Forum » Kaj kupiti » Pomoč pri nakupu...
Pomoč pri nakupu...
Netrunner ::
Čaj je da zamenjam PC in sem si sestavil skupaj sledečo konfiguracijo:
CPU: AMD Phenom™ II X6 1090T "Black Edition"
Matična: Gigabyte GA-890GPA-UD3H
Ram: 2x Kingston PC3-12800 "HyperX" KIT 4096 M
Napajalnik: LC Power LC8650 "Ozeanos" v2.2
V bistvu kar me martva je povezava RAM z Matično. Na matični je navedeno:
Frekvence spomina 1: 1866 MHz 1333 MHz 1066 MHz
Ram ki sem si ga izbral je 1600Mhz .. kaj zdaj to pomeni da ga matična ne podpira? moram vzet počasnejšega 1333Mhz oz. 1866Mhz (sploh obstaja, kaj ni samo 1800?)
Pa druga stvar ki me zanima je .. če ima plata 4 mesta za ram in dve mesti sta dual channel . to pomeni da če dam 4x2 gb bo en par v dual channelu in en par klasično ? ... koliko pridobim na hitrosti če dam 2x4gb v dual channel namesto 4x2gb ?
Drugače je konfiguracija ok ? ... kak predlog mnenje? .. hvala
CPU: AMD Phenom™ II X6 1090T "Black Edition"
Matična: Gigabyte GA-890GPA-UD3H
Ram: 2x Kingston PC3-12800 "HyperX" KIT 4096 M
Napajalnik: LC Power LC8650 "Ozeanos" v2.2
V bistvu kar me martva je povezava RAM z Matično. Na matični je navedeno:
Frekvence spomina 1: 1866 MHz 1333 MHz 1066 MHz
Ram ki sem si ga izbral je 1600Mhz .. kaj zdaj to pomeni da ga matična ne podpira? moram vzet počasnejšega 1333Mhz oz. 1866Mhz (sploh obstaja, kaj ni samo 1800?)
Pa druga stvar ki me zanima je .. če ima plata 4 mesta za ram in dve mesti sta dual channel . to pomeni da če dam 4x2 gb bo en par v dual channelu in en par klasično ? ... koliko pridobim na hitrosti če dam 2x4gb v dual channel namesto 4x2gb ?
Drugače je konfiguracija ok ? ... kak predlog mnenje? .. hvala
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
klinker ::
Konfiguracija je na mestu, ramu pa frekvenco nastelas v biosu, tako da z 1600mhz ne bo problemov. Glede dual channel pa so reze za rame "poparckane" in bo z stirimi palckami oboje v dual channel.
Netrunner ::
Frekvenco nastavim na biosu? se pravi matično prilagodim ramu ali obratno ? bom izkotistil vseh 1600mhz od rama al bom moral spusit na 1333mhz ?
Še eno vprašanje glede grafične ... odločil sem se za:
Sapphire Radeon HD 6850, 1 GB, PCI-E
nato sem zasledil:
ATI Powercolor HD6850, 1024MB DDR5, 2xDVI/DP/HDMI
A se gre to za isto grafično ali so različne? .. katera je boljša?
Še eno vprašanje glede grafične ... odločil sem se za:
Sapphire Radeon HD 6850, 1 GB, PCI-E
nato sem zasledil:
ATI Powercolor HD6850, 1024MB DDR5, 2xDVI/DP/HDMI
A se gre to za isto grafično ali so različne? .. katera je boljša?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
BALAST ::
Gre se za enak grafični čip, vendar različne ostale elektronske komponente (lahko slabši ram, ki se slabše navija, slabši konderzatorji...)
Za Powercolor vem samo to da je zelo cenena firma, tako da verjetno so te elektronske komponente res slabše ampak ni nujno.
Sam sem imel gt 7900 gt od Powercolor pa se je navijala bolje od ostalih, pa tudi ventilator je bil zelo tih. HD6850 je pa zelo nov čip in si raje preglej kakšen test.
Tukaj je recimo spekter grafičnih od Powercolor, seveda je tista zgoraj najcenejša in tista na dnu najdražja, ki ima boljše hlajenje in tudi elektronske komponente.
Za Powercolor vem samo to da je zelo cenena firma, tako da verjetno so te elektronske komponente res slabše ampak ni nujno.
Sam sem imel gt 7900 gt od Powercolor pa se je navijala bolje od ostalih, pa tudi ventilator je bil zelo tih. HD6850 je pa zelo nov čip in si raje preglej kakšen test.
Tukaj je recimo spekter grafičnih od Powercolor, seveda je tista zgoraj najcenejša in tista na dnu najdražja, ki ima boljše hlajenje in tudi elektronske komponente.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Performans računalnikov v videoigrah - FPS debata a.k.a benchmark (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Strojna oprema | 166130 (16396) | Sssaga |
» | RAM CPU hitrostOddelek: Strojna oprema | 1743 (1499) | hojnikb |
» | Problem z ferkvenco RamaOddelek: Strojna oprema | 1054 (713) | filip007 |
» | kupil bi računalnik (oz. komponente).. pa ne vem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3063 (2595) | DeathKiller |