot sem napisal, me nakup VAIOTA NE zanima. +Un shop mi je smrdel na 10000km. Kupil bi envy 14 model :) z radiance display-em in glede na link, ki sem ga postal na vrhu zgleda, da jih spet delajo :)! YAY!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rain ()

dbevfat ::

Mogoče je spet samo začasno, informacije so mešane. Res ne vem, kaj toliko komplicirajo, naj si dobijo proizvajalca in naj štampajo. :|
nvr2fat

Rain ::

Xactly!

dbevfat ::

Zgleda te resolucije ne bo več. Torej bo pri meni pristal najbrž kar XPS.
nvr2fat

Rain ::

Ma ko jih jebe dei... Mislim... Pa vejo, da bi se dillalo al ne?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell XPS 17

Oddelek: Kaj kupiti
364038 (1418) bluefish
»

Dell XPS 13 ali 15 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6910561 (6821) Mavrik
»

Grafično oblikovanje - Prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
427821 (6816) mmtu
»

Prenosnik Dell XPS 15

Oddelek: Pomoč in nasveti
182954 (2460) andrej777

Več podobnih tem