Forum » Omrežja in internet » Problem z wifi delom mreže
Problem z wifi delom mreže
DejanM30 ::
Imam internet od Telemacha in njihov modem. Iz modema gre UTP kabel v 3COM swich, nanj pa imam priključenih nekaj računalnikov. Dodatno gre v ta swich tudi ločena Wifi enota. Vse skupaj deluje brez težav (dela in wifi in mreža) dokler v omrežje na swich ne priključim enega starega računalnika. Takrat se wifi sesuje in ne deluje nič več, dokler ne odklopim mašine.
Na mašini imam naštimano DHCP, enako kot drugod, vendar povsod deluje, razen na tem.
Še kakšna druga ideja kako bi lahko priključil v navadno omrežje Wifi AP? Je ok, da gre v swich, kamor gredo tudi ostale mašine?
Dodaten problem je tudi v tem, če sem povezan na net preko kabla na swich, lahko dostopam do ene lokacije, ki dovoljuje dostop mojemu IPju, če pa sem povezan preko WiFija pa mi ne dovoljuje dostopa. Ne vem zakaj, ko je zunanji IP isti?
Na mašini imam naštimano DHCP, enako kot drugod, vendar povsod deluje, razen na tem.
Še kakšna druga ideja kako bi lahko priključil v navadno omrežje Wifi AP? Je ok, da gre v swich, kamor gredo tudi ostale mašine?
Dodaten problem je tudi v tem, če sem povezan na net preko kabla na swich, lahko dostopam do ene lokacije, ki dovoljuje dostop mojemu IPju, če pa sem povezan preko WiFija pa mi ne dovoljuje dostopa. Ne vem zakaj, ko je zunanji IP isti?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | aoe ne dela cez routerOddelek: Programska oprema | 926 (786) | orel312 |
» | nenadoma ne najdem switchaOddelek: Strojna oprema | 1166 (988) | Jan987 |
» | Cuden problem z mrezo/PC-jemOddelek: Operacijski sistemi | 976 (901) | BigWhale |
» | ADSL routerOddelek: Omrežja in internet | 2254 (1642) | PaJo |
» | nadzorujejo meOddelek: Omrežja in internet | 1296 (955) | Caboose |