Forum » Operacijski sistemi » Procesi v winXP
Procesi v winXP
shock ::
V Windows Task Manager sem opazil, da procesa svchost.exe in explorer.exe se s časom vedno večata (to mislim v obdobju kak mesec dni). Na začetku sta oba procesa porabljala memorje bistveno pod 20 Mb. Zdaj ko oba opazujem sta oba tam okoli 22-24 Mb, čeprav v teh par mescih (2 mesca) nisem nič inštaliral. Azna kdo kaj o tem razložit zakaj se to povečuje? A se da to nekako zmanjšat da mi ne žre preveč memorje?
CaqKa ::
kak je z svhostom newem.. lahko pa ti povem da lahko explorera reštartaš in bo pol 'svež'.
meni ta trenutek žere 8,8 mb...
se gremo zmenit in gremo v to temo vpisovat exeje ki nam letijo v taskmanagarju in nevemo kaj sploh delajo?
ker me za nekatere že dolgo mantra.
recimo ctfmon.exe in pa alg.exe.. tale alg je neki aplication layer al nekaj...
pa potem so še smss.exe, csrss.exe, tcpsvcs.exe ccevtmgr.exe ?!?
meni ta trenutek žere 8,8 mb...
se gremo zmenit in gremo v to temo vpisovat exeje ki nam letijo v taskmanagarju in nevemo kaj sploh delajo?
ker me za nekatere že dolgo mantra.
recimo ctfmon.exe in pa alg.exe.. tale alg je neki aplication layer al nekaj...
pa potem so še smss.exe, csrss.exe, tcpsvcs.exe ccevtmgr.exe ?!?
DMouse ::
Če explorer restartaš se s svchost ne bo nič zgodilo ker je zagnan kot service. Sicer pa predlagam da se ne obremenjuješ s takimi malenkostmi, pač, ko nek program zaženeš se v pomnilnik naloži samo del programa, sčasoma pa še dodatne stvari ki jih program potrebuje za razne operacije. Ne bo pa se velikost povečevala v nedogled (temu se reče memory leak) kot se je včasih zgodilo recimo pri winampu.
andrej ::
svchost je proces znotraj katerega se izvajajo servisi, ki jih lahko vidis v Services konzoli v Administrative Tools folderju. Tega ne mores kar tak restartat, lahko pa ustavis posamezne servise, ki so nepotrebni na tvoji masini...
CaqKa ::
vse kar sta razlagala jaz že dolgo vem.. onemu zgoraj pa tudi verjetno nista bistveno pomagala... podal sem še druge .exeje kateri mi sploh niso znani kaj delajo...
Dusan_HD ::
no, da malo dodam ....
tu imate Service configurations, kjer dobite razlago, kaj skozi kateri proces teče.
Mene mantra lsass.exe (vsake toliko časa mi zapiše podatke na disk).
Splača se poglobiti, mogoče odvzeti zadnjo besdo v linku in probati http://www.blkviper.com/WinXP/
raY_
tu imate Service configurations, kjer dobite razlago, kaj skozi kateri proces teče.
Mene mantra lsass.exe (vsake toliko časa mi zapiše podatke na disk).
Splača se poglobiti, mogoče odvzeti zadnjo besdo v linku in probati http://www.blkviper.com/WinXP/
raY_
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ Windows XP ] svchostOddelek: Operacijski sistemi | 3453 (1828) | OmegaBlue |
» | Pocasen internet - vzrok svchost.exe??Oddelek: Omrežja in internet | 4411 (3442) | residual |
» | CPE se močno poveča!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1396 (1230) | dark-o |
» | kako preprečiti zagon aplikacijam?Oddelek: Programska oprema | 1232 (1114) | Dragi |
» | Neznani programi ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1260 (1060) | mihhec |