» »

OO Base

OO Base

zmelkoow ::

LP!

Pripraviti moram enostavno bazo servisnih posegov. Zanima me če je možno, da ko se en datum izvedenega posega prepiše z novim (novejšim), stari datum nekam shrani, da ostane evidenca.
Se pravi po vsakem posegu bi se vneslo nov datum, stari datumi a bili nekje vseeno dostopni.

Hvala

Z

Pozdravljeni še enkrat.
Glede na to, ad ni dobenega odgovora - ali ima kdo kakšno drugo varianto kako (s čim) zastaviti neko tako bazo servisov.
Zanimiva bi mi bila tudi možnost, da mi glede na vnešeni datum tudi avtomatsko nastavi datume za redne servisne preglede.

Hvala

Z

overlord_tm ::

Am, uporabljas isto tabelo, ko izvedes nov poseg skopiras star record, spremenis datum in shranis nazaj. Ce bos potreboval datum zadnjega posega, selectas po neki stranki, uredis po datumih in prikazes najnovejsega. Sigurno se pa da tudi nastaviti da se ti stari recordi kopirajo nekam, ampak dvomim da to lahko dosezes samo z klikanjem.

klemenSLO ::

LAhko ti vsak servis enostavno predstavlja NOV zapis. Tako se ti stari ohranjajo.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

LP!

Hvala, ampak tu gre za pogodbe o vzdrževanju, zato bi bilo najboljše, da bi se stari zapis avtomatsko shranjeval in se zapisi ne bi podvojevali.

overlord_tm ::

klemenSLO je izjavil:

LAhko ti vsak servis enostavno predstavlja NOV zapis. Tako se ti stari ohranjajo.

Ja, saj tako nekako sem jaz mislil, samo sem nerodno zapisal. Pac selectas star zapis, spremenis polja ki jih rabis spremenit in shranis kot nov zapis.

To ni podvojevanje, samo drugace moras razmisljat. Tabela ti bo sluzila kot shramba vseh servisov, ki si jih naredil. Ni potrebe da bi stare servise kopiral v posebno tabelo, v eni tabeli pa imel samo zadnje servise.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[ASP.NET] Prenos podatkov iz ene spletne strani v drugo

Oddelek: Programiranje
14940 (799) Cvenemir
»

Windows Mobile - SMS Exporter 2.1 razlaga datuma?

Oddelek: Programska oprema
5833 (759) cucolino
»

Large database

161431 (1129) krho
»

[T-SQL] Kako vnest podatek v bazo in da ti hkrati vrne id?

162896 (2614) dmok
»

Izpis iz MySQL v html tabelo - problem

Oddelek: Izdelava spletišč
91323 (1166) markz

Več podobnih tem