» »

Dodajanje diska

Dodajanje diska

turkx90 ::

Zanima me, kaj se zgodi, če na racunalnik dodas disk s drugega pcja...na katerem je instaliran windows xp(tu imam visto). In ali je trba disk kej instalirat ali ga samo zazana?

DeeCoy ::

sam ga zazna.. moreš pa v biosih nastavit, s katerega boota!

Aha hvala....mogoce ves še kje v biosih se to nastima?

jah, odvisno v katerih biosih ;) poglej pod boot devie priority, pa potem daj hard disks, pa daš iz tistega, ki hočeš da boota iz njega na vrh!

bluefish ::

Ja, vsekakor nastavi pravilen vrstni red diskov, da se ne bo poskušal zagnati XP.

Zdej sem opazu, da ima t astar disk drugacen vhod za kabel, kot tisti nov...

Nov je najbrž SATA (ozek kabel), stari pa IDE (širok kabel).

Ja tako ja....se da kej nardit?...pobrat kabel s starega...al nemores to kar tako?

Mnoge plate imajo še vedno vsaj en IDE priklop.

Aha ok hvala...

Že da ne odpiram nove teme. Kaj se da imet na racunalniku (windows7) 2 naodvisna profila. Da bi pač mogu na vsakem posebej instalirat iste stvari in podobno?

mislis 2 vzporedni instalaciji windowsov?

Namestiš 7 na dve particiji.

Mah ne...en program sm instaliral pa zbrisal...in poiskal vse kar se da zbrisat, ampak ga se vedno zazna...in zdej ga nemorem vec instalirat. Zato bi rad pač če bi se dalo imet se en neodvisen profil, kjer bi lahko to instaliral.

zagi123 ::

Mja, jaz imam zelo slabe izkušnje z premeščanjem diskov- imel sem tri diske in tri PCje, če sem dal katerikoli disk v katerikoli mašino, se je PC obesil ob pritisku gumba... so bili pa IDE... :|

Obesil v kasnem smislu?

fosil ::

Mah ne...en program sm instaliral pa zbrisal...in poiskal vse kar se da zbrisat, ampak ga se vedno zazna...in zdej ga nemorem vec instalirat. Zato bi rad pač če bi se dalo imet se en neodvisen profil, kjer bi lahko to instaliral.

Ne bo šlo.
Verjetno so ostal kakšni zapisi v registru. Probaj še to sčistit.

Mja, jaz imam zelo slabe izkušnje z premeščanjem diskov- imel sem tri diske in tri PCje, če sem dal katerikoli disk v katerikoli mašino, se je PC obesil ob pritisku gumba... so bili pa IDE...

Verjetno nisi pravilno nastavil jumperjev za slave/master.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk z sistemom v drugi pc?

Oddelek: Operacijski sistemi
161465 (1229) solatko
»

Instalacija windows 7 na IDE disk

Oddelek: Operacijski sistemi
101115 (928) solatko
»

Računalnik se resetira (forever)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291910 (1394) GTX970
»

Nvidia Nforce 3.13 drivers !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
845946 (4634) BlackHole
»

GA-7VRXP ali ABIT KX7

Oddelek: Kaj kupiti
7967 (768) Deanu

Več podobnih tem